Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nieznajomaaa

Mam nadżerke!!!

Polecane posty

Gość Nieznajomaaa

Mam nadżerke i jak narazie nie wiem jak będę leczona (wizyta dopiero pod koniec wrzesnia)!Mam pytanie czy łatwo sie z tego wyleczyć???Co wtedy ze współżyciem?

Gość 19tka
Nie martw sie pewnie bedziesz miała ja zamrarzana.. ze współzyciem trzeba sie wstrzymac mi powiedziała ze 3 miesiace i rowniez 3 miesiace noe mozna sie wygrzewac w wodzie tylko prysznic.. szczerze to ja i tak wspołżyłam a nadżeri sie pozbyłam

Gość mirena
a ile kosztowal cie zabieg wymrazania? Jest on refundowany z kasy czy nie? Poszlam prywatnie do ginekologa no i zabieg kosztuje 400zl. Zapytalam wiec, czy w gabinecie ktory ma podpisany kontrakt z NFZ tez tyle zaplace pani doktor odpowiedziala ze 400 jak nie wiecej. Wiec moze tylko mi tak powiedziala, zeby nie stracic klienta?

Gość 19tka
Ale Cie w jajo zrobiła prywatnie kosztuje 300 zł a ja byłam na kase chorych w przychodni .. nie czekałam długo ale przez okres musiałam przesunac termin no i nic nie płaciłam

Gość Nieznajomaaa
Moja lekarka mi powiedziała że bedę leczona kwasem!Ile to w ogóle kosztuje?Dziękuje za wszystkie porady i opinie!:-)

Gość 19tka
kwasem??? a nie zamrażana?? idz do innej lekarki .. i zobaczysz czy to samo powie

Gość A czy Twoja doktor
mówiła coś na temat tego, jak duży jest stopień zaawansowania nadżerki? Mnie również to nieszczęscie dopadło, ale wczesnie została wykryta. W takiej sytuacji stosuje sie własnie lek na bazie jakiegos kwasu, nazywa sie Solcogyn (lub podobnie). Aplikuje sie go bezposrednio na nadzerke 1 lub 2 razy. Ja po 1 mialam wszystko ok i tak jest od prawie 2 lat.

Gość agusia_18
moja jedna lekarka rok emu wykryla mi nadzerke-niewielka.nic wiecej nie powiedziala, cytologia w porzadku, leczylam sie pozniej nystatyna(lekarka przepisala mi to gdy odp twierdzaco na pytanie, o posiadanie uplawow) teraz minelo ponad pol roku od tego, mialam zakladana spirale i druga pani dr nic nie mowila o nadzerce-> czy posiadam. ja wpolzylam bez ograniczen przez ten czas i stosowalam tampony i jeszcze nie umarlam.sraty taty:jesli ci cos pani dr powiedziala to rob zgodnie z zaleceniami, jesli nie to nie musisz. rece mi odpadly jak przeczytalam wypowiedz o 3 miesiecznej wstrzemiezliwosci.i tak bym sie nie posluchala.najpierw porozmawiaj z dr czy wogole bedziesz miala usuwana. podobniez nie usuwa sie gdy pacjentka nie rodzila, i nie usuwa sie jesli nie przeszkadza.

Gość 19tka
no miałam mała miałam 2 stopien.. i miałam zamrażana.. miałam to raz a potem jakies tabletko/globulki i mi znikneła..

Gość 19tka
tak mi powiedziała lekarka ze przez ok 3 miesiecy nie mozna współżyć.. ja nawet 2 tygodni nie wytrzymałam i czesto sie kochałam a nadzerka i tak znikneła!

Gość agusia_18
nawet jesli to bym nie usuwala prywatnie, ba! nawet solcogynem(jakos tak,ktory kosztuje gdzies 60 -70 zl)bo poprostu nie mam tylu pieniadzy. co lekarz to inna teoria.niech autorka poczeka do wizyty bo to indywidualna sprawa.niektorzy lekarze zdzieraja pieniadze za jakies male gowno, ktorego wcale nie trzeba usuwac.warto porozmawiac z 2 lekarzami.

Gość gosta
Ja tez byłam w kwietniu na wizycie i lekarz stwierdział ,że mam nadżerkę i że własnie promocję ma w wymrażaniu 400 zł a eszędzie ponad 700zł. Zrobił mi cytologię 2 grupa wyszła. Ale sobie pomyślałam,że ci lekarze to może jakies układy mają kolega robi cytologię wychodzi 2 grupa i bach na wymrazanko. To dziwne bo byłam u 3 innych lekarzy i nic mi o nadżerce nie mówili. Ja nawet upławów nie mam. No może czasmi w jakiejś fazie cyklu coś tam się wydobędzie ale to chyba nauralne. Najgorsze jest to,że to takie sprawy ,że ame nie zajrzymy i nie sprawdzimy czy mamy jakąś nadżerkę :)))) A lekarze szczedgólnie ginegolodzy to naciągacze. Chodzę prywatnie do różnych i żaden jeszcze nie wzbudził mojego zaufania na tyle żeby mu zaufać do końca.

Gość Nieznajomaaa
Dzieki laseczki za wszytkko jesteście kochane!!!!:-)Wizytę mam dopiero pod koniec wrzesnia i wtedy tez dowiem sie co wykazało badanie cytologiczne!A lekarka moja jest naprawde fajna.Ma super podejście do pacjenta i jest naprawdę rzetelna(jak robi badanie to zawsze wszystko mówi co i jak wygląda).Pozddrowionka dla was wszystkich;-)