Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RU

Aborcja farmakologiczna - czy nie będzie za późno???

Polecane posty

Gość RU

Czy jest jakiś dolny limit dla długości trwania ciąży przy aborcji farmakologicznej? To znaczy czy można użyć tabletek za wcześnie i one nie zadziałają??? Moja dziewczyna miala pierwszy dzień ostatniego okresu 25 lipca (cykle ma zazwyczaj 30-31 dni, wypadał 25 sierpnia i nie było, poza tym robiliśmy testy) a wczoraj lekarka dała jej tabletki i powiedziała żeby wzięła je 15 września bo teraz mogą nie podziałać... Jestem w kropce bo nie wiem czy wtedy już nie będzie za poźno...Może ktoś miał z tym już jakiś kontakt??? I proszę moralizatorów o niewypowiadanie się w tym temacie.

Gość TRZEBA BYŁO
sie pierdolic z głową. Najlepiej usunąc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość o no tak no tak
lepiej sobie obetnij kutasa, to na przyszłosć nie będzie problemów. Po co tacy idioci mają mieć dzieci????

Gość antyrodzinna
tacy "idioci" własnie nie chcą mieć dzieci, być może dlatego, żeby nie wyrosły z nich tacy kretyni jak ty, poprzedniku. aborcję farmakologiczna można przeprowadzić do 7 tygodnia (tak mi powiedział ginekolog) jednak im później, tym wieksze ryzyko dla zdrowia. bardzo ważna sprawa - zanim podejmiecie decyzję o usunięciu ciąży tabletkami koniecznie zróbcie usg - trzeba wykluczyć ciażę pozamaciczną (w takim wypadku absolutnie nie wolno zazywac tabletek wczesnoporonnych), lub sprawdzic, czy pecherzyk plodowy nie jest pusty - lekarz przy okazji zwykłego badania nie jest w stanie tego stwierdzic, a moze sie okazac, ze ciazy wcale nie ma, bo jajeczko jest, ale niezaplodnione. zrobcei usg a dopiero pozniej decydujcie co dalej.

Gość kaczka03
po tabletce twoja dziewczyna będzie strasznie krwawnic, więc lepiej jakbyś był przy niej, bo może zemdleć albo mieć okropne bóle. I w razie czego zawieziesz ją do lekarza.

Gość kaczka03
dziwi mnie że ginekolog pozwolił wziąć sama tabletkę. Przecież ona będzie mogła się wykrwawić. A tabletka nie musi oczyścic wszytskiego dokładnie. Więc chyba powinniście isc do gin jakies 2 dni po zarzyciu tab, bo jesli zostaną jakieś częsci to dojdzie do zakarzenia a co do tej tab to sprawdziłam ja w książce lekarskiej. I... przyjeta w ciagu 2 miesiećy od zapłodnienia powoduje poronienie u 95% osób, a jej skuteczność zwiększa się gdy w ciągu 48-72 godzin zostaną podane prostaglandyny. Wtedy wydalanie płodu nastęuje w ciągu 4 godzin. Działania niepożądane to zawroty głowy, obfite lub przedłużające się krwawienie i silne bóle kurczowe. pamiętaj że jesli twoja dziweczyna ma grupe krwi RH- to musi przyjąć immonoglobuliny w zastrzyku bo innaczej mogą być komplikacje przy zajsciu w zaplanowaną ciąże

Gość aleeejszyn22
do 9 tyg ciazy mozna wziasc jakies swinstwa z tym ze osoba ktora je bierze musi byc pod kontrola lekarza, czyli np pani doktor ktora jej dala te tabletki...duzo kobiet wykrwawilo sie z ich powodu ...