Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Suzette

KIEDY W KOŃCU WYJDĄ TE ZĘBY????? POMOCY BO ZWARJUJĘ!!!

Polecane posty

Gość Suzette

Kochane. Mojemu 7 miesięcznemu synkowi wyrzynają się dwie dolne jedynki (w ogóle pierwsze ząbki). Dziąsełka są napuchnięte a wokół opuchlizny są mono czerwone obwódki. Opuchlizna jest na zewnetrzej stronie dziąsła (to normalne?). Mały płacze non stop tak mocno, że sie aż zapowietrza. Nie daje żelować dziądeł bo samo wcieranie żelu sprawia mu ból. Wszytko zaczęło się wczoraj, całą noc nosiłam go na rękach bo tak sie, biedny, meczył i płakał... I dziś od rana jest to samo. Mały jest tak wyczerpany płaczem, że przelewa sie przez ręce, zasypia, by po 5 minutach obudzić się z płaczem... Nie wiem już co robić... jak mu pomóc. Dziewczyny Ile orientacyjnie trwa samo wyrżnięcie się ząbka? Od momentu zaobserwowania opuchnietych dziąsełek??? Proszę o pomoc bo już nie ma siły patrzeć na jego ciepienia.

Gość mojej
małej pomagały chłodne gryzaki - zimno skutecznie uśmierza ból

Gość mamuskalukaszka
mozesz dac mi np. IBufen cos przeciwbolowego, napewno nie zaszkodzi w malej ilosci, a uśmierzy ból Pozdrawiam, buziaczki dla synka

ja swojemu dziecku podawalam apap w kropelkach dla dzieci zele działają tylko na chwilke schlodzony gryzaczek tez zlagodzi ból

Gość Suzette
Jejku, dziekuję!!! Na pewno spróbuje tych gryzaków. Ale ponawiam pytanie. Ile orientacyjnie trwa wyrżnięcie się ząbka od momentu zaobserwowania opuchlizny? Dzień, dwa, tydzień???

Gość Suzette
grudniowa mamo dziekuję... tydzień, dwa... :O

Gość mamuskalukaszka
u mojego Łukaszka dłuuugo trwa wyrżnięcie ząbków, ma juz 2 i widac 2 nastepne. Łukaszek skonczyl 9 miesiecy, pierwsze 2 zabki wyszly jak mial 5,5 miesiaca

Gość mamuskalukaszka
jeśli chodzi o żele, polecam DENTINOX

Ja miałam świetny żel bobo coś tam.Oprócz działania przeciwbólowego miał też działanie chłodzące. Gryzaczki wyęte z chłodnej lodówki też używałam. Dodatkowo dawałam mu niewielkie ilości Panadolu w syropie dla dzieci. Słyszałam że w ciężkich przypadkach pediatra daje skierowanie na delikatne nakłucie dziąsełek by wspomóc wyjście ząbków. Nie polecam tego robić samemu. Jezeli dziecko goraczkuje to najlepiej udaj się do lekarza.

moj ma 11ms i dopiero pojawil sie pierwszy zabek,a spuchniete i czerwone dziasla mial od paru miesiecy!ja na bol czasem podam mu czopek paracetamol dla dzieci,a zelik mam Calgel ,ale to jest na chwile.

Ja tez polecam Viburcol, chociaż w takim przypadku, to lepiej chyba dać coś przeciwbólowego. Paracetamol w czopku dla niemowląt zadziała najszybciej.

Gość już mama
zęby wyżynają się 40 dni.

Gość jak to 40
??

Gość oj ja tez oszaleje
czy to zeby??!! moj 7 miesieczny synek aniol nagle zmienil sie w malego diabolka!! ciagle ryczy, piszczy, rzuca sie, normalnie horror, jestm wykonczona, nie wiem co mam juz z nim robic, ciagle na rekach nie mam sily go nosic,.. dawalam mu granulki homopatyczne ale slabo narzazie skutkuja, maly poza tym stracil apetyt i ma trudnosci z usypianiem..a ja sie modle o cierpliwosc bo zaczyna mi jej brakowac...help