Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiem co robic

kiedy brac slub??

Polecane posty

Gość niewiem co robic

jestem 9 miesiecy po cywilnym, jakos niemyslimy o koscielnym ale kiedys w koncu trzeba niewiem jak sie zabrac do tego, czy robic slub i skromne wesele? czy poprostu ślub ikoniec? po cywilnym byl tylko uroczysty obiad dla rodziny najblizszej czyli 18 osob. Jak inni robili ktorzy najpierwe mieli cywilny a potem koscielny?

Gość dzisiaj bierz

Gość przed slubne pytania
kolezanka miala podobnie jak ty.z tym ze ona brala po 4 miesiacach slub koscielny.Dla 70 osob 2 dniowa wielka zabawa.skoro chcecie byc razem nie ma co czekac.wyznacz date,zamowcie salezespol,fotograf,sukienka no i zaproscie gosci.... to chyba na poczatek

hej ja jestem w sumie juz 2 lata po slubie cywilnym i jezscze 2 lata na nim bede bo 19.07.2008 mamy zaplanowany koscielny.... to zalezy od was...kiedy chcecie wziasc koscielny....

my własnie tak zrobiliśmy, w styczniu braliśmy ślub cywilny a w maju kościelny, cywilny był skromny - bez gości, prezentów, imprezy, poprostu skromny obiad dla rodziców i świadków, dopiero w maju po ślubie kościelnym robiliśmy wesele

Gość ona - przyszła żona
U mnie był podobny problem, ale ostatecznie decyzja podjęta: cywilny za miesiąc, bez gości, skromnie, tylko obiad ze świadkami i to wszystko, kościelny w przyszłym roku, i też bez wiekszych wystapień, obiad dla najbliższej rodziny, jakieś ciasto i to wszystko. Nie jestem zwolenniczką dużych imprez, bo i po co tyle kasy na jeden dzień wydawać!! wiem, wiem to jedyny raz w życiu , ja jednak wolę wyjechać w podróz poślubną :))