Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agiska

Co sprzyja zajściu w ciążę???

Polecane posty

Gość Agiska

Co sprzyja szybszemu zapłodneniu? Jakie pozycje, może picie jakiś ziół. Piszcie co wiecie na ten temat.

Ja brałam castagnus na regulację cyklu i wiesiołek na poprawienie jakości śluzu. Udało się za pierwszym razem :)

Gość Agiska
A castagnus jest na receptę?? Czy mogę kupić bez recepty w aptece?

Gość oioooi
Z tego co słyszałam pozycja misjonarska, tak aby nasienie nie wyciekło, i nie ruszać się przez 10 min. po. I kobieta żeby miała orgazm, bo skurcze macicy przenoszą wtedy plemniki bliżej jajeczka:)

przede wszytkim trzeba sie odstresowac nie denerwowac prowadzic spokojny tryb zycia regularnie sie odzywiac niby banalne ale prawdziwe :) zapytaj jakiegokolwiek lekarza czemu tyle kobiet ma poronienia albo nie moze zajsc w ciaze ? przede wszytkim duzo stresu , dlatego najlepiej sie odstresowac . A oczywiscie jesli masz jakies duze problemy z zajcie w ciaze to naturalnie tez jakies prochy , ja nie brała a zaszłam ale :( .....

Gość poza tym seks sprzyja

Castagnus jest bez recepty, obniża prolaktynę. Słuzy głównie do łagodzenia objawów napięcia przedmiesiaczkowego i do wydłużenia II fazy cyklu. jak u Ciebie jest ona wystarczajaco długa, to nie wiem, czy jest potrzebny. Miałam po nim (albo wiesiołku) bardzo bolesny okres, ale za to czyłam mocno owulację i się udało. Może to przypadek, ale fakt faktem

Gość Agiska
Dopiero zaczynam się starać ale pytam bo już od początku chciałam wiedzieć czy jest coś co pomaga.

Gość Agiska
Dzięki 100krocia. Przede wszystkim gratulacje że ci się udało.

Gość Agiska
A jeżeli chodzi o wiesiołek to piłaś herbatkę czy w tabletkach miałaś?

Gość sa niezdrowe
zdecydowanie seks... mozna monitorowac cykl

Gość Agiska
jakas tam niunia... czy Tobie to pomogło??

Gość iza.///
Z własnego doświadczenia Kup sobie w aptece test owulacyjny.Najtanszy kosztuje chyba okolo 30 zł,są tez takie za 50 czy 100zł.Ja uzylam tego za 50zł.Teoretycznie powinno się nie kochac okolo tygodnia przed owulacja, zebyu nasienie mialo lepsza jakosc i tak dalej i ma dojsc do stosunku w dniu w ktorym test na owulacje pokazuje ze dzis masz plodne.Jednak w sumie my kochalismy sie 2 dni przed plodnymi i w plodne i nie wiem w sumie kiedy doszlo do zaplodnienia. Oprocz testu owulacyjnego polecam takze pozycje klasyczną.Po wytrysku partnera lezalam okolo pol godziny z nogami do gory i z poduszką pod biodrami.Bierz kwas foliowy co najmniej 3 m-ce przed zajsciem, nie stresuj się i staraj myslec pozytywnie. wiem ze te ostatnie porady brzmia mnie wiecej jak "nie oddychaj",ale trzeba sie choc starac. Powodzenia!!!!!!!!!!

Gość Agiska
Dzięki iza.//

Gość zezwierzęcona
najlepiej panicznie bać się ciąży i nie chciec zajść za wszelką cenę. wtedy na 100% wpadniesz..

Gość najlepiejjjj
nogi w gorze po stosunku-tkzw świeca ok 1o min

Gość jbnmn
napewno sprzyja relaks, dobre samopoczucie i chec na sex, sprzyja dobre odzywianie brak solarium

Gość Taka jedna mamaaa jestem
Agiska, przede wszystkim nie nakręcaj się.... Nie pytaj co pomaga. Bierz kwas foliowy i ciesz się seksem i na razie tyle. Ja mojemu mężowi zaaplikowałam jeszcze Salfazin, który w ogóle dobrze wpływa na mężczyzn, bo ma sporo cynku, którego oni potzrebują. My tak zrobiliśmy. NIe szaleliśmy ani z testami owulacyjnymi, innymi wspomagaczami i podeszliśmy do sprawy radośnie, no i udało się w pierwszym cyklu. Teraz zaczynamy starania o drugie maleństwo i pewno nie będzie tak prosto i łatwo:), ale też na początku nie sięgamy po nic wspomagającego. Wszystkiego dobrego.

Gość kamilka20
hej ja mam pytanie czy lepiej kupić wiesiołka czy te siemie lniane??? :) sama juz niewiem co robic by bylo oki:(

Gość betusia
ja przez rok nie mogłam zajść w ciążę i wyczytałam że wiesiołek pomaga..brałam przez dwa miesiące po 2 tabletki dziennie w tym czasie wyjechałam nad morze z mężem żeby odpocząć zrelaksować się i w drugim cyklu z wiesiołkiem się udało...śluzu było dużo i chyba to pomogło bo wcześniej miałam raczej sucho. Ale moja koleżanka też bierze wiesiołek i narazie nic..z tym że ona robiła badania i okazało się że ma niską prolaktynę i dlatego. Leki powinny pomóc :)

Gość prolaktyna
no to dobrze, ze ma niska prolaktyne, ma byc niska.