Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olciaaa_24

Ile pieniążków dac mlodej parze

Polecane posty

Gość limonka 24
200 zł od każdego po stówce,

Gość gapciaa
ja daje 100 Euro talerzyk ok 150x2+ żeby mieli na jakiś drobny prezent- chyba uczciwie :)

Gość a ja sie powtorze
mi sie wydaje ze 200 jest ok zalezy czy masz kaske czy nie mlodzi zrozumieja u nas w miescie talerz kosztuje tak 90zl w lokalu weselnym a 150 w exclusive hotelu. takze wszystko zalezy od zasobnosci twojej kieszeni :)

Gość pliszka modliszka
200 zł od pary to standard babcie, dziadkowie, chrzestni i rodzeństwo pewnie brzydko mowiąc odapalają nieco więcej (nawet w tysiącach zł...)

na jednodniowe 300,- ostatnio szwagierka wychodziła za mąż i podobno mało kto dawał 200 przeważnie wszyscy więcej

Gość iiiiiiiicccchhhhhhaaaaaaa
tradycyjnie 200 zl od pary

Gość jaaaaaaaa
myslę, że 200 - 300 zł będzie ok :)

Gość na ślubie mojej siostry
w małym mieście najpopularniejsze było 200zł od pary. Jak ktoś miał więcej - dał więcej, jak ktoś nie miał - dał 150zł i nikt nie miał im tego za złe ani nie mówił ze to obciach. W zyciu różnie bywa i nie musisz akurat mieć zbędnych 400 stówek żeby dać je młodym w prezencie :).

Gość sylwkaaa
ja daje 100 od pary!! nie mam wiecej o nic na to nie poradze, + kwaity wyjdzie ze 150 ... trudno jak ktso sobie robie weslee wdrogim lokalu to nie moj problem jak bym chciala isc an BAL za ktory bym musiala sobie za wstep zaplacic to bym poszla.... poza tym uwazam ze ostatnio wesle to sie robi widze niezly interes...wszyscy tylko kase licza..ABY SIE ZWROCILO....OBŁĘD !!!

Gość eeeeeeee
skoro idziesz z chłopakiem to 100 jeśli bylibyście małżeństwem to 200 po 100 na głowe, albo w zamian pieniędzy kup jakis prezent np żelazko

Gość sylwkaaa
jestesmy malzenstwem..ale to nie zmienia faktu....sama potrzebue kase a nie wyczyszcze sobie konta aby komus dac.....tyle ile sa daje... a prezent nie chce kupowac wole dac kase

jasne że lepiej dac 100zł niz żelazko za 150. Mlodzi kupią sobie sami to co im bedzie sie podobalo, a nie narzucac jakie mają miec żelazka

Gość wężowa skórka
1500 - 2000?

ostatnio byłam na weselu u koleżanki z kolegą (nie chłopakiem) i dałam 200 zł i kwiaty, na więcej mnie nie stać, aha i poszliśmy tylko 1 dzień