Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocianie20

INNA METODA antykoncepcji

Polecane posty

Gość Kocianie20

Jakiej innej metody antykoncepcyjnej stosujecie oprocz tabletek? Bo ja niezabardzo chce te tabletki. Czy przy innej metodzie czujecie sie pewnie? I ile już stosujecie ową metodę? Dziękuje za odpowiedzi :)

Gość anusiaaa
my stosujemy gumke od prawie roku, ani razu nie pękła i czujemy się bezpiecznie.

Ja stosuje lady-comp i persone. Pierwszy ma 99.3% skutecznosci, drugi 94% (dane producenta). Jezeli chcesz moge podac wiecej info.

Gość Kocianie20
Baranek ja tez jestem zainteresowana:)

google nie gryzie :P Lady-Comp: http://sklep.antykoncepcja.pl/product_info.php?products_id=31 Persona: http://www.persona.info.pl/WhatisPersona3F.cfm to takie bardzo nowoczesne metody naturalne, coś jak natura + komputer ;) jeśli założymy, że \"wpadki\" przy metodach naturalnych wynikają z tego, że kobiety źle badają sobie temp i \"inne takie\", to mamy uzasadnienie skuteczności. ale za takie pieniądze to ekhem... ale baranku - tzn. że w owulacje seksu nie uprawiasz.

My sobie stosujemy tylko gumale... od ponad 4 lat i zadnej awarii tfu, tfu jeszcze nie było :) Poza tym staram się jak się da żeby zawsze wiedziec kiedy mam owulacje i wtedy albo stosujemy metody zastępcze ;) albo wyjątkowo uważamy...

Gość lol...
jakie metody zastępcze? chemie czy "zimną szklankę wody zamiast"? ;)

ładoga: dokladnie google nie gryzie!! Ja sie sporo nameczylam zeby znalesc cos zamiast tabletek. Bo nawet jesli sie popatrzy na to forum o antykoncepcji to albo o pigulkach albo o plestrach, albo cos typu \'chyba jestem w ciazy\' ;-) zalozylam tez topik pt. \'lady-comp i persona - kto zna?\', ale wynika z niego ze ok. 3 osoby slyszaly cos na ten temat!! co do ceny... coz jak na polskie zarobki, to duzo. Ale jezeli komus nie przeszkadza, ze sprzet byl uzywany, to niech poszuka na niemieckim ebay-u (www.ebay.de). Tam te urzadzenia sa bardzej znane niz w Polsce... a co do owulacji i sezu - takie sa zalecenia producenta... ale od czego sa gumki! (chociaz bardzo ich nie lubimy...)

a co z nieregularnymi cyklami? masz ten problem, baranku? :) bo ja mam strasznie nieregularne. co prawda, jestem jeszcze młoda a te persony i lady compy są absolutnie nie na moją kieszeń, ale ciekawi mnie, czy można ich używać przy nieregularnych? też nie chcę stosować hormonów. cóż, na razie gumki muszą starczyć ;)

persone mozna stosowac przy cyklach w granicach 25-35 dni. Wiec jak narazie lezy i czeka az bede miala regularne miesiaczki!!! ;-) lady-comp nie ma takich zastrzezen, maga je nawet stosowac kobiety przed menopauza i mlode! Z tego co wiem klasyczne metody naturalne - mierzenie temeratury itp. - nie sa odpowiednie dla kobiet w tym wieku, wiec LC to cos wiecej niz zwykly termometr... Pozatym ten komputerek wykrywa tez: -ciaze -cykle bezowulacyjne -niewydolnosc cialka zoltego Mozna odeslac urzadzenie do dystrybutora i poprosic o wydruki do przeanalizowania z ginekologiem np. gdy planuje sie dziecko, albo gdzy LC wykryje niewydolnosc cialka zoltego. Wiem, ze cena troche wysoka, ale kupuje sie raz na 10 lat!! Na tabletki wydalabys o wiele wiecej przez ten czas. A poza tym od czego jest Druga Polowa?!?! Niech tez sie zlozy jak nie chce dzidziusaia... ;-)