Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a tak bym sie wybawiła

Za rok za mąż wychodzi kolejna kuzynka, i znowu zaproszeni są tylko rodzice ///

Polecane posty

Cholera juz mam dosc tego :O U mnie jest duuza rodzina i ostatnio, gdy kuzynostwo zaczelo sie zenic to z uwagi na mniej ludzi wszyscy zapraszają tylko 'dorosłych' czyli rodziiców :O Kuzynka jest rok starsza ode mnie :o I tak robią teraz wszyscy :/ Ja nie rozumiem jak ona sie bedzie 'super' bawic z gronem 40-60 latków :( Czy u Was tez tak robią? Ja na swoim raczej bym zaprosiła wszystkich 'młodych' tym bardziej ze grono kuzynek i kuzynów ma juz swoje rodziny, i oni tez nie mogą isc, bo są dziecmi siostr/braci rodziów mlodej :O Czy to nie jest chore?

Gość co_polecacie
bo kasa sie liczy, rodzice dadza ty nie, takie maja ludzie podejscie...

Gość supertruper
a ile masz lat?

Gość u nassssssss
zaprasza się najblizszych kuzynów z partnerami czy tam osobami towarzyszącymi, natomiast kuzynow z drugiej linii już nie. Ale mało nas jest ;-);

Gość a bym sie wybawiła
U mnie wszystkie kuzynki i kuzyni to dzieci braci/sióstr moich rodziców (nie jakies tam piąte wody po kisielu :P) wiec to najblizsza krewność.. a co do kasy, to 3/4 nas już zarabia i da tyle samo kasy co rodzice :O Mam 21 lat, wesele bedzie za rok czyli bede miała 22 (panna młoda za rok 23)... a co to ma do rzeczy???

ma do rzeczy-bo niektorzy nie zapraszaja niepełnoletnich członkow rodziny-ale Ty jestes juz jak najbarzdziej dorosła.Pozostaje tylko obrazic sie i ignorowac rodzine bo postepuja bardzo nieładnie.Ktos nie ma racji piszac,ze koperty daja rodzice,a dzieci nie.U mnie sie zdarzyło,ze 17-18latkowie dali koperty z ok 50 zł-co uwazam jest spora kwota w tym wieku,natomiast kiedy moja rodzina została zaproszona na wesele kuzynki kilka lat temu rodzice dali 1000zł(wyliczajac,ze od kazdego członka rodziny młodzi dostaną 250zł)

Gość a bym sie wybawiła
Jeszcze jedno- ja tez za pare latek bede slubowac i na prawde nie mam pojecia jak mialabym sie zachowac w takiej sytuacji, kiedy na to wesele nie bede zaproszona.... :(

Gość kserokopiarka
no , najlepiej to się obrazić ; nie wiecie , co nimi kierowali , czy nie mieli czasem swoich powodów - najlepsze wyjscie to sie nadąć i obrazić; a pomyślcie jedna z drugą - wesele to wydatek , nie każdy liczy , że mu się "zwróci" - chce zrobić impreze , na jaką go stać - a jak go stac na 20 osób , to kolejne 20 to przeogromna różnica; a może nie lubią takich ogromnych ilości ludzi - ja się koszmarnie czuję na wszelkich spędach , nie lubię duzych skupisk ludzi na małej powierzchni, to wywołuje o mnie panikę - nie miałam żadnego wesela , tylko rodzice i rodzeństwo na obiedzie - jak tak was czytam , to pewnie pół rodziny się "obraziło" (nawet nie przypuszczałam , że ktos mógłby się z tego powodu obrazić , ale wygląda na to , że mógł , po waszych komentarzach)

Chce tylko dodac, ze rodzina ta nie jest biedna i oni wraz z 3 dzieci byli na wszystkich uroczystosciach jakie sie odbywały w tej duzej rodzinie tj. wesela, przyjecia itd. i dobrze wiem ze lubią duze imprezy...

Gość Zawiedziona na 100
Zostałam zaproszona na wesele kuzyna we wrześniu. Tak sie cieszyłam ze pobawimy sie w gronie rodziny, taki prawdziwy zjazd. Kilka osób nie zostało zaproszonych ponieważ jest to slub Swiadków Jehowy i nie prosi sie osób wykluczonych i "podejrzanych". Bardzo mnie to dotkneło i nie wiem co zrobic udawać że wszystko ok i pójśc na to wesele?? Głupi fanatyzm!! Pan młody chetnie przebywał w yowarzystwie cioci i korzystał z jej pomocy materialnej ale na wesele nie zaprosił z "powodów religijnych". Co za żałosna głupota. Bije sie z myślami , Isć czy nie?

Gość jatojaikoniec
Brzydko z ich strony. Ja też miałam robić małe wesele (brak gotówki) ale zamierzałam zaprosić własnie kuzynostwo a ciotek nie. Myślę, że dlatego zapraszają ciotki bo wiedzą, że od młdych nie dostaną drogich prezentów. A to już bardzo brzydko

Gość grzmot
A ja uważam , że to brzydko podejrzewac innych o materialiozm albo inne nieładne cechy - opierając się tylko na swoich wymysłach. A jak by to świadczyło o takich osobach , które ciotek nie zaproszą , ale zaproszą ich dzieci ? Bo moim zdaniem - że chcą sie dobrze bawic i nie chcą , żeby starsze osoby im psuły zabawe albo żeby tylko siedziały , jadły , a nie tworzyły weselnej atmosfery. Patrzac z punktu widzenia prawa , ciotka jest spokrewniona z daną osobą bliżej niż jej córka czy syn. Oczywiście nie ma żadnego obowiązku zapraszać gości , których się nie chce miec przy sobie , ale kiedy wszystkie osoy starsze nie są zaproszone , to widac , że jedynym wyznacznikiem był wiek. Natomiast jak się nie zaprosi kuzynów , a zaprosi ciotki , to po prostu zaprosiło się bliżej spokrewnionych , a gdzieś trzeba było postawić kreskę

Bzdury piszecie! Ja mam identyczną sytuację, od strony mojego Mężczyzny - rodzina jest ogromna, a my planujemy niewielkie wesele (70 osób), gdybyśmy chcieli zaprosić wszystkich jego kuzynów z pierwszej linii - to mielibyśmy ok 120 osób plus na pewno dzieci... szaleństwo... ale rodzice M. podeszli do tematu ze zdrowym rozsądkiem i skończy się na tym, że będą zaproszone tylko ciotki (szczęśliwie M. nie był na ślubach w rodzinie). Ciotki koniecznie wypada zaprosić - to najbliższa rodzina naszych rodziców - ich rodzeństwo. A ludzi młodych i tak bedziemy mieć - bo zapraszamy sporo znajomych (z którymi spędzamy masę czasu). Zaproszenie wszystkich kuzynów równocześnie wiązałoby się z rezygnacją z pałacu, który wybraliśmy (bo tyle osób się nie mieści), poza tym nie chcę mieć ludzi na weselu, których widzę raz na 10 lat... dla mnie to paranoja!