Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EwElInA P

Czy jestem w ciązy???

Polecane posty

Gość EwElInA P

Stosuję tabletki od 5 miesięcy . Cztery dni temu zażyłam ostanią tabletkę z opakowania i nadal nie mam okresu. Czy zdaża się coś takiego czy jestem w ciąży????

Gość AsiKKKKKK
nie poprostu lada dzien mozesz dostac okresu... ale jezeli nie dostaniesz dzis lub jutro znaczy ze cos jest nie tak.. to wtedy radze zrobic test

Czasem przy braniu tabletek okres się przesuwa albo zatrzymuje bo tabletki przestaja Ci służyć, idź jutro do lekarza, a ciążą sie nie mart, mało prawdopodobne byś w niej była, no chyba że nie stosowałas tabletek zgodnie z zaleceniem (np. zapomniałaś wziąść albo wzięłaś za późno)

Gość EwElInA P
zawsze stosowałam regularnie.... martwi mnie to bo zawsze dostawałam okres po 2-3 dniach, w sumie doszło tylko do jednego stosunku,ale za to w 14 dniu cyklu....to jest jakieś chore

Gość EwElInA P
ale czy zdaża się coś takiego,że komórka jajowa w ogóle nie dojrzewa i naturalnie okres nie występuje??

Gość AsiKKKKKK
t jezeli sie az tak martwisz zrob test.. ale watpie ze jestes w ciazy.. z dnia na dzien napewno dostaniesz okresu

Ewelina zanim zaczniesz pisać bzdury o dojrzewaniu komórki jajowej i płodności w 14 dniu przy stosowaniu tabletek przeczytaj jaki jest mechanizm działa tabeltek anty. One nie dopuszczają do owulacji!!! Prawdopodobnie dostaniesz okres dziś lub za kilka dni, opóźnienia się zdarzają. Może sie zdarzyć,że wcale nie dostaniesz krwawienia z odstawienia. O ciążę można się martwić jak przy drugiej przerwie nie ma okresu.

Gość EwElInA P
martwie się , bo mam już siedmiomiesięczną córeczkę a lada dzień wracam na studia...może to wszystko przez ten stres

Gość EwElInA P
akurat jest tak,że komórka jajowa rozwija się tylko zatrzymuje się jej rozwój na pewnym etapie i następuje krwawienie.... i za nic nie potrafię sobie wytłumaczyć dlaczego niby miałoby nie wystąpić krwawienie... i dlaczego mam się martwić dopiero jeśli za drugim razem nie wystąpi/..

Gość EwElInA P
stosuję Mercilon

Czytałam wypowiedz ginekologa,że czasem wcale nie ma krwawienia odstawienia, dopiero jak za drugiem razem nie wystąpi można podejrzewać ciążę,

Gość AsiKKKKKK
nazwa tabletek tu nic nie da.. poprostu zdaża sie i juz.. a ostatnio czasem nie przesuwałaś okresu??? tzn wziełas 1 opak za 2? bo ja tak musiałam juz 2 raz i miałam plamienia przed przerwa a okres sie nie pojawił.. teraz mam nastepna przerwe i okresu nie widac.. biore tabletki juz rok .. brałam antybiotyki bo lezałam w szpitalu... ale wiemze to nie mozliwe abym była w ciazy

Gość EwElInA P
nie wiem jeśli do jutra nie dostanę okresu to zrobię test ciążowy

Gość AsiKKKKKK
to napisz jak dostaniesz albo czy robiłas ten test 3mam kciuki pa :D

Gość EwElInA P
nic nie przesuwałam nie wiem czy to ma wpływ,ale byłam na wakacjach przez 3 tyg., może częściej piłam alkohol....ale max. jedną lampkę wina, zmiana środowiska....nier mam pojęcia. Poza tym czy to ma znaczenie czym popijamy tą tabletkę np. napojem gazowanym??

Gość EwElInA P
nie ma rzeczy niemożliwych :) ja jak już wspominałam mam dziecko i zaszłam w ciążę mimo,że zażyłam po stosunku Postinor

Najlpiej popijać wodą tylko sokr grejpfrutowy zmniejsza wchłanialnośc leków. Wyjazd mógł trochę namieszać , spokojnie. Kumpeli też się 6 dni spóźnił na tabletkach, ale juz dostała.

Gość AsiKKKKKK
Ehhh :) od czasu do czasu mozna ale najlepiej woda..

ja często popijałam herbatą, colą, sokiem, czy tez łykałam na sucho i nigdy tabletki mnie nie zawiodły, nie ma znaczenia czym popijasz, a co do zatrzymania to kiedys tez tak miałam jak brałam Microgynon - lekarka powiedziała mi potem że to czasem się zdarza i nie ma się czym martwić, potem zmieniłam tabletki na Yasmin i nic takiego nigdy się nie działo, mozliwe że u ciebie zadziałała zmiana klimatu, inny tryb zycia, moim zdaniem nie ma się czym martwic ale jesli chesz to zrób dla pewności test albo idx jutro do lekarza