Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasik888

ODPOWIEDZ PROSZE

Polecane posty

Gość kasik888

czy mozliwe jest krwawienie z odstawienia w ciazy? Powiedzmy,ze w nia zajde to jak poznam, ze jestem w ciazy? Wierze w skutecznosc, ale czy to krwawienie normalnie bedzie? Do ktorego miesiaca?

podobno cos takiego sie nie zdarza. jesli zaszlas w trakcie brania tabletek to na pewno nie bedziesz miala krwawienia w czasie przerwy. ale moze niech jakis inny znawca sie wypowie.

Gość No wlasnie ./...
no wlasnie ciekawa jestem.. a jesli ktos zajdzie przed i nie bedzie o tym wiedzial? I zacznie brac tabletki, bo powiedzmy zaszedl w ciaze, mial krwawienie w 1 mieiascu i wzial pierwsze opakowanie, to co z tym krwawieniem wtedy?

Gość ręce opadają..................

Gość JAK JESTES W CIĄŻY TO
nie masz miesiaczki ,co najwyżej skąpe plamienie moze sie pojawic.Jesli nie jestes pewna zrób test ciażowy .pozdrawiam Barbara

Gość Przecież tabletki
zaczyna sie brać w pierwszym dniu miesiaczki.:) głupole nie ma juz sily tłumaczyć.

Gość No wlasnie ./...
a jesli ta miesiaczka skonczy sie na pierwszej tabletce? a pozniej juz bedzie ok?

Gość To znaczy ze jak zaczynasz
brać pierwsze opakowanie to musisz mieć OKRES inaczej mówi sei miesiączka,i wiadomo przecież ,ze nie jesteś w ciąży .Kiedyś jak byłam nastolatką to byla taka książeczka dla dziewcząt "O dziewczętach dla dziewcząt" i tam jest napisane wszystko o dojrzewaniu. Ale przeciez teraz też jest jakaś publikacja na ten temat. Albo zapytać po prostu mamę.:)

Gość No wlasnie ./...
no tak, tyle to ja rozumiem. Ale jak okres skonczy sie na tej jednej tabletce? czy wszytsko jest ok? i jesli np. bylabym w ciazy to te nastepne krwawienia sie pojawia czy nie??

Gość jak to skończy się na 1
tabletce??? Połkniesz tabletkę i już jutro okresu nie będzie? Wytłumacz jaśniej, bo strasznie to skomplikowałaś

Gość No wlasnie ./...
no tak, bylo jakies plamienie wiec wzielam tabletke i dalej nic,przez 20kilka dni az do krwawienia z odstawienia, ktore bylo obfite 6 dniowe....

no to po co brałaś tabletkę, skoro to nie był pierwszy dzień okresu, tylko jakieś plamienie? Trzeba było poczekać aż zaczniesz krwawić normalnie. I czekałaś miesiąc zamiast spytać ginekologa co o tym myśleć? Hmm

Gość No wlasnie ./...
no zapytalam, ale nie dal jasnej odpowiedzi. ale moje pytanie jest troszke inne, czy wystapia krwawienia z odstawienia jelsi jest ciaza?

a skąd niby ta ciąża? Przecież brałaś tabletki... Chyba, że byłaś już w ciąży zaczynając je brać. Ale podczas badania lekarz by to zauważył. Bo zakładam, że to twoje pierwsze tabletki i dostałaś receptę od lekarza po badaniu a nie kupiłaś na bazarze czy od koleżanki?

Gość No wlasnie ./...
oj na recepte od lekarza, ale dostalam wczesniej - ale to niewazne. chodzi mi o to, czy te krwawienia pozniej (mino ewentualnej ciazy) wystepuja? czy jesli sa obfite i trwaja kilka dni to moge byc pewna, ze nie jest w ciazy??

to tak jakbyś mnie pytała czy ufoludki są zielone... nie mam pojęcia jak ci odpowiedzieć, bo nie znam przypadku (oprócz tych forumowych :-) ) żeby ktokolwiek miał okres w czasie ciąży. Najlepiej dla spokoju zrób badanie krwi na HCG i będziesz miała 100% pewność czy jesteś w ciąży czy nie. Dla mnie to wykluczone bo miesiączka wyklucza ciążę, ale kto wie...

Gość No wlasnie ./...
tez to dla mnie wylkuacza, ale to inny mechanizm itp ale watpie, ze mozna miec 3 normalne obfite krwawienia i byc w ciazy.. a moze ktos inny cos wie?

jeśli ktokolwiek w ciąży krwawi, to wyłącznie plami i jest to jakaś patologia ciąży, ewentualnie ma krwawienie, bo poronił. Innych przypadków nie ma i nie wierz w takie bzdury, że ktoś tam (na ogół znajoma znajomej) do któregoś tam miesiąca miała okres i nagle okazało się, że była w ciąży. Wierutne bzdury. Więc jeśli okres był obfity i jak piszesz nie jeden, to ciąża wykluczona

Gość myl41
Dziewczyny uwierzcie mi krwawienie prawie normalne może wystąpić w pierwszym m-cu ciąży. Urodziłam w ten sposób 3 synów. Miesiączka była obfita może trochę krócej a jak robiłam usg to się okazywało że już dawno w ciąży jestem. Oczywiście wszystkie dzieci urodziły się przed terminem wyznaczonym na podstawie ostatniej miesiączki.