Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okular

czy każdemu da się dopasować ładne okulary?

Polecane posty

Gość okular

jak myslicie? mam problem bo musze je nosic a nie umie nigdzie dobrać ładnych - nic nie pasuje do moje twarzy, zwiedziłam już mase salonów optycznych i nic mi sie nie podoba. Ogólnie jestem ładna dziewczyna ale jak założe okulary to wygladam strasznie brzydko a zobaczcie ta laska http://www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=554338&d=1156493699 wyglada na prawde super a ja nie umie nic dobrac zeby sie nie oszpecic!! może możecie polecic jakiegos dobrego optyka w okolicach Katowic? swoje dobierałam w vision express ale im zalezało zeby na mnie zarobic bo prowadzlili mnie na najdrozsze oprawki chociaz mi nie pasowały wogóle to zachwalali, ze jest super!!!!!!!!!!!!! jakie sa wasze dosiwadczenia? pomóżcie

Gość okular
prosze kogos o rade!!!

Gość ludzie jeszcze spia
cierpliwosci kobieto

Gość zezwierzęcona
po pierwsze: ja umieM ty umiesz on/ona/ono umie my umiemy wy umiecie oni/one umieją po drugie nie kupuj oprawek sama, najlepiej wybierz się z jakąś życzliwą osobą na zakupy. są np. oprawki żyłkowe - bardzo leciutkie i praktycznie niewidoczne...a może soczewki?

Gość okular
po pierwsze tu sa sami złośliwi ludzie po drugie zyłkowe te mi nie pasuja po trzecie nie moge nosic soczewek

Gość zezwierzęcona
dlaczego złośliwi? zapytałas, więc Ci uprzejmie odpowiedziałam na tyle, na ile znam temat... poza tym czego Ty od nas oczekujesz? że ci online dobierzemy oprawki nie wiedząc nawet jak wyglądasz? przecież to logiczne, że musisz sie sama wybrać do optyka z mamą lub przyjaciółka pod pachą i wybrać te oprawki, które Ci pasują. jesli nie mozesz nosic soczewek to masz dwa wyjscia - albo będziesz szukac tak długo, dopóki nie znajdziesz oprawek z których będziesz zadowolona, albo zrezygnujesz z okularów w ogóle.

Gość okular
zrezygnuje i oślepne moje pytanie dotyczyło tego czy ktos mi jakiegos dobrego optyka nie poleci a nie doboru online jak twierdzisz

Gość hmmhmmhmmmm
Nie każdemu okulary pasują i taka jest prawda... Tak więc odpowiedź na twoje pytanie brzmi - NIE.

Gość zezwierzęcona
no i masz odpowiedź. najwidoczniej nie ma nikogo z okolic Katowic, kto zachciałby poświęcić chwilę i odpowiedzieć na Twoje pytanie. nie dziwię się zresztą. zanim zapytasz, po co tu wlazłam - łaskawie podbijam Ci topik w górę, może się ktoś znajdzie. bez odbioru

Gość okular
szkoda:(

Gość okular ale ty chamska jestes
sama se szukaj :[

Gość donka21
Kup po prostu soczewki, skoro nie wyglądasz dobrze w okularach. Przecież jest tyle różnych soczewek - jednodniowe, miesięczne, do ciągłego noszenia, kwartalne, poza tym soczewki są bardziej komfortowe i dają więcej możliwośći - przynajmniej takie jest moje zdanie :) Ja mam jednodniowe Dailies i zakładam je na fitness i siatkówkę, a w pozostałe dni śmigam w brylach :)

Gość obiobi
też wolałabym 100 razy soczewki, są rewelacyjne, jeszcze jak dobrze dobierzesz , to w ogóle nie czujesz ich na oku :) zapominasz o wadzie :) Polecam na początek o2optix z dużą przepuszczalnością tlenu, dzięki nim pzekonałam się do soczewek :)

Gość nutellaa
obiobi ile kosztują te o2optix i jak długo można je nosić?

Gość obiobi
ja płace u sprawdzonego optyka 139 zl za 6 sztuk soczewek, soczewki są miesięczne, a w ciągu dnia noszę je ok 16 godzin :)raz dłużej raz krócej, poza tym wysoka przepuszczalność tlenu pozwala na przespanie się w nich od czasu do czasu :) co wykorzystuje szczególnie na imprezach :D

Gość okular
ale czy one sa na astygmatyzm? bo chyba nie z tego co kojarze

Gość okular
http://www.o2optix.pl/common-questions.html#15 przeczytałam na tej stronie ze nie ma ich na astygmatyzm mam tak suche oczy, ze te soczewki prawie mi sie nie przesuwaja na oku, czy ktos tak miał? da sie to wyleczyc? skoro wygladam idiotycznie w okularach to chce miec soczewki ale nie wiem co zrobic z tymi suchymi oczyma

Gość okular
a dodam, ze zakrapianie nic nie daje bo jest dobzrze przez 10 minut :(

Gość korzykow
kazdemu sie dopasowac i kazdy mozze sobie dopasowac.. na tej stronie - okularywsieci.pl

Gość andżelika777
Moim zdaniem wiele osób ma podobny problem, że trudno im oprawki dopasować i w każdych nie podobają się sobie. Chyba najlepiej iść z kimś bliskim do salonu, żeby doradził w wyborze i do tego wybrać takiego optyka, w którym fachową doradzą w kwestii oprawek, rodzaju szkieł itp, ale nie tylko będą wciskać najdroższy towar. Ja właśnie przy pomocy siostry i miłej pani z salonu fielmann wybrałam sobie superoprawki, które nie oszpecają mnie ani nie postarzają. Pozdrawiam i życzę powodzenia w doborze okularków :)

Gość gość
dobry optyk kazdemu dopasuje okulary ;) moja zawsze mi doradza i wygladam super ;)

Gość gość
Oczywiście, że się da. W większości salonów optycznych pracują osoby, które znają się na tym jakie oprawki komu będą pasować. Chodzi głównie o owal twarzy. Tobie na pewni też się jakieś da dopasować, więc nie panikuj.

Gość gość
Mi zawsze pomaga dopasować pani z obsługi ze sklepu Fielmanna w Radomiu. Zawsze podaje mi takie oprawki, na które ja bym nawet nie spojrzała i okazuje się, że te właśnie będą pasować. Także przymierzaj wszystko, co C***odadzą, bo a nóż widelec właśnie któreś z nich będą pasować.