Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczsliwa mama

pierwsza cesarka drugi poród n

Polecane posty

Gość szczsliwa mama

Hej Mam pytanie czy są dziewczyny kóre najperw rodziły przez CC, a kolejny poród miały naturalny???, urodziłąm pół roku temy dzidziusa chcemy z m.ezem miśc druge dziecko i chciałabym urodzić naturalnie, pirwszy oród był koszmarny cały dzień mi wywoływali i w końcu z powodu braku postepu porodu zrobili mi cc, czy już teraz jestem skazana na koleje CC, tak bym chcciąła rodzic naturalnie, pierwsza ciąża przebiegała bez komplikacji :-) pozdrawiam

Gość Axaa
A można spytać czemu wywoływali? Nie można było poczekać na naturalną akcje porodową? Może to kwestia miejsca w którym rodziłaś i podejścia do pacjentek?

Gość brita
to zależy dlaczego była przeprowadzona cesarka. Jezeli z powodu wad anatomicznych to niestety następny poród przez cc . Ja podobnie jak ty pierwsze dziecko przez cc - zatrucie ciązowe wywoływany poród i brak rozwarcia. Drugi poród naturalny 4 godziny wszystkiego.Pozdrawiam.

Gość szczsliwa mama
moja ciąża przebiegała idealnie ale jak zbliżał sie termin porodu nic sie nie działo, w sumie przenosiłam 3 tyg bo lekarze czekali na jakąś akcję, robili mi KTG non stop, usg, łożysko miałam ok (znaczy ze nie było stare) a zdecydowali sie ze musza s=cos ze mną zrobić bo marcu były te strajki lkearzy i dzień przed planowanym strajkiem zaczeli mi wywoływac poród (wlali we mnie hektolitry okstocyny) i w przeciągu 10 godz miałam 1 cm rozwarcia bóle koszmarene skurcze co 3 min, w końcu po wielkich bolach zadecydowali o cięciu, aaa jak przebili mi pęchcerz to wody były czyściutkie , no nie wiem

nasza kolezanka z wrzesniowek pare dni temu urodzila silami natury drugiego synka, a pierwszego przez cc:)