Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiasta18

heviran a diana35 a brak okresu/zmniejszona skutecznosc? help!

Polecane posty

Gość Niewiasta18

Biore heviran od 3tyg i w miedzy czasie normalnie diane 35, czy tamte tabletki mają wplyw na antykoncepcje???. pare dni temu mialam ten swoj pierwszy raz :> dokladnie jeden dzien przed przerwa 7-dniowa i teraz się lekam bo okresu brak;/. Jest jeszcze jeden niepokojący element gdzies po drodze musiałam albo w zlym dniu zaczac nowe opakowanie lub zapomniec o tabletce bo jawnie dzien się nie zgadzał na koniec brania listka . Przepraszam za chaotycznosc mej wypowiedzi.. ale juz sie denerwuje ;/

Gość susi
a moze by tak poczytać ulotke? ewentualnie zapytać lekarza który przepisuje lek? sama bralam heviran i własnie lekarz powiedzial mi ze nie ma on wpływu na antykoncepcje.

Gość dddddddddd
diana nie jest lekiem antykoncepcyjnym!!!! to lek hormonalny!!!przejzyj forum ile kobiet zaszlo po niej w ciaze.....biorac regularnie i nie stosujac innych lekow..... ja biore logest bardzo czesto am opryszczke i heviran nigdy nie zaszkodizl:)

Gość Niewiasta18
" zapewnia skuteczne działanie terapeutyczne oraz zapobiega ciązy" tak jest na ulotce , ale pewny Ty wiesz lepiej ;) . Pytanie nei dotyczylo czy diana jest srodkiem antykoncepcyjnym / a jest niejako przy okazji , i nie ktore kobiety w tym ja akurat musza brac ten typ tabletek hormonalnych ze wzgledu na inne anomalia/. Mam lekkie plamienie pare kropek na majtkach , moge to uznac za okres? nastapil 5 dzien przerwy , juz chciałabym sie przestac stresowac..

Gość dddddddd
no to zobaczymy kiedy ci sie niespodzianka pojawi... ciekawe,ze s alekrze ktorzy tak twierdza,,, ja majac obiekcje nie zdecydowalabym sie,, a na cere inne srodki hormonalne-antykoncepcyjne tez sa! a co do heviranu pomaga ci?? ja mialam juz takie silne opryszczki,ze juz heviran nie dziala:(i jak juz wyskoczy touuuuuu:( nienawidze cholerstwa

Gość studentka18522
jeju,widze że na tym forum już dawno nikt nic nie pisal,ale na wypadek gdyby ktoś przez przypadek wszedl tu(tak jak ja)musze napisac sprostowanie,bo nie moge patrzeć na te glupoty........Diane 35 jest jak najbardziej środkiem antykoncepcyjnym, ale w krajowym rejestrze leków zarejestrowana jest jako lek dermatologiczny i dlatego jest lekiem refundowanym,ale jak najbardziej jest to środek również antykoncepcyjny, tylko z dość dużą dawką hormonów miedzy innymi z gestagenem który ma działanie (oprócz antykoncepcyjnego)antyandrogenne(przeciwtrądzikowe i przeciwko hirsutyzmowi)i dlatego wypisuje sie go osobom mającym problemy z cerą, nadmiernym owłosieniem itd........ale ma działanie antykoncepcyjne takie (albo i lepsze niż niektóre) jak inne tabletki antykoncepcyjne!!!!!!!!!

Gość anepie
ja biorę dianę 35 już 10 lat i uw.ażam że jest super mam bardzi ładną cerę i jest moim środkiem antykoncepcyjnym należy tylko brać regularnie a wszytko będzie ok a na dodatek przestałam mieć problemy z nadmiernym owłosieniem polecam

ja nie widzę związku między lekiem przeciwwirusowym czyli Heviranem a tabsami... heviran działa rewelacyjnie na opryszczkę więc ja napewno bym z niego nie zrezygnowała.

ja nie widzę związku między lekiem przeciwwirusowym czyli Heviranem a tabsami... heviran działa rewelacyjnie na opryszczkę więc ja napewno bym z niego nie zrezygnowała.

Gość bazooka
oczywiście że Diane 36 to lek antykoncepcyjny, co za bzdury wypisane są powyżej, zawiera odp. dawkę hormonów by nim być, oczywiście wszystkim paniom które mają problem z odp. poziomem hormonów też pomaga i poziom ten wyrównuje- znika oczywiście nie całkowicie nadmierne owłosienie, łojotokowość skóry, wypadanie włosów. heviran to lek przeciwwirusowy oba leki nie współdziałają, nie ma między nimi związku, można brać oba jednocześnie i każdy działą te plamienie - odpowiedz na 1 pytanie można uznać jako okres po diene 35