Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chuchnaa

Kolczyk w chrząstce?

Polecane posty

Gość Chuchnaa

Błagam was powiedzcie czy boli... bo niektórzy tak straszą że zaczynam się bać! Osobiscie sama waliłam sobie wszystkie dziury w uchu zwykłą igłą... ale słyszałam że z chrząstką troche gorsza sprawa, dlatego zamierzam iść do kosmetyczki... więc boli czy nie?

Gość Chuchnaa
tak, tak oczywiście o ucho:)

ja mam tam dwa kolczyki i nie bolalo mnie jakos bardzo. robila mi je kolezanka, wszytsko ladnie sie goilo. jednak w tym miejscu najlepsze sa kolczyki koleczka, bo jak nosisz takie punktowe to ucho puchnie, odgniatasz sobie je w nocy...nic przyjemnego:O czesm jak ktos mnie przypadkiem udezy w to miejsce to wciaz boli,mimo ze mam tam kolczyki od dwoch lat

Gość imprezkowa
Jak jeszcze byłam młoda i głupia, uszy przebijały mi kumpele. Kiedy chciałam zrobić kolczyka w chrząstce, to ryczałam jak bóbr z bólu i kazałam pchać znajomej igłę na siłe, ale nie dało rady :( Dziś znów planuję przebicie ucha w tym miejscu (i jeszcze nosa), ale na 100 % wybiorę kosmetyczkę!Głównie ze względu na higienę i Tobie też bym radziła!!!

aha jeszcze jedno. moja koleznka robila sobie jedna dziurke u kosmetyczki a z druga przyszla do kolezanki, mowi ze za drugim razem bylo o niebo lepiej. kosmetycka zle naostrzyla kolczyk i pchala na sile:O takze chyba nie ma reguly. mozesz sprobowac sama na podkladke z ziemniaka:P

Ja mam kolczyka w chrząstce osobiscie 2 raz jużbym się nie zdecydowała...Samo przebicie nie bolało ale pózniej bolało strasznie,b.długo się goiło(4 miesiące) i bardzo mnie bolało jak np.zasypiałam na tej stronie gdzie mam kolczyka.Ale teraz jest juz spoko

Gość undertaker
bolało jak sk..wysyn, nie samo przekłucie ale pomysł z przekłuciem obu uszu jednocześnie nie jest dobry, goi się ok roku, ciężko się śpi..

Gość CAŁA WE ŁZACH
tez słyszałam takie bzdury... poszłam do kosmetyczki... po 2 tygodniach ucho zrobiło sie sine, bolało jak skurczysyn, odkształciło się, a kolczyk musiałam wyjać, bo ile można cierpieć, sama miałam dosć... po jakimś czasie w drugim, zrobiłam sobie sama i jestem zadowolona do dziś ;) a tamto niestety został ślad :( żadnych kosmetyczek!!!

Gość imprezkowa
A najlepiej idż do salonu tatuażu, gdzie robią pircing! Zapłacisz więcej, ale chociaż oddasz się w ręce prawdziwego fachowca!

w chrząstce mniej boli niz w uchu w standrdowym miejscu tylko na samej góze nie rób tam troche boli sie zagaja mi pół roku ale nie wyjmuje :)

a jeszcze jedno robiłam to taką igłą do zastrzyków tyle ze grubą kupioną w aptece nic ne bolało

Gość Sandi15
słuchajcie mam kolczyk w uchu koło chrzastki...przebijałam sobie w domu sama a teraz mi spuchło i nie wiem czy tak powinno być czy cos jest nie tak ?? Plz o szybka odpowiedz ! Pozdroo ;**

Gość Iwett7
Ja przebijałam chrząstkę jakieś 2,5 roku temu i nic mnie nie bolało i goiło się też ślicznie :) Także nie ma czego sie bać. No i faktycznie polecam kolczyk kółeczko :)