Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

puklanka

kobietki...powiedzcie mi czy jak dostałyscie PRACĘ...miałyscie zamiar..

Polecane posty

Gość doręczyciel uwodziciel
A moim zdaniem to dopóki nie bedzie zwyczaju dzielenia między faceta i kobietę urlopu wychowawczego , będą takie hocki klocki z zatrudnianiem - że mlodej laski to nie , bo zaraz będzie chciała miec dziecko. A jak przyjdzie po dziecku , to nie , bo nie ma doświadczenia , bo siedziała 2 lata z dzieckiem. Co do tych naciągarek , na pewno takie są , ale wydaje mi się , że wiekszosćludzi po prostu chce pracować i idą do pracy , żeby miec zajęcie i pieniadze uczciwie zarobione , a nie kogoś zrobic w dudka i jechać na innych podatnikach

co sie bedziemy czarowac.Prawda jest taka ze mloda laska szuka pracy zeby zabezpieczyc sie jak bedzie w ciazy.Malo jest takich ktore chca naprawde popracowac,zarobic troche i machnac sobie dziecko.Pracodawca to najlepsza polisa szybkoterminowa.A ile jest takich ktore,mowia uffff i ocieraja pot z czola po skonczonym 3 mcu ciazy i zostal im jeszzce jeden dzien pracy ostatniej umowy bo wiedza ze pracodawca JUZ nie moze nie przedluzyc umowy??

Gość dsvv
szanowna net-ar, a zatrudnilabyc w swojej "fyrmie" mezatke z dwojka dzieci, ktora juz nie palnuje sie rozmnazac??

Gość doręczyciel uwodziciel
no , z tej wypowiedzi , że szef jest fajny , to tyle wyciagnęłam : jak się jest "głupim" szefem , wymagającym i surowym , to się nie rozrabia - jak jest "fajny" , to sięmu tańczy po głowie i wykorzystuje jego dobre serce; trochę to nie fair

Kobiet z Polski ktore znam ZADNA nie pracowala w ciazy.Mimo ze nie mialy przeciwskazan. DSVV ja juz nie musze sie martwic o szefa i pozycje w pracy.Mam 29 lat,dobre stanowisko,troche kasy a teraz staramy sie o dziecko.I to jest logiczne i fair podejscie do sprawy a nie na odwrot

byc milym szefem to ci na glowe nasraja.Wymagasz to masz korzysci bo sie boja al nazywaja cie sk...synem

Gość dsvv
a co z zatrudaniem matki z malym dzieckiem?? tez byscie nie zatrudnily?

Gość jasprzedaje
tak wlasnie, dobrym ludzom wlazi sie na glowe. Oni po jakims czasie robia sie zli i narod sie nierozmnaza. I tak zle i tak niedobrze. Ale to zeby specjalnie szukac frajera aby moc zajsc w ciaze to juz jest ostatnie swinstwo. W ten sposob tnie sie galaz na ktorej sie siedzi. Wcale sie nie dziwie ze taka potem jest reakcja

Gość dsvv
net-ar, a czy placisz tym mezczyznom wystarczajaco duzo, ze sa w stanie utrzymac swoje zony, ktore nie moga przez takich jak ty pracodawcow znalezc pracy, no i oczywiscie dzieci?

Gość dsvv
ciezko z jednej pensji utrzymac rodzine. dziwi mnie twoje podejscie batrdzo, zwlaszcza ze masz dzieci, o ile dobrze zroumialam.

Gość jasprzedaje
ja jestem szefem i nie zatrudniam na stale nikogo. Na tymczasowo zatrudniam i to musza byc niepalacy. Jestem bardzo dobrym szefem i wszyscy mnie lubia i tez mi wlaza na glowe. Robie to mi sie oplaca i nie musze dawac nikomu tego co mi sie nie oplaca.

Gość dsvv
ta, ktorej zalezy na pracy nie idzie bez powodu na zwolnienie. ciaza to nie choroba. a takim podejsciem skreslasz wiele uczciwych dziewczyn. kto zarobi na rodzine?? tylko facet???? musisz im duzo placic chyba.

a skad wiesz ktora jest uczciwa??? Jak sie staraja o prace to wszystkie sa \"uczciwe\" tyle ze za miesiac sa juz na L4

Gość dsvv
chociazby po jej doswiadczeniu zawodowym, ile razxy zmianial prace. no i intuicja. zawsze jest ryzyko. a tak pozatym, nigdy nie chcualabym kobiety-szefa.

Gość jasprzedaje
Dlaczego nie chcialabys kobiety szefa? Ja jestem kobieta i jestem OK?

ide luli.rano pracka.Mam fajnego szefa,wyzlopiemy rano kawe i poczytamy sobie gazetke.opracujemy plan dnia,potem popracujemy sobie troszke,lunchyk,znow sobie popracujemy a pozniej do domciu.Bez stresu,nerwow i paranoi.AAA moj szef wie ze staramy sie o dziecko i nie ma z tym problemu,bo pracuje u niego troche dluzej niz miesiac

Gość ceniąca szefa
Ja pracuję już prawie 5 lat u mojego szefa. Super człowiek. Mój mąż też pracuje w tej samej firmie. Prezes był na naszym ślubie i od samego początku mówił, że teraz trzeba dzidzię urodzić. Oni z żoną zwlekali za długo i nie mają dzieci. Wszystkim młodym w firmie zawsze mówi, że już pora na dziecko. Narazie 3 się zdecydowały (razem ze mną). No i fakt, że 2 dziewczyny sobie olały pracę. Jedna poszła na zwolnienie prawie od razu i nigdy nie pojawiała się w firmie. Teraz jest na wychowawczym i będzie miała rozwiązaną umowę. Druga poszła w 2 m-cu, ale przynajmniej pojawiała się czasami. Teraz jaj córka ma 7 m-cy a ona pracuje. Ja pracowałam do 7 m-ca, bo potem mi lekarz zabronił, bo zima była bardzo śnieżna, a ja nie mam samochodu i chodziłam do pracy pieszo. Bał się, że na lodzi się przewrócę. Tyle, że ja wszystko robiłam w domu, a jak była potrzeba żebym była w firmie to prosiłam kogoś żeby po mnie przyjechał. 2 m-ce po porodzie już zaczęłam się w firmie pojawiać żeby jakoś łagodniej we wszystko wejść. Teraz moja córka ma 5 m-cy i nianię, a ja już normalnie pracuję. W dzisiejszych czasach nie można olewać pracy, a zapracowana mama nie ma czasu na ciążowe dolegliwości. Mój szef się nie zraził i namawia na dziecko jeszcze naszą kadrową (29lat). Potem zacznie się od nowa kolejka, bo on uważa że jedno dziecko to jak sierota. My w firmie nie traktujemy tego jak wtrącanie się w nasze życie. On poprostu nie chce żebyśmy powielili jego błąd. Dobrze wiemy, że żałuje braku dziecka i pozwalamy czasem żeby zachowywał się jak ojciec. Nawet dostałyśmy podwyżki (te, które wróciły do pracy), a te, które dopiero planują maja zapowiedziane, że jak wrócą to tez dostaną. Ja świetnie trafiłam, ale wiem, że nie każdy ma tak dobrze. Nie można generalizować ani w przypadku pracownika ani pracodawcy. W obu przypadkach są ludzie i taborety.

Ja też bardzo cenię szefa. I nie zrobie takiego jaja ze pójde sobie na zwolnienie. rozumiem net-ar, możecie na mnie za to pluć. popieram dziewczyne \"szanującą szefa\":)

W ogole nie chce mi sie czytac wszystkiego, ale chcialabym tylko powiedziec tej milej pani pracodawczyni, zeby sie odczepila od czyichs bledow ortograficznych, bo sama trzaska bledami - interpunkcyjnymi!

CENIACA SZEFA ale Ci sie trafilo !!! Szef lojalny ale pracownicy tez.Tak mozna pracowac.Moj szef jest nie wiele starszy ode mnie wiec raczej mamy kumplowskie uklady a ze mieszkamy blisko siebie to i piwko w weekend wypije sie gdzies razem w barze. On z nazeczona ja z mezem i tak mozna zyc!!

Gość kindzia sieroto
ale z ciebie wiesniara, "narzeczona" pisze sie przez RZ a nie Z!!! Zal mi cie hehehe

Gość ceniąca szefa
KINDZI NL - Fakt fajnie mi się trafiło i będę dbać żeby tego nie popsuć. Mój szef mógłby być moim ojcem, bo jest już po 50-tce, żonę ma młodszą. Przyjaźnią się z moją teściową, więc zdarza nam się spotkać na imieninach czy coś takiego. Kindzia sieroto - następna się do literówek czepia. Nie masz nic ciekawszego do powiedzenia? Żal ci dupę ściska, że czasami ludzi potrafią pracować z sobą w miłej atmosferze i jeszcze spotkać się po pracy. Pracownik nie musi nienawidzić swojego szefa i na odwrót. Czasy komuny dawno minęły. Jak to mówią - "szanuj szefa swego, możesz mieć gorszego".

Gość wowistka
ponawiam

do KINDZIA SIEROTO jak sie nie ma do czego przyssac to przewaznie polglowki przywalaja sie do literowek.Nie wiesz co napisac w watku?? To idz bajke poczytac

CENIACA SZEFA racja racja.Zdrowy uklad w pracy to i z przyjemnoscia sie do niej idzie i nie modli w duchu juz w poniedzialek o piatek.W milym skladzie czas leci szybciej i jest weselej.My mamy taka umowe ze lepiej powiedziec szefowi ze may lenia do pracy i nic nam nie wychodzi niz klamac bo okres bo glowa itp :)

czesc KINDZIA NL jestesmy na polu same...ile masz lat ...masz juz dzieciątka? obecnie pracujesz?...jesli moge zapytac