Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uzależniona20

jak pozbyc sie zaawansowanego cellulitu w 8 miesięcy?

Polecane posty

Gość uzależniona20

a przy tym wyszczuplic troche uda? Pomóżcie doradzić P.S. czy moge czasem zjeść coś słodkiego czy musze słodycze wyrzucić w 100 % ?

Gość uzależniona20
nikt mi nie pomoże, nic nie podpowie, doradzi? :-(

Gość tutaj pomoze
tylko sport, bez tego nic sie nie uda, wykonuj cwiczenia na wzmocnienie nóg, najepsza jest jazda na rowerze, oprócz tego masaze ostrą gabką lub rekawica pod prysznicem i naprzemiene pryszniece ciepłe i zimne, kończysz zawsze zimnym. Ewentualnie mozesz kupic jakis balsam czy zel wyszczuplajacy. Dobry tez jest piling z kawy bo kofeina działa atycelulitowo

Gość uzależniona20
dzieki wielkie :-) Ale do tego to chyba jakaś dietka jeszcze ,co? Tzn ja nie mówie o czym radykalnym ale np. o ograniczeniu słodyczy tłustych potraw itp (?) bo w koncu to 8 miesięcy czyli nie tak krótko

Gość po prostu zdrowa dieta
słodycze i tłuszcz zawsze warto ograniczyc ale nie całkiem bo są one organizmowie tez potrzebne

Gość uzależniona20
do ćwiczeń i zabiegów typu zimny prysznic masaże,kżele itp mogę sie bezproblemowo przyzwyczaić .Tylko najgorzej z tą dietką ..... ciężko i trudno bedzie mi sie odzwyczaic od tych wszystkich słodkości wokół mnie :-(

Gość nie musisz od wszystkiego
ale z umiarem. Dieta powinna być zrównoważona!!! Teraz bedziesz sie głodzić nie jedząc slodyczy, zwalczysz celulit i znów rzucisz się na słodycze i problem wróci.... Wszystko z umiarem i bedzie ok:)

Gość nayumi
We wrzesniu zeszlego roku postanowilam ze na wakacje wylece w szorcikach chociaz moje uda wygladaly fataaalnie..ale udalo sie :) Przedewszystkim musisz miec cel i widziec efekty w swojej glowie juz teraz!! :) Czyli afirmacje. Napewno musisz troszke zmienic diete.Nie powinnas zmieniac jej drastycznie!!! Wystarczy pic wiecej wody,napojow - zielona herbata (bez cukru oczywiscie) bardzo pomaga i przyspiesza przemiane materii.Wiecej warzyw i owocow , mniej soli :) Jesli czujesz ze masz ochote na cos slodkiego to moze ananasy? Tez slodkie:) Ewentualnie platki owsiane z miodem ,platki owsiane z cukrem i kakao albo utarte zoltko .Taka ilosc cukru jaka do tego idzie napewno nie zaszkodzi!! Co do cwiczen to ja wykonywalam wymachy nozkami do do przodu i do tyłu po dwadziescia razy.Nastepnie robilam takie cwiczenie jak baletnice robia :) " Stań w lekkim rozkroku, z wyprostowanym tułowiem, dłońmi położonymi na biodrach i stopami odchylonymi na zewnątrz. Powoli uginamy kolana schodząc w dół, i wracamy do pozycji wyjściowej. Możesz utrzymać pozycję z ugiętymi kolanami przez kilka sekund " . Po pewnym czasie doszlam do 20 takich przysiadow. A potem : " Połóż się na plecach, ugnij nogi w kolanach i ręce połóż wzdłuż ciała. Następnym krokiem jest powolne i równomierne unoszenie i opuszczanie miednicy tak, aby poczuć napięcie mięśni w dolnej części pleców i w pośladkach.Napięcie to można również wzmocnić przez przesunięcie pięt w stronę pośladków. Ćwiczenie wykonuj w dwóch seriach po 8-10 razy z przerwą 15 sekund." Oprocz tego chodzilam na basen - raz w tygodniu , i na lyzwy - dwa razy w tygodniu ... a po lyzwach z kolezanka zawsze szlysmy na goraca pistacjowa czekolade.. :) :) :) :) :) Polecam tez prysznic - zimny / cieply .Pobudza krazenie. Z cwiczeniami jest tak ze trzeba je wykonywac regularnie ,wtedy sa efekty. Aha , ja dodatkowo rozbijalam swoj tluszczyk urzadzeniem Hand Massager firmy Zepter (moja matka sie zajmuje sprzedaza wiec mamy free) .Ma takie wypustki specjalnie do tego przeznaczone :) Bardzo fajne i pomaga!!! Co do kosmetykow to stosowalam L'Oreal Perfect Slim :) i nic innego. Mi sie udalo mam nadzieje ze Tobie tez sie uda :* Buziaki

Gość uzależniona20
dzięki wielkie :-) A może zastosować przez te 7-8 miesięcy diete 1700 kcal ,to w sumnie nie tak mało (oczywiście plus regularne ćwiczenia ,masaże, itp) ?

Gość uzależniona20
szczerze: a w 4 -5 miesięcy tez da rade?