Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krystys

na ile przed terminem porodu idziecie na zwolnienie?

Polecane posty

Gość sarita
ja poszłam na zwolnienie w 6 tygodniu ciąży ( po pierwszej wizycie u lekarza ). jak byłam mlodsza to myslałam sobie że nawet jak mój brzuszek będzie juz sporych rozmiarów to i tak bede chodziła do pracy - poniewaz bardzo lubię moją pracę. niestety moja praca często jest stresująca , fizyczna - to malo powiedziane, i panują w nie warunki mogące zagrażać mojej ciąży ( promienie rtg, obecność gazów anestetycznych, często skażeni pacjenci itp.) lubię moją pracę ale kocham moje dzieciątko - nie będę ryzykowała! oj nie! ps. a czuję się obecnie całkiem nieźle :)

Gość ja jestem pracodawcą
i zawsze gdy mam do wyboru między kobietą i mężczyzną wybieram faceta.

Gość sarita
a gdy facet pójdzie na urlop wychowawczy i pęknie na najbliższe 2 -3 lata to co wtedy? przecież ma do tego prawo, co nie?

Gość klara 82
jeszcze nie wiem..

Gość reneta9
Wiesz, moja mama była nauczycielką (30 lat temu), w sobotę jeszcze była w pracy, a w nocy z niedzieli na poniedziałek ja się urodziłam ;) Tak sobie myślę, że jeśli jesteś zdrowa, to możesz chodzić do pracy i po Nowym Roku...

Gość sarita
ja jestem zdrowa a i tak jestem na urlopie - dla dobra dziecka. gdy nie byłam w ciąży to się poświęcałam ale teraz dzieciątko jest ważniejsze ...

Gość sarita
sorki nie urlopie tylko zwolnieniu

Ja tez uwazam ze ciaza to nie choroba, ale jak ktos ma problemy zdrowotne w ciazy to powinien przede wszystkim myslec o dziecku. Ja w ciazy czulam sie bardzo dobrze i pracowalam do konca 8 miesiaca a potem poszlam na zwolnienie. Poinformowalam szefa wczesniej o tym, do kiedy planuje pracowac. Pod koniec bylo mi juz dosyc ciezko, bo puchly mi nogi, mialam zaburzenia rytmu serca i jak wracalam z pracy to po obiedzie bylam juz tak zmeczona ze kladlam sie na godzinke dwie spac.

Gość zaciekawiona 1982

Gość buehgeheheee
mojej szwagierce nic nie było a siedziała całą ciąże w domu, juz leci prawie 2,5 roku jak siedzi w domu i poitrafi gadać tylko o kasie i dzieciaku, w kółko to samo :p Odmóżdżyła się, lepiej juz pracować i 1,5 roku w domu to max dla kobiety bo potem się juz cofa intelektulanie, noo chyyaba, że ma jakieś zainteresowania, a nie tylko co na obiad zrobić ;)

Gość zaciekawiona 1982
moze ktos jeszcze sie wypowie

u mnie ciążowe problemy zaczely sie w 6 mcu i musialam iść na L4, za to w 9 mcu czuje sie doskonale:) no ale juz sobe odpuscilam, tym bardziej ze w przyszlosci i tak chce zmienic prace... Kto wypisuje urlop macierzynski i kiedy? Ja mam zwolnienie lekarskie do teoretycznego terminu (tj do wtorku), w srode ide do lekarki na pomiar tetna dziecka (oczywiscie o ile nie urodze do tego czasu) - czy ona w takim razie wypisze mi urlop???? pozdrawiam🌻

Gość zaciekawiona 1982
moze ktos jeszcze sie wypowie