Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorusienka...

kamienie w woreczu zolciowym-prosze o odpowiedz.

Polecane posty

Gość chorusienka...

Witam wszystkich. mam gorącą prosbe do osob, ktore mialy kamienie w woreczku zolciowym. /Bardzo bym prosila o napisanie, jak sie to objawialo?jakie objawy?koniecznie kłojący bol? Czy moze bole zoladka ?Niemozliwosc jedzenia pewnych potraw?wymioty?mdlosci? Bardzo prosze o odpowiedz, to dla mnie wazne. I jeszcze jedno? Czy ta choroba moze byc hmmm"genetyczna"?Tzn ze np jakas rodzina ma tendencje do tego, zeby miec kamienie?. ale najbardziej chodzi mi o dowiedzenie sie,jakie był u Was objawy. pozdrawiam i prosze o odpowiedzi.

hmm dokłądnie to Ci ni epowiem. Bo sama nie miałam, al emoja mam miała kamienie. To się u niej mniej więcej tak objawiało jak pisąłaś. Po jakiś tłustszych potrawach że tak powiem miała bóle, czasem miała nawet ataki tzn te kamyki jakby zamykały przewód żółciowy. Wkońcu się okazało że musi je mieć wycięte i jakieś 2lata temu je wycieła tzn woreczek razem z nimi. Najlepiej to idź zrobić USG tam ci powiedzom wszystko dokładnie. co do tego niby dziedziczenia to coś w tym jest bo mojej mamy mama tez je miała ale raczej jakby piasek, a moja mama miała kamienie. A po wycięciu ci oddają kamienie na pamiątke. Oczywiscie nie zawsze jest konieczna operacja. pozdr. Nie powinno się jesc wzasadzie nic tzn jak Cię boli to można tylko gotowane, nawet owoców surowych czy warzyw nie wolno. Jajko tylko białko itd. Moja mama tego przestrzegało tylko jak ją bolało. A są jeszcze takie tabletki na te kamyki. Ale najlepiej idź do lekarza i zrób USG brzucha