Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość firees

Czy wasze papużki faliste też tak strasznie dziobią i gryzą??

Polecane posty

Gość firees

mam papugę i ona ciągle mnie mocno gryzie i dziobie kiedy próbuję ją wziąć do ręki by np. obciąć pazurki. Dodam że ona już gryzie kiedy jest w rece a nie wie jeszcze co będę jej robić. Dodatkowo strasznie się wierci i jak jest w klatce i chce ja pogłaskać ucieka, przelatuje w inne miejsce. Kiedy siedzi gdzieś w pokoju i przechodzę koło niej nawet nie zbliżając się do niej od razu odlatuje.... Czy wasze też są takie ?? Po jakim czasie się oswoiły?

Od moich papug to ja muszę się oganiać. Latają luzem po kuchni i jak tylko tam wchodzę, przynajmniej 3 sa na mnie. I dokładnie \"mówią\", że chcą żółtego sera, albo pomidora, albo suchego chleba. Jedyny sposób, żeby je z siebie zwalić. Nie obcinam pazurów papugom. Same sobie ścierają dzięki temu, że regularnie dostają świeże gałęzie brzozy różnej grubości. Obgryzają je też z kory do gołego, to i dzioby mocne. Mam teraz wszystkie osobniki z własnego chowu. Od \"niemowlaka\" były brane na ręce (przy czyszczeniu gniazd), to w ogóle nie wiedzą, co to strach przed człowiekiem. obcego się nie boją, ale na ręce idą niechętnie

Gość ase
Moja tez latala luzem do kuchni i za nic nie dalo sie jej odgonic, drzwi przymkniesz to bedzie probowala sie przecisnac przez szparke... Bo skojarzyla ze z tamtad dostaj smakolyki;)

najlepiej nie obcinaj pazurków papużką , dziobek i pazurki sobie same zcierają np za pomoca gałązek jak mówiła kolezanka wyżej , a najlepiej kupic specjalne nakładki na patyczki z piaskiem . moje osoiły sie po 3, 4 latach dopiero wczesniej sie baly, najlepiej je oswoic delikatnie nie na siłe... bo jeszczebardziej sie wystrasza np jak bedziesz chciała dac im ręke to rób to powoli

Gość ase
wkladki nie sa dobre bo papuzka moze na nie wchodzic i nie tylko zetrze ona pazur ale i podrazni miekka strone nozki. Moja przez to miala male ranki na stopce. Najlepsze sa zwykle galezie ale trzeba jeszcze wiedziec jakie drzewo sie o tego nadaje.

Gość papug
Moje falki oswoily sie po 3 miesiacach .jak by co to mam parke.teras sa u mnie rok.i samiczka ma juz 7 jajej.na poczatku mocno gruzky jak sie wlożylo reke do klatki a teras same siadaja na reke=> Wystarczy troche czasu