Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marusia88

A ja Wam powiem, czemu teraz tak ciężko o dziewicę i małolaty sie źle prowadzą.

Polecane posty

Gość Do Essele
nie czaisz, słodziutka. Większość facetó, ktorym zalezy na szybkim, niezobowiązujacym seksie, nie chce dziewicy NA RAZIE!!! bo im szkoda czasu, na naukę, ktora pożniej jest sama przyjemnościa. Takim kategoriami, jak twoi drodzy koledzy, mysla tyle cwele spod dyskoteki, w wieku do 25 lat ktorzy chca tylko zaliczyc. Nie znasz rozumowania prawdziwych facetow, wiec to ty nie rozumiesz:) droga. A mi sie nie chcesz tlumaczyc, niech ci ten twoj fagas wyjasni) Czesc, czolem

Czy się nauczą - może tak, to jest możliwe, dlatego nie mówię stanowczego \"nie\" zostaniu dziewicą do slubu. Ale ile jest takich sytuacji, że babka czekala do slubu, a potem sie okazało, że ona nie ma zadnej przyjemności z seksu, że chce sie jej płakac, kiedy to robi... Owszem, prawdziwa miłość wszytsko zwycięży, ale chyba dobrze ejst wiedzieć, w co sie pakujemy :-)

\"Do Eselle\" reprezentuje głupi pogląd \"facet ma zaliczać co popadnie, żeby potem wziąć sobie dziewicę, która bedzie tylko jego\". Zignorowałabym.

Gość Esselle
Swietnie ze tak znasz moich znajomych. Sa to ludzie po studiach i na poziomie. I maja od 25 lat wzwyz wiec nie pierdol.

Gość Esselle
Nie ma to nic do rzeczy. media juz totalnie stawiaja sprawy sexu na porzadku dziennym, ruchnac sie to jak zjesc kanapke. I niestety wiekszosc facetow tak mysli, bez wzgledu na wyksztalcenie i wiek.

Gość -KoTeK-
marusia ma tu racje:) wazne jest zeby zrobic TO z kims na kim ci zalezy, a nie byle z kim byle gdzie, zeby tego nie zalowac!! Moja koleznaka chodzilam z nia do gimnazjum. Przyszla do szkoly i chwalila sie ze poznala chlopaka na necie, umowila sie z nim, pojechali do niego i TO zrobili. Wysmialam ja, bo takie cos jest zalosne! Za kilka, kilkanascie lat, pomysli sobie "co ja zrobilam?" i bedzie tego zalowala, o ile jush nie zaluje:P Jesli robisz TO bez zadnej presji, nacisku otoczenia czy chlopaka to jest oka. wazne zeby sie z tym dobrze czuc potem:)

Właśnie. A nie każdy jest na tyle mądry, żeby zrozumieć, że media niekoniecznie mówią prawdę i niekoniecznie trzeba postepować tak, jak nakazuje to, co pokazane w filmach, gazetach itp., i stąd dziewczynki, które tracą dziewictwo w wieku 14 lat... po pijanemu, na imprezie..

Gość Esselle
Zgadzam sie z Marusia. Glupi poglad Do Esselle. Facet rucha ile wlezie a baba ma byc czysta az do slubu. Extra. Jeszcze nieszczesnej dziewicy jakiego syfa sprzeda!

Kotek ----> Mimo wszytsko trudno mi uwierzyć, żeby np. 15latka, o nieukształtowanym jeszcze światopoglądzie (nawet gdy mysli inaczej) mogla podjąć świadomą decyzję, czy to teraz, czy nie. Niektórzy dojrzewają szybciej, ale żeby aż tak?

Gość -KoTeK-
zalezy kto i w jakim towarzystie przebywa. Niektore moje dalsze kolezanki (14-15) codziennie sie pindrza jak ... chodza na plac w centrum siadaja na lawkach i "lookaja na fajne dupy" pff... jakby nie bylo ciekawszych zajec:P potem w weekendy chodza na tanie dyskoteki (tam gdzie nikt nie sprawdza ile masz lat) i maja wspomnienia na tygodniu "bylam taka najeb**ana, wyladowalam z nim w kiblu nie pamietam co robilismy ale bylo fajnie! szkoda ze nie wzial mojego numeru telfonu"

Gość Esselle
Ile w koncu masz lat Marusia? Bo juz nie kumam.

Gość -KoTeK-
wg mnie to jest zalonse!!! co z takich wyrosnie?! patologia:P lecem do kolezanki:) papa

Gość kOBIETA p
wiek nie ma nic do rzeczy kazdego indywidulana sprawa i chyba nikomu nic do tego, tak mysle, wazne zeby nie zalowac i madrze podjac decyzje czy to napewno ten partner i czy na to zasluguje

Gość Matka - -KoTeK-
Jesteś taką samą małą dziwką. 18 - to w sam raz?

Gość a jak ja czytalam
Bravo to tez myslalm, ze TRZEBA jak najwczesniej pozbyc sie dziewictwa i kazdy kolejny rok z blona dziewicza by, dla mnie cora wiekszym obciachem i to - MIMO, ze w gronie moich kolezanek wszytskie bylysmy dziewicami Potem tak po maturze zaczely wspolzyc bo mialy chlopakow, ja nie mialam wiec nie chcialm z byle kim... I tak dalej i dalej... w wieku 22 lat frustracja i obiecywanie sobie: w tym roku to na pewno zrobie - MUSZE! Mam sporo wiecej lat- bylam do niedawna jedna z tych starych dziewic i dopiero niedawno sie "pozbylam" dziewictwa, ale z osoba ktora naprawde mnie do niczego nie przymuszala, sama chcialam bo byl cudowny, czulam sie bezpiecznie i wiedzialam, ze z nim to juz na pewno. Dzieki temu przez wiele lat nei mialm zadnych zapalen, uplawow i nei wiadomo czego jeszcze. Oraz nie przezywalam stresow czy aby nie jestem w ciazy. Co za komfort psychiczny!! A gazety sa temu winne ... teraz to wiem. I jaks dziwna presja. Tylko ktos z wlasnym zdaniem umie wytrwac Czego i wam zycze

Gość Ojciec - -KoTeK-
Wiesz chociaż Marusia po co ludzie uprawiają sex?

Właśnie o tą wszechobecną presję mi chodzi, presje robie nia tego, bo TRZEBA. A do osoby wyżej, co nazwała mnie \"dziwką\" - odróżnij puszczanie sie z byle kim od robienia tego z kims kogo sie kocha i jest długo, i od puszczania sie w wieku lat czternastu. Poza tym, ja nikogo nie wyzywam, więc Ty też nie musisz mi ubliżać.

Gość kOBIETA p
No no uwazaj na slowa co Ty wiesz zeby takie opinie wyglaszac, dla mnie czlowiek ktory ocenia kogos kogo nie zna jest pusty i tyle na ten temat, reprezentujemy inny poziom nie zamierzam Cie obrazac nie mysle ze 13 15 latka jest gotowa, ale czlowiek uczy sie na bledach i ma wlasny rozum

Gość Matka - -KoTeK-
Jesteś głupsza od tych krytykowanych od ciebie 14-latek. Bo one nie wiedzą. A ty podobno wiesz....

Ale co jest w tym złego, że kocham sie z kims kogo kocham, dlatego że go kocham, a nie dlatego, bo inni to robią? :o

Gość kOBIETA p
a niby czemu ja jestem glupsza ? zreszta jesli tak uwazasz to luzno Twoja sprawa reprezentujesz sama siebie ;] i to by bylo tyle na ten temat

Gość DO MARUSIA
dziecko, a czym ty się chwalisz? Tym, że dotrzymałaś cnotę, do 18 lat? BBBBBBBBBuehehehe, jedna z wielu, puszcalskich, która zrobiła to zdedycdowanie za wcześnie! Myślisz, że pełnoletność to już upoważnienie do seksu? BBBuehehe, A może chwalisz się ty, że nie dałaś się zmałamicić tym gazetow. Powiedz ci coś dziecko. Te gazet to gazety młodzieżowe, nie dziecięce. Więc ktoś w wieku np 13 lat czy nawet 14 nie powinnien po nie sięgać. Zadziwia mnie twoja głupota, i chęć przypisania sobie chwały. Jesteś jedną z wielu, na dobrej drodze do tego, by seks stał się dla ciebie, czymś tak powszechnym, jak chleb. Wspomniasz jeszcze moje słowo, ale wtenczas będzie za późno. Dziewicto powinno się tracić powyżej 20. Wcześniej, to zadatki na puszczalstwo :). Gratuluję:)

No dobra. Przeczytajcie uważnie: Zakładając ten topik wcale nie chciałam sie niczym chwalić, wręcz przeciwnie, przyznałam sie do błędu, jaki popełniłam. Nie chwalę się niczym, ani wiekiem stracenia dziewictwa, tu psize tylko o tym, jaką mode wylansowały rzekomo młodziezowe pisma. Młodziezowe, a we wszelkiego rodzaju poradach widnieją listy 14 latków. Jeszcze raz: jak macie mi wmawiać, że sie chwale, to dajcie sobie spokój. skąd w Was ludzie tyle złości? Człowiek chce sie podzielić przemysleniem, spostrzeżeniem a Wy musicie go objechac z góry do dołu. To, że Wy jesteście nieszczęśliwi nie znaczy że musicie mieszać innych z błotem. No ale internet to takie fajne miejsce na wyżycie sie :/

Gość Matka - -KoTeK-
kOBIETA p -- jakbyś była trzeźwa, to nawet do głowy by ci nie przyszło że to do ciebie. Nie pij już!

Gość DO MARUSIA
wsadź sobie te denne chalenie się, miedzy książki, i wynocha do nich, bo już niedługo koniec wakacj

Gość Matka - -KoTeK-
Marusia88 - po co ludzie uprawiają sex?

Ano, za tydzień koniec wakacji, wiem. ludzie uprawiają seks z różnych powodów. jedni po to, by mieć dziecko, inni dla samej przyjemności, inni by sie zaspokoić, a inni, bo sie kochają i chcą być ze sobą, to normalne. Zapewne posypią sie wnioski, że ejstem głupia, ale ostatni raz: Nie chciałam wzbudzać kłótni, nie miałam na celu obrażania nikogo - chciałam sie tylko podzielić pewna uwagą. No offence. Ale skoro nie umiecie dyskutować, trudno, nie muszę sie tu wypowiadać ;) Przykro mi tylko, że rozwalacie topik... a miało być o wpływie mediow, gazet...