Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza.///

O co pytac w szpitalu?

Polecane posty

Gość iza.///

kobietki niebawem mam spotkanie w szpitalu.Nie wiem w sumie o co mam pytać?może Wy cos poradzicie? Dziekuej z gory za odpowiedzi

Gość ona../
podbijam

Gość Katarzynaaa
Zapytaj co ci będzie potrzebne. W szpitalu w którym ja rodziłam dobrze było mieć: termometr, podkłady na łóżko, wenflony i plaster do wenflonów, lewatywę (jak któś nie miał swojej robili taką dużą) Co będzie potrzebne dla dziecka; np ubranka, pieluszki, chusteczki. W każdym szpitalu są inne zwyczaje i różne braki.

Gość ona../
dziekuje serdecznie

Gość Katarzynaaa
Może popytasz o szpital w którym zamierzasz rodzić na forum o jego zwyczajach. W szpitalu w którym ja rodziłam np. ubranka dla dzieci nie były potrzebne bo były szpitalne (ładne), ale rodziło się we własnej koszuli ( wtedy musisz wziąść sobie więcej) Były małe braki w sprzęcie, ale nie było obowiązku zakupu tych rzeczy, po prostu dawali co mieli (np. większe wenflony, lub robioną lewatywę).

w Lomzy w szpitalu wymagaja obowiazkowo 4 pieluszek tetrowych, do porodu daja ci szpitalna koszule chyba ze wolisz swoja (bez sensu bo zaraz jest uciapana) po porodzie dziecko ubieraja w szpitalne ubranko, jesli chcesz to pozniej mozesz ubierac juz we wlasne podpaski (te wielgaaaaaaaaaaachne podklady) na pierwszy dzien daja pozniej musisz kupic papmpersy dla dziecka musisz miec swoje bo sztapilnych 4szt na dobe, chusteczki do pupki dostajesz szpitalne aha no i jesli sobie mamusia zyczy to moze miec swoja poduszke a nawet dwie - na porodowke a pozniej do karmienia ale to tez jak sie chce , nie trzeba w kazdym badz razie lewatywy nie robia, wenflonow nigdy nie slyszalam zeby wymagali ja bym zapytala o mozliwosc znieczulenia zzo (jesli bys chciala miec) porod rodzinny, czy jest mozliwosc porodu na oddzielnej sali czy pozniej jest sala jedynka i za jaka odplatnoscia w naszym szpitalu sale poporodowe sa 2 osobowe ale za 200zl mozesz miec jedynke, te 200zl to takze cena porodu w oddzielnej porodowce z kanapa, wanna, prysznice, TV i telefonem (tylko rozm przychodzace hehehe) , porod z mezem na normalnej 4boksowej porodowce jest za darmo,