Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tereska*

Ciąża, staż, co robić???????????????

Polecane posty

Gość Tereska*

Hej :( Jestem w 6 miesiącu ciąży planowanej, miałam iść za rok na staż, od września, bo mam zamiar być nauczycielką. Będę miała wtedy 25 lat, aleee........... Moje dziecko bedzie miało wtedy tylko 7 miesiecy, w żłobku w moim mieście przyjmują dzieci od 2 roku życia i to tylko te co załatwiają się same, opiekunki zdzierają starsznie i jak bym poszła na staż to może zarobiłabym na opiekunkę i mleko....może...bo nie wiem ile dokładnie zarabia stażysta w szkole (matematyk) i nie wiem czy nie zostać jeszcze roku w domu, jak maluszek bedzie miał prawie 2 latka i wtedy pójść....ale będę miała 26 lat i boję się o pracę, o to czy nie będe za stara na staż, wszyscy z roku już będą po a ja dopiero zacznę. Co robić????? Iść na staż w przyszłym roku czy za dwa lata ??? :( Już się pogubiłam :(

Gość Tereska*
Serio??????? Jestem, tak mi się wydaje nauczycielem z powoałania, ale chciałabym poświęcic dziecku te 1,5 roku. Być tylko z nim. Ale nie unikam pracy, jestem pracowita ale teraz się pogubiłam :(

nie pamietam ile zarabiałam na stazu bo nie miałam pełnego etatu-ale cos koło 800zł chyba.Moja p. dyrektor przyjmowała do paracy osoby,ktore wczesniej pracowały nie w szkole(np.germanistke) i nie miały one 25 lat tylk własnie np.28 i zaczynały staż.Nie przejmuj się-chyba lepiej,ze poswiecisz sie dziecku całkowicie przez te 1,5 roku i dopiero po tem rozpoczniesz staz.Aby zaczac staz musisz miec w szkole minimum po etatu(9 godzin).

Tereska-jestes pewna, że w żłobku przyjmuja od 2 rż dzieci które potrafią się same załatwiać? Bo to wygląda bardziej na przedszkole....Zawsze wydawało mi sie, że do złobków przyjmują mniejsze dzieci, latające w pieluchach (jestem pedagogiem z wykształcenia). Jeśli tak jest w Twoim mieście, może poszukaj innego żłobka, musi byc taki, który przyjmuje maluszki.

Gość przede wszystkim
to do żłóbka przyjmowane są malutkie dzieci, takie co to za małe są do przedszkola a z tym stażem to daj luz , na nim świat się nie kończy, mi przepadły 2 lat stażu na mianowanego, bo leżałam w ciąży o parę dni za dużo (nie zmieściłam się w limicie 3 miesięćy) i nie robiłam z tego tragedii, a moja Niunia mi wszystko wynagradza

Gość Tereska*
Pszczoła pytałam się tam :( Przyjmują najwcześniej od 1,5 roku. I to z wielką łaską. Do ostatniej osoby - to mnie bardzo podbudowało, jakoś z pensji męża powinniśmy dac radę, mieszkamy z moimi rodziacami póki co, to i koszty utyrzymania mniejsze. Mamy 1400 po odjęciu raty za kredyt. Zacznę lepiej gospodarzyć kasą i może jakoś to będzie :) Dzięki, wielkie, bo nawet jak bym poszła na staż, to nic w naszej sytuacji finansowej by nie zmieniło. I tak opiekunka musiałby zostawać min. 6 godzin dziennie, nie ma się co czarować :( A u nas biorą za miesiąc ok. 500 zł. A ktoś wie tak z ciekawości pytam ile zarabia nauczyciel stazysta, ale np. od polskiego albo matematyki ?

też jestem nauczycielem - matematykiem :) staż zaczęłam jak miałam 27 lat, bo przedtem pracowałam w innym miejscu. Zarabia się ok. 800 zł na rękę - zależnie od ilości godzin. Na staż nigdy nie jest za późno, a dziecko takie małe już nigdy nie będzie. Musisz to przemyśleć, bo z drugiej strony nauczyciel nie pracuje długo, więc dla dziecko tez ma się sporo czasu. A na te parę godzin może znalazłabyś jakąś niedrogą opiekunkę. U mnie zaważyły niestety wzgledy finansowe więc po macierzyńskim wracam do pracy. Ale mam tylko 18 godzin, więc nie jest źle. Pozdrawiam!

Gość zarabia sie 748 zl
Co to za pieniadze? I tak beda ciąc jeszcze bardziej pensje nauczycielom bez podyplomowych studiów

Gość Tereska*
Ożesz cholercia :o Ale bieda :o To za co ja mam te podyplomowe zrobić ??? Ale masakra. Boziu kochana :o

Gość Tereska*
Mieszkam w mieście, gdzie są duże szkoły i podejrzewam, że nie miałabym tylko 18 godzin :( A jak to jest w podstawówkach? Ile godzin tygodniowo stażysta wyrabia, w takiej większej szkole ??? Będzie z 40 godzin pewnie :(

Gość nikt wazny
Ta...teraz niż demograficzny jest...

Gość Tereska*
A buuu

Nauczyciel nie może mieć 40 godzin. Najwyżej 1,5 etatu, czyli 27 godzin.