Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Micra

Czy któraś z was zna lek DUPHASTON?

Polecane posty

Gość Micra
Aha,a przyjmowałaś Duphaston?

Gość Micra
Bo wiesz kończę tabsy i mam zażywać od 16 do 25 dnia cyklu ten Duphaston i kwas foliowy,to dlaregulacji cyklu po tabsach,tak?

Gość kiciulinka24
Ja go brałam parę lat temu na wyregulowanie cyklu, brałam go jakoś od 15 do 25 (chyba) dnia cyklu, czy do momentu kiedy dostawałąm okres. Z początku działał a potem organizm przestał na niego reagować. No i miałam po nim straszną ochotę na seks:)

Gość ara31
Ja brałam duphaston jak byłam w ciąży.W 7 tygodniu okazało się że łożysko zaczyna się odklejać i robi się w tym miejscu mały krwiak.Moja gin dała mi wtedy zastrzyk z tego leku na lępszą przyczepność ściany macicy.Później brałam go w tabletkach do końca 3 miesiąca ciąży i wszystko było ok.Tylko bardzo trudno rodziłam łożysko bo było mocno przyrośnięte.Ale jakoś poszło.Wczasie przyjmowania duphastonu czułam się nienajlepiej ale może to z powodu ciąży(mdłości).

Gość Micra
Dzidziusia chę mieć jak najszybciej,właśnie kończę stosowanie anty i lekarz mi przepisał duphaston,stąd moje zapytanie o ten lek.

Gość majka 23
bralam duphaston na podtrzymanie ciazy bo mialam okropne bole brzucha

micra to wszystko wyjaśnia :) lekarz chce szybko wyrównać cykl, powodzenia --- dzisiaj na www.sklep.starania.pl 4 super czułe testy ciążowe za 5.99

Gość Micra
Dziewczyny,jesteście kochane.

Gość Micra
Strokt pl dasz mi swój mailik?Byłabym wdzięczna...

Gość Micra
Storkt pl dasz mi swój mailik?Bedę wdzięczna...

Gość Rozalka2006
Hej, chciałabym się dołączy na temat dyskusji o duphastonie. Ja dostałam go z powodu endometriozy, w celu wyregulowania cykli miesięcznych. Poza tym miałam torbiel na prawym jajniku i rzeczywiście po dwumiesięcznej kuracji duphastonem wszystko się wchłonęło. Co prawda mięśniaka tym nie wyleczę ale fakt że wyregulował mi się cykl i wchłonęła torbiel. Ale chciała zgłosi w tej dyskusji jeden fakt. A minowicie po wzięciu tego leku odczuwam ból piersi. Zaczyna się jakieś 7-8 dni przed końcem cyklu. Co ciekawe bolą mnie brodawki i to tak silnie że po prostu nie wytrzymuję. Co do przytycia - to fakt - parę kilo przybyło, poza tym rzeczywiście mam piersi twarde, nabrzmiałe i bolą mnie jak to opisałam powyżej. Ponadto brzuch też mam wzdęty.

Gość Micra
Rozalko2006 widzę że ten lek jest wielofunkcyjny i działa na dużo chorób.Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi.Pozdrawiam.

Gość Dorota303

Gość Dorota303
To nie to samo co luteina dziewczyny, choc roche podobnie dziala. Ja biore bo mialam poronienie a teraz jestem w ciazy i chce, zeby moja corcia doczekala sie w koncu rodzenstwa. Mieszkam w Polnocnej Irlandii, tu lekarze to bandyci, nie chca podtrzymywac ciazy, nawet jak jest do uratowania, tak bylo ze mna. Duphaston dopiero dostalam od polskiej lekarki. Trzymajcie sie zdrowo!