Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mery22

tampony - pomóżcie

Polecane posty

Gość mery22

mam pytanie.od niedawna stosuje tampony. Gdy wkładam pierwszego zawsze udaje mi sie bez problemu.dotychczas stosowałam 1 tampona dziennie a tak to podpaski. Ostatnio chciałam wprowadzić drugiego tampona zaraz po pierwszym i sprawiło mi to nie małą trudność a że się spieszyłam to włożyłam go dość zdecydowanei i szybko. prawdopodobnie podrażniłam sobie wejście do pochwy. Generalnie nic mi sie nie dzieje tylko po stosunku odczuwam tam pieczenie. Czy można to wyleczeć jakoś domowymi sposobami? jak tak to jakimi? czy konieczna bedzie wizyta u gin? czekam na odpowiedż

Gość spokojnie to tylko awaria
Przez lata stosowania tamponów,jak doszłam do wprawy to było...stary w kosz ,nowy w ...tę,no wiesz.Nie miałam problemów,może to jakieś zapalenie?A może faktycznie podrAżnienie.Wiesz,teraz jak tyle chemii żremy to nic nie jest pewne.

Gość hahahohohihiiii
Z APLIKATOREM - popieram. Łatwiej i higieniczniej

Gość Evela 100
Tampony z aplikatorem są świetne i higieniczne. Ja też często miewam jakieś podrażnienia, nie wiem od czego. Przemywam wtedy kilka razy dziennie miejsca intymne rumiankiem.

jeżeli tamponów uzywa się zbyt często,albo wpycha sie je na siłe jak autorka topiklu,moga one powodowac optarcia na syzjce macicy,także też nadżerke,dlatego polecam tamponiki z aplikatorem,ale tylko wtedy kiedy napra3de musisz i bedzie ok:)

Gość ASienieczkaAA
Te tampony które sa w aplikatorach sa ze tak powiem do niczego szybko sie rozwala.. Ob jest najlepsze.. sciagnelam wszystkie aplikatory z tamtych tamte do kosza a ob do aplikatorka

a czy te z aplikatorem nie sa o wiele mniejsze niz np ob? gdzies kiedys dorwalam takiego z aplikatorem i wydawal mi sie maciupenki:/

Tak samo jak w tamponach są różne rozmiary.Polecam tampax,z własnego doświadczenia są bardzo wygodne.

Gość spokojnie to tylko awaria
Kurcze,a ja nie mogę się przekonać do aplikatora.

Gość mary22
dzięki dziewczyny za wsparcie. tantum rosa sobie kupie i bede przemywać, aczkolwiek zastanawiam się czy irygacja nie jest wskazana bardziej bo tam głębiej mi podrażniło. następnym razem spróbuje z aplikatorem. A jakie rozmiary staosujecie? bo ja mam @ przez 3 dni zazwyczaj i pierwsze 2 to tak średnio obfite a 3go dnia już słabo. Jakie beą najlepsze? normal może? dzieki za dopowiedz

Używam Tampaxy normal,ale to wszystko jest zależne od okresu.Pierwsze 2 dni mam dość obfite a następne 2 bardzo skromne.Co do Tantum Rosa to jest polecany zaraz po porodzie żeby zagoiły się wszystkie rany więc nie powinno to Ci zaszkodzić.

Gość mary22
dzięki wielkie już użyłam tatum...popiekło troche ale w dobrej wierze:) mam nadzieje ze szybko ustąpi ta dolegliwość. a jeszcze jedno apropos tamponów. co ile je wymieniasz? to prawda ze mozna tampona mieć w sobie aż 8h?

Zależy jaki obfity masz okres,wydaje mi się że 8 godzin to lekka przesada(higiena).Zresztą jeżeli tampon jest już wystarczająco nasiąknięty to sama poczujesz(zresztą nasiąknięty wystarczająco tampon sam zaczyna się wysuwać)

Gość mary22
super, teraz musze sie tylko nauczyć to odczuwać. spróbuje jeszcze przy nast @ ale tampaxy. może bedą lepiej wchodziły :> i wybiore mini albo normal. jeszcze zobacze dzięki za odp