Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajacaaaaa

Kiedy sie daje kwiaty i sklada zyczenia?

Polecane posty

Gość Pytajacaaaaa

Witajcie! Wiem, ze zostane zaraz skrytykowana i wysmiana, ze tego nie wiem, ale naprawde nie mam pojecia. Ostatni raz bylam na slubie, jak bylam malutka i nic nie pamietam. Mam pytanie: Kiedy dajemy kwiaty i skladamy zyczenia, czy po ceremonii w kosciele jeszcze, czy na poczatku przyjecia? Ide tylko do kosciola, bo na przyjecie mnie nie stac :(, a jest to moja najlepsza kolezanka, wiec chcialabym jej dac chociaz wiazanke kwiatow i zlozyc zyczenia, ale nie wiem, czy w kosciele jest na to czas? Prosze bardzo o odpowiedz kogos zyczliwego, a nie o wyzwiska, ze jestem glupia i nie wiem.

Gość nie musisz dawac ich pierwsza
..... ;) popatrz co zrobia inni :)

Gość Pytajacaaaaa
Tez na to wpadlam, ze zobacze, co zrobia inni, ale jesli zaczna dawac po wyjsciu z kosciola, to super, a jesli na przyjeciu, to mnie juz nie bedzie i co kwiatki dam na 3 dzien? :)

Zazwyczaj jest tak(przynajmniej w mojej miejscowosci)ze MLODZI po ceremoni wychodza z kosciola i wtedy sklada im sie zyczenia i daje kwiaty i prezenty....tylko trzeba pamietac ze najpierw zyczenia skladaja rodzice,swiadkowie,najblizsza rodzina,dalsza rodzina i znajomi

Gość jak inni dawaja na przyjevciu
to ich sprawa, przeciez nie idziesz na te przyjecie to musisz kiedys dac te kwiatki ;) wiec po wyjsciu z kosciola jest jak najbardziej wskazane :)

pytająca to zależy od pary młodej gdzie odbiera kwiaty i życzenia,czy po ślubie przed kościołem czy już w sali gdzie odbywa się wesele.Ale skoro ty idziesz tylko do kościoła to złóż życzenia przed kościołem.

Po wyjściu z kościoła. Państwo młodzi przekazują kwiaty i prezenty świadkowej, a ona i świadek, jesli kwiatów jest bardzo dużo, składa je w samochodzie albo innym miejscu, tak, żeby mogła swobodnie odbierać kwiaty od młodych.

Gość ci co nie idą na przyjęcie
skłądają życzenia po wyjściu młodej pary z kościoła!!! natomiast para młoda z róznych powodów (np zła pogoda) resztę życzeń może sobie zorganizować na już na sali.... wtedy ty złożysz życzenia pod kościołem.... a reszta gości na sali i już.