Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka29

Jak pomóc dziecku skoncentrować się?

Polecane posty

Gość anka29

Witam :) mam 3-letnią córkę. Mała ma ogromny problem ze skoncentrowaniem się dłuższą chwilę na jednej czynności. Chciałabym z nią nad tym popracować, bo pójdzie za niedługo do przedszkola i może to być problem. Może któraś z Was wie jak nauczyć dziecko się skupiać albo zna dobrą literaturę na ten temat?

Miałam podobny problem z synkiem. Przede wszytkim w przedszkolu jest inaczej niż w domu. Synek przed obcą osobą ( panią przedszkolanką) ma respekt, więc bardziej ja słucha niż mnie. Pamiętaj, że w przedszkolu są inne dzieci, więc synek uczył się od innych, papugował ( nie zawsze w tych pozytywnych rzeczach;) ) ale jak widział, ze inne dziecko umie ułożyć puzle to on też chciał, po rpostu miał powód, zeby się zmobilizować. W domu rzeczywiscie trudno mi było go czekokolwiek nauczyc, jedynie w formie śpiewu, piosenek, zabawy, a tak jest właśnie w przedszkolu. Jeżeli Twoja córka nie chce się jeszcze uczyć, daj jej czas, jest jeszcze mała, a w przdszkolu zobaczysz nabierze tyle doswiadczenia, ze zacznie Ciebie pouczać;)

Gość anka29
dzięki za odzew :) nie chodzi o to, że chcę małą uczyć już czegoś, bo na to ma czas. Ale trudno jej się skupić np przy czytaniu książeczki czy kolorowaniu. Myślę, że masz rację co do przedszkola, więc zobaczymy.