Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to wazne

JAZDA NA GAPE - PILNE

Polecane posty

Gość to wazne

czy mandat za jazde na gape autobusem wynosi tyle samo w przypadku kiedy ktos ma prawo do przejazdu ulgowego co w przypadku kiedy tego prawa nie ma( czyli kiedy jezdzi na normalnym bilecie)?

Gość no niestety tak
ja mimo ze mialam bilet ulgowy dostalam kare bo upierdliwy kanar chcial jeszcze zobaczyc podbita legitymacje a ja niestety nie zadbalam o jej podbicie

tak - to jest opłata z aprzejazd bez ważnego biletu, niezależna od zniżek. Poczytaj regulamin przewozu osób czy jakoś tak, zwykle jest naklejony gdzieś w autobusie na szybie.

Gość to wazne
a gdybys miala podbita zaplacilabys mniej?

Gość wsza szachrajkaaa
U mnie za przejazd na gape jesli komus nie przysluguje ulga wynosi 80 zl jezeli placisz na miejscu zmniejszana kwota jest o 30%. Za przejazd bez waznego biletu ulgowego kara wynosi 50 zl no i jesli placisz na miejscu tez 30% taniej. Jezeli chodzi o brak dokumentu przyslugujacego ulge - kara 30 zl

Gość no niestety tak
gdybym miala podbita to zadnej kary bym nie placila

Gość to wazne
czyli jesli ktos ma ulgowy to powinien placic mniej tak?

Gość fghfghf
placisz cala kare bez zizek i kropka

Gość to wazne
chyba wlaslnie nie

nie - jedzie bez biletu - za to jest kara. Od kiedy to przysługuje ulga od kary? Jak jesteś emerytem lub studentem to łamiesz przepisy w 50% czy jak? To jest opłata za przejazd bez ważnego biletu - przecież już to napisałam.

Gość hgh
w kazdym iescie sa inne zasady wiec przeczytaj regulaamin a nie czekasz az ktos ci pwie bo kazdy moze mowic co innego

Gość to wazne
wsza szachrajkaaa - u niej palci sie 80 a jak ktos ma ulgowy to 50 wiec nie gadajcie ze tyle samo

Gość to wazne
przeczytalam i stwierxzialm ze jak ktos ma znizke powinien placic tylko 10 zeta a jak nie ma to 70 napisalam meila i sytalam odpisali tak ze nie wiem dalej

Gość hgh
ale nie masz znizki bo masz niewazna legitymacje!!!!!!!!!

Gość to wazne
kurawa ale ja pytam o przypadek kiedy mam wazna legitymacje a nie mam biletu czy place tyle samo jakbym nie miala legitymacji wogle ?

Gość no niestety tak
wiem, ale u nas rzadko kanary chca jeszcze legitymacje wiec myslalam ze sie uda

ale z czym ty dyskutujesz? Przeczytaj regulamin i przestań się bez sensu kłócić. A opłata jest różna za przejazd bez biletu i przejazd bez legitymacji, bo to różne wykroczenia. I zniżki nie mają tu nic do rzeczy. Człowieku, zacznij myśleć!

to sa różne rzeczy: brak biletu, brak ważnej legitymacji posiadanie ważnej legitymacji, ale nie posiadanie biletu to po prostu brak biletu posiadanie biletu i brak ważnej legitymacji - to nieuprawnione korżystanie ze zniżki za to są różne kary. czy teraz jest jasne?

Gość to wazne
zmorka to moze ty przeczytaj co ja napisalam juz wiec napisze por raz drugoi: to wazne przeczytalam i stwierxzialm ze jak ktos ma znizke powinien placic tylko 10 zeta a jak nie ma to 70 napisalam meila i sytalam odpisali tak ze nie wiem dalej

Gość to wazne
ale yto nie ja kurwaa pisalam o braku waznej legitymacji tyl;ko ktos inny jap ierdole

\"czy mandat za jazde na gape autobusem wynosi tyle samo w przypadku kiedy ktos ma prawo do przejazdu ulgowego co w przypadku kiedy tego prawa nie ma( czyli kiedy jezdzi na normalnym bilecie)?\" to jest twoje pytanie, na które odpowiedziałam. natomiast niestety, zupełnie nie rozumiem co masz na myśli w swojej następnej wypowiedzi: \"przeczytalam i stwierxzialm ze jak ktos ma znizke powinien placic tylko 10 zeta a jak nie ma to 70 napisalam meila i sytalam odpisali tak ze nie wiem dalej \" co przeczytałaś i co odpisali? Zresztą właściwie, skoro i tak wiesz swoje, to zapomnij, nie było pytania, nie było moich odpowiedzi. papapa