Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sbinki

włosy - jak o nie dbać??

Polecane posty

mam takie skromniutkie pytanko :) gdzieś na kafe wyczytałam, że częste szczotkowanie włosów poprawia ich ogólną kondycję i sprawia, że włosy stają się gęstsze i mocniejsze. jednak z innych źródeł wiem, że szczotkowanie dłuższe niż 7 min powoduje uszkodzenia mechaniczne. komu wierzyć? poza tym: lepiej używać szamponu do włosów zniszczonych i suchych (nawilzająco - regenerujący) czy może jakiegoś ziołowego lub dla dzieci? co polecacie? musze swoje okropne włosy doprowadzić do stanu normalnego :P

przede wszystkim rozczesz wlosy przed kazdym myciem. Nie myj przede wszystkim szamponem dla dzieci - nie sa to kosmetyki przystosowane do skory doroslych. Lepiej uzywac szamponu do wlosow zniszczonych, a jeszcze lepiej - stosowac naturalne maseczki (np. z siemienia lnianego, z jajek, z piwa). Szczotkuj je szczotka z wlosia (najlepiej z siersci bobra), uzywaj splukiwanych odzywek, jesli mozesz - zrezygnuj z suszarek, lokowek, prostownic, lakierow, zeli, woskow, pianek, farb... Mozna bez tego zyc :) pozdrawiam PS. jesli wypadaja Ci wlosy w sporych ilosciach, wybierz sie z tym do lekarza

Gość dfedfg
dlaczego nie uzywac odzywek bez splukiwania ..czy nie są lepsze>?

te odzywki ktore sie nie splukuje dosc czesto obciazaja wlosy. Tak samo szampony typu \"2 w 1\" (cos do wszystkiego, jest do niczego). Najlepsze mimo wszystko sa sposoby Babuni na wlosy. Kosmetyki zawieraja za duzo konserwantow, barwnikow, zapachowych sztucznych dodatkow.

Gość gfdg
a czy seboradin to dobry szampon?

hmmm...a może wiecie jak w naturalny sposób podnieść włosy do góry? moje są takie bez objętości i wogóle nijakie. :( chodzę jedynie w spiętych, bo jak mam rozpuszczone, to nie dość, że wyglądam jakbym miała snopek siana na głowie, to w dodatku każdy sterczy w inną stronę. GŁUPIA PROSTOWNICA - to przez nią mam teraz takie włosy!!! albo interesuje mnie jak fajnie zakręcić, ale żeby nie uzywac lokówki i żadnych pianek. moje włosy są podatne na układanie. proszę o rady! 🌼

Gość w górkę...