Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pumping

Wizażystki, pomóżcie!

Polecane posty

Gość pumping

Idę na imprezę. Chciałabym zrobić sobie lekki makijaż. Ponieważ mam nieładną cerę, nałożę fluid. Oczy mam niebieskie... nie wiem, jak pomalować oczy i usta. dodam, ze mam tylko w domu lip gloss różowy, rózowy cień do powiek, tusz o rzęs wydłużający... Planowałam nad powiekami zrobić małe kreski lip glossem i rozetrzeć je, żeby ładnie rozświetliła się skóra, wytuszować rzęsy i obrysować dół oka jasnozieloną kredką... Macie jakieś inne propozycje?

Hmm, proponuję tak: kup sobie różową szminkę (o jaśniejszym odcieniu), pomaluj nią usta, zrób kropkę lip glossem na środku warg rozetrzyj i usta masz gotowe. A oczy... no możesz spróbować z tym lip glossem nad brwiami, wytuszuj rzęsy, ale myślę, że nie powinnaś malować oczu zieloną kredką... ale jak chcesz. Może ktoś inny coś lepszego ci zapropnuje.

Gość pumping
dziękuję, jeszcze jakieś propozycje?

Gość Nikoooolette
Makijaz z fluidem nie moze byc Kochana zaliczany do lekkiego.. Ale zrob tak: najpierw fluid+ puder [tylko nie przesadzaj zebys nie miala efektu 'tandetnej tapety'] puder koniecznie,zebys sie nie swiecila i zeby makijaz naturalniej wyglądal.. Wytuszuj rzęsy+ do tego zalotka o ile masz.. Pozniej w wew. kąciku oka jasny cien..a w zew cos ciemniejszego..Roz odradzam bo jezeli nie masz odpowiedniej karnacji to będzie tworzyl efekt zmęczonych oczu.. i z kredki lepiej zrezygnuj o ile sie nie znasz na makijazu.. na usta szminka trochę pudru dla utrwalenia+ błyszczyk i seksowne perfumy;)

Gość Nikoooolette
aha i lip gloss jest chyba jak sama nazwa wskazuje do UST!! takze nie będzie sie to dobrze prezentowalo na oczach o ile ma lepką konsystencje..więc w zadnym razie go nie nakladaj..

Gość pumping
tak, wiem, że jest do ust, ale przeczytalam w gazecie, że można go nałożyć pod brwi, rozetrzeć, poprostu rozświetlić oczy. Już tak robiłam, na próbę, bardzo fajnie to wyglądało, nic się nie lepiło.

Gość jeszcze jakies porady proszę

kiedyś na imprezę robiłam brokatowy makijaż oka. Brokat miał ciemnozielony kolor i zeby sie lepiej trzymał powiekę pomalowałąm lip glosem co miało być swoistym klejem:) jesli to kogos zainspirowało to nie zapomnijcie o nałozeniu cienia o takiej samej barwie pod brokat !!! bo jesli sie osypie bedzie tragedia...