Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Oli

jaki rytm dnia mają wasze dzieci

Polecane posty

Gość mama Oli

moja Ola skończyła trzeci miesiąc i wyglądz to tak;budzi sie ok 8.30 dostaje cycuszka troche sie pobawimy i znowu ok 10 cycuszek i spanko.Spi róznie ;od godziny do nawet trzech(ale rzadko) potem dostaje mleczko ok 13 Potem w zależnosci ile spała albo sie bawimy albo jeżeli krótko spała to idzie spać.Ok 15.30 znowu mleczko i zabawa.Potem zasypia ok 17 na ok pół godzinki.Ok 18 mleczko zabawa czy tam spacerak i zasypia ok 19 z minutami i spi przeważnie do ok 20 budzi się,dostaje cyca,pokreci sie potem kapiel i chciałabym aby zasneła ok 21.ALE ONA WŁASNIE NIE JEST ŚPIĄCA I ZASYPIA DOPIERO PO 22 .TROCHE PÓŻNO BO Z WIECZORA NIC NIE ZOSTAJE.Mam jeszcze jedno dziecko 9 letnie i jemu też bym chciała troche wieczoru poswiecić jednak potem juz jest pózno.Jak to sie poukładało u was ? Na razie nie da sie zrezygnować z tej ostatniej dzremki bo ona widać jej potrzebuje.O KTÓREJ ZASYPIAJĄ WASZE DZIECI PO SKOŃCZENIU TRZECIEGO MIESIĄCA?

Gość bassi77
moja ma już 7,5 m-ca,ale jak miała 3 m-ce(wcześniej też) to chodziła spać o 19-19 30.Kąpiel była przed 18 00.Od początku jest na butelce.Budziła się o 1 00 na jedzenie i o 5 00.Później spała jeszcze do 7 rano.

Gość mama oli
dziekuje za odpowiedz. wiem że na butelce dzieci dłużej wytrzymują,ale mam nadzieję że wkrótce sie unormuje i jej dzień wczesniej sie skonczy

Gość mama olka
to może nie daj jej zasypiać o tej 19-tej. tylko wcześniej jakoś zorganizuj kompiel. bo u nas tak właśnie jest. o 19-tej kompiel, potem cycuś potem któtka 10-15 minutowa zabawa i najpóźnej o 20 30 Olek śpi.

Gość mama oli
DO MAMY OLKA fajnie masz też bym tak chciała- godzina idealna miała bym jeszcze czas dla mojego synka . jak zrezygnuję z tej drzemki ok 19 to ola pójdzie spać ale budzi mi sie potem ok 21 i potem zasypia jeszcze pózniej.Ale mam pytanie o której rano wstaje Olek??? Bo ola zaczyna swój dzień ok.9 .Jak rano obudzi sie ok 7 i gdy dostanie cycuszka to jeszcze przy nim zasypia. może za pózno zaczyna swój dzien???

Gość mama olka
U nas wygląda to tak: 8- pobudka 8-9 pampers, śniadanko, zabawa 9-11 drzemka 11 - 12 pampers, II śniadanko, zabawa 12 - 14 drzemka 14 - 15 pampers, obiadek, zabawa 15 - 16 30 drzemka 16 30 - 17 30 pampers, podwieczorek, zabawa 17 30 - 18 30 drzemka 18 30 - kolacja 19 - kąpiel 19 30 - papu, coś tam jeszcze pogadamy sobie 20 - spanie 4 - nocne papu 8 - pobudka wszystko plus minus pół godziny, czasem zdarzy się godzinny obsów ale rzadko Tyle że Olek sam sobie taką godzinę snu nocnego wybrał. Może dla Oli to za wcześnie. Olek ma teraz prawie cztery miesiące, a zaczął zasypiać o 20 jak miał miesiąc.

Gość mama olka
karmię tylko piersią, niczym nie dokarmiam

Gość mama oli
Dziekuję ci bardzo .Ola zaczęła czwarty miesiac. Urodziła sie 26 maja .Wiesz jak na to popatrzyłam to wydaje mi sie że ola rano długo spi i chyba dlatego wieczorem sie to przesuwa na pózną godzinę,ale synek nie długo zacznie wstawać do szkoły bedzie szum i może wtedy ola też bedzie się budzić predzej .CHCIAŁABYM.zobaczymy,nic na siłe ale bardzo ci dziekuje za odpowiedz.POZDRAWIAMY!!!!!

Gość mama oli
JA TEŻ KARMIĘ TYLKO PIERSIĄ!!!!!!!!!!!!!!!