Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LAOLA

UJASTEK-KRAKÓW

Polecane posty

Gość ******************************

a czego jeszcze nie wiesz?? bo juz chyba dokladnie wsyztsko masz tu wyjasnione

Gość LAOLA
Chciałabym a by napisała mama, która rodziła tam SN lub w wodzie. Reszte zanam.

no to przecież ja rodziłam SN przynajmniej dopóki sie dało i opisałam ci jak to wszystko wygląda przed porodem i na sali porodowej :)

Witajcie Na pewno to znieczulenie z. o. jest za darmo? W każdym szpitalu kazą sobie za to słono płacić... chciałabym również rodzić w Ujastku, nie widzę żadnej innej opcji, mimo że do Krakowa mam ok 100km.

mi lekarz zaproponowal ujastek. ostatnio slyszalam od znajomych ze jezeli dobrze sie dzochodzi po cc to potrafia wypisac po 2-3 dniach(rodzila 5mc temu). ja mialam cesarke ale w innym szpitalu- w innym miescie i lezalam 6 dni. czy ktoras bedzie tam rodzic w listopadzie(8-15 listopada? )

Gość ILONA 18
CHCIALAM ZAPYTAC WAS KRTOE MIALY CC,JESTEM W 35TYG.I MAM ULOZENEI MIEDNICOWE PROWADZI MNIUE DR.KOSIBA Z UJASTKU I CHCIALA BYM TAM RODZIC,TYLKO NIE WIEM CZY PLANOWANA CESARKE SIE ROBI WCZESNIEJ CZY MAM ZJAWIC SIE DO SZPITALA JAK MNIE BOLE ZLAPIA??MALO WIEM NA TEMAT CC BO NIGDY NIE PRZYPUSZCZALAM ZE JA I CESARKA,CHOC CHCIALAM RODZIC NATURALNIE ALE BALAM SIE!!!

Gość szparka25
polecam ten szpital, rodzilam tam 2 tyg.temu i chciałam wyróznic połozna /Małgosie Janicka, kobiete o wlk.sercu która b. mi pomogła i super lek.Stanisława leszczyńskiego!spisali sie na medal przy moim ciężkim porodzie....

Gość szparka25
i chciałam jeszcze przestrzec was dziewczyny przed jednym lekarzem z Ujastka dr Czarnieckim...jak mnie zbadał to az sie popłakałam!takie ma niedelikatne łapska!poza tym wszyscy lekarze stamtąd sa ok.

Gość bini
Dziewczyny napiszcie coś jeszcze o cesarce w tym szpitalu. Kiedy się trzeba zgłosić do szpitala na planowaną cesarkę?

Gość bini
??

Gość bini
nie ma żadnych dziewczyn które rodziły w szpitalu na Ujastku??

Gość yasminela
Właśnie, proszę napiszcie wrażenia z porodu w tym szpitalu bo ostatnie są dość stare i ciekawa jestem czy coś się pozmieniało na Ujastek. Czy za położną się płaci, oficjalnie? Czy trzeba sobie prywatnie kogoś znaleźć? Czy poród w wodzie jest tam płatny? Na ich stronie wprawdzie jest napisane że bezpłątnie..ale to różnie bywa. Czekam na wasze rady. Pozdrawiam:)

Gość błękitny kwiatuszek
też zamierzam tam rodzić - czekam na opinie

Gość yasminela
błękitny kwiatuszek na kiedy masz termin?:)

Gość błękitny kwiatuszek
termin mam dopiero na 19września ale już zaczynam się interesować w którym szpitalu będę rodzić myślałam też nad Żeromskim. Zastanawiałam się nad porodzie w wodzie ale sama nie wiem jak to z tym jest:D Kiedy Ty rodzisz? Wiesz już czy będzie synuś czy córa?:)

Gość yasminela
ja mam jeszcze wiecej czasu, bo dopiero w przyszłym roku:) też zastanawiam się nad porodem w wodzie, ale jeszce nie dowiadywalam sie jak to jest w Krakowskich szpitalach. O Zeromskim słyszałam dobre opinie, podobno nie ma tam az tyle rodzacych co na Ujastek więc może to lepiej bo więcej czasu maja dla pacjentek, jedynym minusem tam są nie komfortowe sale..ale opiekę mają podobno bardzo dobrą. Biorę te dwa szpitale pod uwagę..Nie mam jeszcze lekarza prowadzącego, jestem na etapie poszukiwania. Może jakieś sugestie?

Gość nie wiecie czasem
czy przyjma mnie tam nie majac zadnego ubezpieczenia? niby jest ustawa ze kobiety w ciazy maja opieke medyczna za darmo ale jak to jest w praktyce. nie jestem na bezrobiociu juz sienie ucze ani tez nie pracuje a nie jestem tez podpieta na ubezp meza

Gość agatka9082
dziewczyny rodzi któraś z was w marcu na samym początku ?? oczywiscie 2010

Gość agatka9082
aha no i czy za poród w tym szpitalu i za pobyt się płaci ?? czy tylko za ten poród w wodzie ?? bo na stronie pisze ze znieczulenie za darmo ??

Gość Mama_na _wiosne
Pobyt i poród są bezpłatne, podobnie znieczulenie. Opłata za poród w wodzie, ale z tego co się orientuję jest chyba tylko jedna położna, która takie porody tam przyjmuje, więc można nie trafić na jej dyżur i się rozczarować. Jakich lekarzy polecacie z Ujastka? Czy ktoś się orientuje, czy położne stamtąd w ramach NFZ mogą dojeżdżać do pacjentki w obrębie Krakowa, czy tylko Nowej Huty?

Gość magda 84
Czy na Ujastek moge miec cesarke na zyczenie? ile to kosztuje? czy moge na nfz jesli mam problemy z kregoslupem? albo w jakims innym szpitalu? Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość trzmielina
hej magda, ja będę rodzić w październiku w ujastku przez cc. w moim przypadku wygląda to tak, że prowadzi mnie lekarz z tego szpitala i on będzie mnie kroić. więc wszystko z nim ustaliłam. mam cc ze wskazań medycznych. myślę, że powinnaś też tak zrobić, może lekarz sam zadecyduje o cc, skoro piszesz o problemach z kręgosłupem. ew. iść we wtorek do szpitala i tam ci wszystko powiedzą (w każdy wtorek jest dzień otwarty). kiedy masz termin?

Gość tylko nie ujastek
dziewczyny poki macie czas wyberiajcie inne szpitale!!!!

Gość magda 84
Dziekuje za odpowiedz. Dopiero jestem w 3 miesiacu. Jak sie nazywa lekarz do którego chodzisz?P rywatnie czy NFZ? Jestes zadowolona? Bardzo prosze o odpowiedz na maila; dominika_45@poczta.fm Z goru dziekuje i pozdrawiam :)

Gość trzmielina
cześć magda, chodzę do p. dr Tamary Wilk, prywatna praktyka na ul. Madalińskiego 11/2, rejestracja 606 825 140. powodzenia

Gość niezadowolona bardzo
Odświeżę trochę temat Ujastka, 3 pobyty na Patologii Ciąży na Ujastku i na poród tam już się nei zdecydowałam... Nic im nie pomogą duże telewizory i błyszczące podłogi, szpital jak każdy jeśli nie gorszy. Jeżeli nie ma się SWOJEGO lekarza, do którego chodzi się PRYWATNIE, nie ma tam czego szukać. Ważne żeby nie był to lekarz, który ma regularne dyżury w szpitalu. Widziałam dziewczyny bez swojego lekarza, które leżały do 42 tyg na patologii ze zdiagnozowaną od 40 tc małą ilością wód i nikt się nimi nie zajmował. KTG dwa razy dziennie i mierzenie temperatury, w 42 tc nieudane wywoływanie zakończone cesarką i tu wielkie zaskoczenie: jak to możliwe że tak mało wód? W okół dziewczyn, których lekarze pracowali na oddziale było skakane jak przy jajcu. Szczególnie przestrzegam przed dr Kij i dr Słabiak. Chamy i prostaki. Nie oceniam wiedzy medycznej, a podejście do pacjentki - jak do mięcha. Jeden pokrzyczał mnie o 2 w nocy jak przyjechałam na izbę z bólami w 32 tc, że szpital jest od rodzenia nie od bolenia i żebym z bólem szła sobie do swojego lekarza, a nie "zawracała dupę poważnym lekarzom". A drugi doktor przebadał dziewczynę na sali 3 osobowej ginekologicznie, bez słowa wziął jej kołdrę i zbadał, a zapomniał wyprosić z sali męża jednej z pozostałych pacjentek nie mówiąc o parawanie czy czymkolwiek... Ujastek powinien dać sobie spokój z nfz, bo i tak sensowną opiekę mają tylko pacjentki z praktyk prywatnych. Współczuję kobietom, które trafiają tam "z ulicy"...

Gość enigma385
broń Boże iść rodzić na ujastku poprzez cesarkę dziewczyny wszędzie tylko nie tam pielęgniarki to obmierzłe babska bez litości i jakiego kolwiek współczucia. 2 dzień po cesarace jesteś zdana tylko na siebie a wnocy wszyscy mają cię gdzieś mogła byś tam umrzeć a oni mają to w nosie. bardzo zła opieka nad dziećmi potrafiły przegrzać dziecko w inkubatorze. Nigdy nie polece tego szpitala to totalna tragedie wględem opieki a lekarze wspaniali. to istny armagedon. nikt nawet nie pokarze ci jak się przystawia dziecko do piersi absolutnie odradzam to miejsce!!!!!!!!!!!