Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

bół w kroczu po porodzie !!

Polecane posty

Gość myszeczka23

Witam Urodziłam 4 dni temu sliczną coreczkę. Porod odbywał sie normalnie ale niestety mam szfy w kroczu. Mam pytanie strasznie mnie boli w kroczu mam wrazenie ze te szwy sie naciągają to poprostu jest nie do wytrzymania i nie daje sobie z tym rady. Moze macie jakies rady na ten bol

Jak najczęściej bierz prysznic, choć krótkowała ulga. Rób nasiadówki z kory dębu. A tak po za tym to musisz to wytrzymać. W końcu przejdzie ból.

Gość Myszeczko
To rzeczywiście "szwy ciągną", ale radziłabym za barzdo tego nie moczyć, a raczej wietrzyć ile można i przeczekać. Już za kilka dni będzie OK. Po zdjęciu szwów odczuwałam podobnie jakieś 3-4 dni, apotem jak ręką odjął.

Gość myszeczka23
A nie wiece czy lepsze jest lezenie czy musze chodzic bo przy wstawaniu z lozka tak boli ze.............

Gość zależy od kobiety
mnie najmniej bolała jak leżałam na boku :O

Gość mi pomogło
przemywanie od czasu do czasu Tantum Rosa, a zupełnie super było jak położna zdjęła szwy - wtedy jak ręką odjął, przestało boleć.

Ja miałam szwy rozpuszczalne i męczyły mnie 10 dni, w sumie to prawie cały czas bylam na środkach przeciwbólowych :P Ktos mi powiedziała żebym obcieła sobie te węzełki bo to podobno one powodują ból, jadnak się nie odważyłam

Rozumiem co czujesz - przezywałam to samo 10 miesięcy temu:( Współczuje bólu, tak jak dziewczyny radzą, rób sobie okłady z kory dębu, jak najczęsciej wietrz krocze. Mi szwy zewnętrzne sciągała położna 9 dni po porodzie, ból był straszny bo szwy normalnie wpijały sie w ciało az zaczęło sie paprać. Gorzej było z tymi w środku, miały sie rzekomo rozpuścić, wiec jesli tez Ci tak powiedzieli a ciagniecie i ból nie minie, to lepiej idź do jakiegos gina niech Ci je sam ściagnie. Mi sie szwy dopiero zaczeły rozpuszczać 3-4 tygodnie po porodzie i było to juz troszke za późno, bo były zbyt mocno naciagnięte i narosła mi jakas ziarnina która trzeba było wymrażać. Życze Ci żeby ból jak najszybciej ustapił i żebys mogła w pełni cieszyć się macierzyństwem, pozdrawiam!