Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

suprajsik

wstydliwy temat - hemoroidy

Polecane posty

Gość gryzaczek
p operajdy byl wszystko podrażnione i opuchnięte,to potem opuchlizna zeszła a ta skórka naciągnięta została:(

Gość realka
Do chorej ze smutna minką: też mam chemoroida ale za zadne skarby bym chomeopata nie stosowała na nic: te leki maja podłoże okultystyczne !!!

Gość walcząca z problemem
tylko koniecznie trzeba popijać tą drugą szklanką wody, bo jeśli się nie dostarcza sie odpowiednio dużo wody to efekt jest odwrotny do zamierzonego

Gość jedyna rada....
1. mycie odbytu po każdej defekacji i hartowanie zimną wodą, po wytarciu natłuszczanie dowolnym kremem kosmetycznym. Przy takim postępowaniu hemoroidy zwiotczeją, stając się bezbolesnymi purchwkami. Operacja to ostateczność!!!! 2. prawidłowa dieta 3.wysiłek fizyczny rekreacyjny i jeszcze kilka punktów, które znajdziecie w poniższych linkach: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl & WWW.lechrk.republika.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość jedyna rada....
doraźnie w cięższych stanach maść i czopki proctoglyvenol

Gość realka
Oto jak działa "siła"reklamy okultyzmu(teraz jeaszcze trening autogenny dodał) zauważ ze na gradło to też proponuje ale pod innymi nickami:tylko zakklamany może przyjmować maski wujka-dobra rada;takie moje zdanie, dowód : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4761150. Jeśłi jestes wierzącu\y nie stosuj leków chomeopatycznych !!!

Gość realka
ps": i autohipnozy tudziez medytacji nie stosować :"W Jego ranach nasze uzdrowienie"_tak wierzymy, a nasza wiara właśnie taka jest a przyziemnie bardziej to nigdy nie miałam problemów ze stolcem do czasu jedzenia fast foodów bo znimi przychodza wzdecia itd. mój hemoroid powiekszył sie z lenistwa za dużo siedziałam na dywanie:) Mi leki chomepatyczne kojarza się z czymś dopiero brudnym, bo zamieszywanie ich w dany sposób to technika ale też i wiara że Ci pomoże technika nabioenergetyzowania jak siła siła reklamy po 100 razy gdy ktoś to wystawia na kafeterii, a moze jednak dodatkow i siła złego.........., zioła jak najbradziej mozna stosowac byleby nie były nabioenergetyzowane. A pPan nie wiadomo Kto niech się schowa z głoszeniem pseudo lekarskich rad

Gość z tym samym problemem
dieta, sport, siemie lniane czy błonnik, wszystko ok tylko niech ci c to pisza pamietaja, że hemo często pojawiają się w CIĄŻY I PO PORODZIE więc te rady są do "d..py" drugim czynnikiem niezależnym od stylu życia jest genetyka, sory, ale jeśli moja mama to miała, siostra, a teraz ja mam to chyba coś to znaczy, co nie? tym bardziej, że już zaczynają mi się żylaki (w wieku 30lat) a moja mama je leczy operacyjnie (odkąd pamiętam zawsze miała okropne żylaki na nogach). Lepiej piszcie jakie leki, maści wam pomagały, bo może to innym troche zaoszczędzić czasu i pieniedzy, weszłam na to forum szukając jakiejś wskazówki a tu tylko bzety, poza kilkoma przydatnymi postami, za które śliczne dzięki ;) ps. to żaden wstyd a jeśli kobito idziesz do gina i podejrzewasz hemoroidy, to sie poprostu spytaj lekarza, czy to jest to, moja gin też nie mówiła, że mam, dopiero jak spytałam, czy je mam bo coś mi tak sie daje, to potwierdziłą, że są dwa i jeden t na pewno pęknie.... w sumie nie mam pretensji bo to działka innego lekarza, w sumie jeszcze u niego nie byłam, bo gin przepisała mi prosterisan maść, ale zastanawiam sie nad czopkami, dlatego szukam w sieci jakie są dobre. Reasumjąc żaden wstyd się leczyć na hemoroidy bo to po prostu choroba i tyle (jakby bolał was ząb też nie poszlibyście do dentysty bo to wstyd? o jejku a jak pomyśli sobie że nie myje zębów?) i nie zawsze hemoroidy ma się w wyniku złej diety i braku ruchu. ps.

Gość ju_lia
Jeśli decydujesz się na czopki to znaczy że same maści już nie pomogą. sprawdziłam na sobie czopki różna ale najszybszą poprawę dały uniżel procto- to moje prywatne zdanie. Łatwo się aplikuje raz na dobę, ból i swędzenie szybko mijały a także krwawienie. Dla mnie ważna było że nie wypływały, więc w pracy czułam sie komfortowo.

Gość gość
Próbował ktoś maść Procto Hemolan?Mam hemoroidy od dawna,odkryłam po urodzeniu dziecka,że mam.W ciąży nękały mnie uporczywe zaparcia,poród naturalny,wyszły i są od dawna,teraz zaczęły trochę krwawić po wypróżnieniu i muszę zacząć to leczyć jakoś.Wizyta u proktologa i operacja to byłoby straszne.Nigdy nie swędziały,tylko bolą i pieką,zawsze myję te miejsca zaraz po wypróżnieniu,masakra:-(

Gość gość
Nie ma czego się bać, trzeba iść do lekarza i tyle bo szkoda nerwów i zdrowia. Ja poszłam do przychodni Mekmed w Katowicach http://mekmed.pl/index.php/k2/hemoroidy i dobrze, że się zdecydowałam, mam teraz wreszcie kłopot z głowy, nic już nie boli. Zabieg wykonany był bardzo szybko a po dwóch godzinach po zabiegu idzie się już do domu.