Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość breaker2

ulewania a wymioty-jak rozpoznac?

Polecane posty

Gość po zapachu
:O i czasie "wydalenia"

Gość annii
powiem brzydko ale obrazowo - wymioty są pod ciśnieniem :O

Gość breaker2
czyli jesli jest to wydalone zaraz po karmieniu to jest to ulanie?nawet jesli jest bardzo obfite?czy to moze oznaczac ze przekarmiam dziecko?jesli pokarm jest nieprzetrawiony to ulanie a nie wymioty?

Gość breaker2
własnie mam problem-bo czasem chlusnie az mu noskiem pojdzie i trudno jest mi to rozpoznac-zdzrza sie tak raz na 3 dni -nie po kazdym karmieniu a ja myslałam ze ulewanie to tylko struzka pokarmu a to niekoniecznie tak?

Gość annii
ja miałam podobnie, pytałam lekarkę - dziecko za dużo zjadło i w żołądku mu się to nie mieściło. Mam karmić częsciej ale mniejszymi porcjami

Gość po zapachu
Dokładnie. A wymioty mają jeszcze taki charakterystyczny zapach przetrawionego pokarmu... wiadomo.

Gość jeśli jest luźne
to ulewanie, jeśli "twarożek" to wymioty :-)

moja malenka ulewala az do 6 miesiaca i to wielkimi ilosciami.lekarz powiedzial,ze o ile ona swietnie sie czuje i przybiera na wadze to nie trzeba nic z tym robic-jest to zwykle ulewanie,spowodowane tym,ze dziecko ma niedomkniety wpust do zoladka(jedne niemowleta mniej drugie bardziej) wymioty sa wtedy,gdy dziecko sie po nich zle czuje,nastepuja w nieokreslonych momentach,a nie tylko zaraz po jedzeniu(im pozniej tym gorszy zapach) przy czestych wymiotach dziecko zacznie byc slabe i moze nie przybierac,a przy ulewaniu wszystko jest ok

Gość gość
Wymioty sa pod duzym cisnieniem. Raczej na pewno odroznisz. Moje wymiotowalo po mleku bo mialo . Do dzis mam dreszcze jak sobie przypomnę jak z niego chlustalo.