Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak jest

DLACZEGO MAMY SPONSOROWAĆ NARKOMANÓW ???

Polecane posty

Gość dlaczego tak jest

Dlaczego wykolejeńcy, którzy przećpali swoje życie (podczas, gdy inni charowali,żeby zdobyć wykształcenie i pracę) dostają jeszcze z racji swojej patologii renty??za nasze pieniądze!!! podczas, gdy naprawdę chorym ludziom te renty są często nieprzyznawane? Dlaczego "leczy się" ich metadonem po pare lat,bez widocznych rezultatów, obciążając kosztami społeczeństwo? Dlaczego płacimy za "opiekę lekarską" dla nich, która sprowadza się do wypisywania im recept na leki psychotropowe, którymi potem nielegalnie handlują???

Gość zapaść na anemię
sponsorujemy takze np dzieciaki ktore przez wlasną głupotę i nieodpowiedzialnosc rodzicow skakały na główkę, niedorozwinięte dzieci itd - akurat narkomani to tylko kropla w tym morzu

Gość to już wiem co zrobię
jak nie znajdę pracy :-)

sponsorujemy też nieudolnych polityków, rodziny patologiczne, bezorobotnych na własne życzenie, alkoholoików, piratów drogowych w publicznych szpitalach i jeszcze wiele, wiele innych osób. też nie wiem po cholere :O

Gość śliczne brawo
Brawo. Do tego trzeba dodac wszystkich palaczy, grubasów i pijaków.

Gość dlaczego tak jest
ok, o ile zdzierżyć mogę jeszcze te godne pożałowania "programy metadonowe" i pseudoporadnie, to nie zaakceptuję igdy faktu,że czynnym ćpunom daje się do łapy 600zł miesięcznie, z góry wiedząc na co te pieniądze przeznaczą...

Mam w rodzinie narkomana i On nie dostaje 600 zł miesięcznie, a do tego leczy Go matka, która cięzko pracuje za granicą myjąc kible obcym ludziom :O Tak naprawde tylko ludzie nieuczciwi korzystają z renty dla narkomanów :O Słyszałam, że są ludzie którzy chcą odejść na taką rente i dają sobie w palnik raz do roku przez trzy lata za każdym razem jadą na odwyk i potem starają się o te pieniądze :( Poza tym narkomania to choroba dla mnie taka sama jak nowotwór czy np. toksoplazmoza którą zarazamy się przez kontakt z kotem np. czy to znaczy, że mamy unikać kotów???

papierowe>>>>>>> co prawda temat nie był o toksoplazmozie, ale nawet jak się wczytasz w moją wypowiedz jest tam napisane \"kontakt z kotem np.\" Jeżeli coś jest niezrozumiałe to tylko temu, ze jestem w pracy i robie kilka rzeczy na raz :)

Gość przystojny i bogaty
Cóż to kwestia tzw. solidaryzmu społecznego polegającego na tym że jednostki wypaczone lub chore utrzymuje reszta społeczeństwa. Problemem jest znalezienie tu złotego srodka a paleta jest szeroka - od przegiętego systemu szwedzkiego poprzez oszczędny amerykański.

Gość dlaczego tak jest
do papierowe... wyobraź sobie,że poniekąd mnie ten problem dotyczy i dlatego troszkę o nim wiem. do karnityna... nie zgodzę się z faktem,że narkomania, to choroba,jak np. nowotwór. Różnica?ludzie na raka chorują z przypadku, a ćpają z głupoty. Pozatym nie napisałam,że należy unikać narkomanów, jak kotów, ale nie należy sponsorować ich patologii. Gdybyście tak posłuchali jak taki narkoman szczyci sie fsaktem,że robi państwo w balona, bo wcześniej musiał kombinować ,żeby mieć na towar, a teraz sami mu jeszcze w łapę kasę pchają, to byście zmienili może zdanie. Rentę przyznaje się po to,żeby człowiek miał pieniądze na utrzymanie się i leczenie chroby, a nie na jej pogłębianie. Znam przypadki,kiedy ludzie którzy są w stanie wyjść z nałogu nie czynią tego tylko przez strach przed utratą tego świadczenia.

bo czesc z tych narkomanow wychodzi z nalogu, konczy studia z wyroznieniem, zostaje wlascicielem firmy i daje zatrudnienie takim ludziom jak my (znam taki przypadek, gosciu byl heroinista) poza tym tak samo sponsporujemy alkoholikow, bezrobotnych itd. ps. w polsce nie leczy sie metadonem poza tym ten model jest duzo skuteczniejszy niz nasz polski (w sensie detox i odwyk w znaczeniu totalnego odstawienia dragow), wiec czemu go krytykujesz...

co do sporu czy narkomania jest choroba nie jest choroba - jest objawem choroby

dlaczego tak jest>>>>>>>>. nic nie zrozumiałaś z mojej wypowiedzi, chyba nie działamy na tym samym poziomie intelektualnym :O

Gość dlaczego tak jest
do aktorka w Polsce leczy się programem metadonowym, nie mam pojęcia, skąd u Ciebie takie informacje. Błagam, jak nie wiesz, to nie pisz, bo znam wielu ludzi "leczonych" metadonem. I nie krytykuję tego sposobu wyprowadzania z nałogu, o ile jest skuteczne, ale jak taki cwaniaczek już któryś rok z kolei jedzie na tym metadonie,wcale nie robiąc postępów i czerpiąc tylko zyski, to mija się to z celem. I nie napisałam,że nie jestem za leczeniem narkomanów, bo to popieram i uważam że właśnie w trakcie leczenia, jeśli ktoś potrafi udowodnić,że walczy z problemem ma prawo do renty, a nie koleś który w dupie ma resocjalizację, bo mu z tym dobrze. To właśnie krytykuję - renty dla narkomanów, którzy ĆPAJĄ, a nie LECZĄ się - czytaj ze zrozumieniem!!

Gość dlaczego tak jest
do karnityna.... bardzo możliwe

Gość Podczytywacz
W polsce jest ok. 1,5 mil rent/emerytur przyznanych niesłusznie. Gdyby sie ktoś tym zajął, z pewnoscia ok. 800tys. osob by ją straciło.. Ale oczywiscie to jest POLSKA.

Gość wevr
bo, kuwa, państwo jest opiekuńcze, i składamy się na słabszych czy mniej dostosowanych, a nam daje to gwarancję że jeśli coś się przydarzy, nie pozostaniemy bez pomocy i nie łudź się że gdybyśmy powybijali chorych, chorych umysłowo, inwalidów, starszych, sieroty i inne mniej dostosowane i zaradne jednostki, to pieniędzy byłoby do podziału więcej, po prosu większe sumy parlament i rząd wydałyby na idiotyczne wojny nie dotyczące nas, i na swoją wygodę

Gość salamandraplamista
a dalczego mamy sponsorować matki z dziećmi? z jakiej racji to przeciez nie my je zbrobiliśmy? ale przecież nie możemy odpowiadać za głupotę matek które wiedząc ze same mają problemy z utrzymaniem się decyduja si ę na dziecko akurat narkomanie , chorzy na nowotwory, na AIDS, bezdomni i inni, którzy potrzebują naszej opieki bo nigdy nie wiemy czy to co ich spotkało jest dziełem przypadku czy ich świadomej decyzji

Gość kurcze ludzie
przeciez narkomani to tak samo ludzie jak i my.alkocholicy takze. nalezy im sie pomoc tylko nie taka. nasz system jest popierdolony. niepowinni dostawac tych pieniedzy do reki,powinni ditawac pomoc rzeczowo,np ciuchy,jedzenie itd. najbardziel boli mnie to,ze biedne rodziny wielodzietne nie maja takich prywilegow jak oni. bardziej w naszym panstwie jest skupiana uwaga na narkomanow,alkocholikow,kryminalistow jak na rodzicach z malymi dziecmi ze slaba syt. finansowa.

Gość salamandraplamista
czyli rodziny wielodzietne tez powinny dostawac według ciebie pomoc rzeczową a nie finansową?

xxxMArtitA18xxx qa kto powiedział, że niedorozwiniete? Maja rodziców więc niech oni na nich łożą :P Nie będe się udzielać, bo mnie szlag trafia jak sobie pomyslę ile nierobów jest utrzymywanych z moich podatków :O

Gość Podczytywacz
Katarina, ile :D Nie duzo.. bezrobocie spada.. jest aktualnie 15,7% co daje 2,5 mil osob :D SPADA SPADA!! Hurra :O

Podczytywacz - a czy ja mówiłam jedynie o pseudobezrobotnych (mam na myśli osoby, które migają się od pracy)? jest cała rzesza ludzi, którzy nie pracują - wyłudzone renty, rodziny wielodzietne itp.

Gość Podczytywacz
Ok. 1 mil osob nie ma pracy przez wiecej niz 3-4 lata.. i oni sie wymiguja :O Poza tym, sa osoby nie zarejestrowane.. ale na tych sie nie płaci. Polska to taki kraj :O Najlepiej stąd uciekać.. i jak tak zrobie w najblizszej przyszłości :O Niestety..

Gość Podczytywacz
Nie moge jeszcze zrozumiec jednego.. Po jaki czort ktos kto ma JUZ 3 dzieci i ma problemy finansowe robi kolejna trojke :O I tak zyja, rodzice i 6 dzieci :O Ja rozumiem, niz demograficzny, ale takim sposobem to daleko nie zajda :O