Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piękne_włosy

Dbajmy o włosy!!! Topik dla posiadaczek cienkich włosów, które chcą, żeby ich wł

Polecane posty

Gość Piękne_włosy

Zakładam ten topik, żeby zebrać na nim te dziewczyny, które mają problemy z włosami i nie sa zadowolone ze swojej czupryny. Ja przez całe życie miałam cienkie włosy, ale upierałam się, żeby nosić je długie. Jakies pół roku temu postanowiłam to zmienic, ale długofalowo - odwiedziłam kilku ryzjerów, w końcu zdecydowałam się na dośc krótka, mocno cieniowaną fryzurkę. Nauczyłam się modelowac włosy i odpowiednio je układać. Do tego codziennie witaminy, dużo soków i wody mineralnej, dodatkowo płukanki z octu po umyciu. Dziewczyny, uwierzcie mi, nawet cienkie włosy moga wyglądać ładnie, jesli sa dobrze obcięte i błyszczące. Na ulicy widzę często dziewczyny z gęstymi i grubymi włosami, ale zaniedbanymi, tak, jakby ichwłaścicielki myślały, że wystarczy miec naturalnie gęste włosy, żeby nic z nimi nie robić. Jeżeli któraś z Was ma jakies pytania, chętnie służę rada, bo moje włosy dzieki systematycznosci wyglądaja o niebo lepiej i sa naprawdę zadbane, a pół roku temu sama bym nie uiwierzyła, że moga tak wyglądac. Znam się też nieźle na kosmetykach do włosów, więc poszę o pytania, może tez wymienimy się poradami jak pielegnować włosy?

Gość anraaa
blagam poweidz czy doradzasz szampony radical i seboradin..któy lepszy jesli tak?

Gość winiunia
Co myslisz o profesjonalnych kosmetykach do wlosow. Npfirmy swarzkopf

Gość Piękne_włosy
Moim zdaniem szampony mają stosunkowo mały wpływ na sam wygląd włosów. Od doboru szamponu zalezy raczej to, jak się będzie zachowywać skóra głowy, tzn. czy nie będzie się bardziej przetłuszczać albo nie pojawi się łupiez. Miałam szampon Radical, ale dla mnie był raczej obojętny, tzn. nie wzmagał przetłuszczania sie włosów, bo był bardzo łagodny. Zawiera krzemionkę, która jest budulcem włosów, ale nie spodziewaj się, że włosy nabiora po nim objętości. Co do Seboradinu, stosowałam kiedys te specyfiki i faktycznie, włosy przestały trochę po nich wypadać, ale jestem zdania, że największy wpływ na to, czy włosy wypadają, czy nie jest to, co jemy, a nie kosmetyki zewnętrzne. Jeśli jednak szukasz szamponu wzmacniającego, powinnas być zadowolona ze wszystkich kosmetyków z czarną rzepą.

Gość Piękne_włosy
Profesjonale kosmetyki? Zależy które, nie znam wszystkich firm, Schwarzkopfa np. nie używałam.

Gość Wciąż tak samo...
wejdzcie na moj temat i mi doradzcie plizzz

Gość Piękne_włosy
Jeśli chodzi o ten szampon koloryzujący, który Ci sie jeszcze nie zmył, to żaden szampon koloryzujący na 6 tygodni nie zmyje się w idealnym czasie, ja miałam kiedyś szampon to kilkunastu my, a moje włosy miały odcień brazu chyba przez 3 miesiące, wprawdzie corz słabszy, ale jednak. Spróbuj płukac włosy woda z dodatkiem aspiryny, podobno pomaga to wypłukac kolor.

Gość anraaa
kochana powiedz jakie tabletki na włsoy najlpesze?skrzyp sczy silica a moze inne?polec ajkieś.

Gość Piękne_włosy
Ja biorę Silikę, ale trafiłam na nią metodą prób i błędów. Dobrze na mnie działa i biore 1 tabletkę dziennie, a nie kilka, jak przy niektórych preparatach. Miałąm też inny preparat, wyciąg ze skrzyupu polnego, ale ten w ogóle na mnie nie działał, natomiast Silika tak, mimo, że tez jest ze skrzypem. Przypuszczam, że to kwestia innych składników, np. pokrzywy czy witamin, które zawiera.

Gość Wciąż tak samo...
no a moze dokoloryzatorem?

Gość Piękne_włosy
Jeśli miałaś szampon zmywalny, to nie stosuj dekoloryzatora, bo zniszczą Ci sie od tego włosy. Spróbuj najpierw sztuczki z aspiryną, a dopiero potem myśl o bardziej radykalnych metodach.

Gość abc..
to napisz nam jak dbasz dokładnie o włoski??jakich kosmetyków uzywasz??farbujesz włosy?? ja stosujęnaturalnąmaseczkę nafta+żółtko jajka+olejek rycynowy.. jestem na początku kuracji i nie wiem czy przyniesie mi jakieś efekty..

Gość Wciąż tak samo...
a nizoral moze? słyszalam ze tez pomaga?

Gość abc..
aaa bym zapomniała a ile kosztują te tabletki??

Gość anraaa
a czy ty farbujesz swe włoski?

Gość Piękne_włosy
Dobrze, opisze, jak wygląda moja pielęgnacja: - myję włosy codziennie rano delikatnymi szamponami, najchętniej dziecięcymi (aktualnie mam Johnson's Baby z lawendą). Myje włosy szybko, nie trzymam na nich piany, wyciskam tylkoodrobinę szamponu na dobrze zmoczone włosy, chwilę masuję, po czym spłukuję. Woda letnia, nigdy gorąca. - potem odżywka na chwilkę (polecam odżywki do włosów normalnych, te do przetłuszczających sie niewiele dają, a czasem przyspieszaja przetłuszczanie sie włosów). Teraz mam Dove. - potem płukanka z octu - do szklanki wlwam odrobinę octu spozywczego, spłukuje włosy i po chwili dokładnie płuczę nieco chłodniejszą wodą. od czasu do czasu wieczorem płuczę dokładnie włosy i nakładam na nie odzywke z kilkoma kroplami olejku rycynowego. Nasteępnego dnia wlosy sa strasznie tłuste, więc myję je jak zwykle, ale włosy sa super miękkie. Mozna tez kupić sobie maskę do wlosów i czasem nakładać odrobinę na kocówki, żeby je odżywić, bezspłukiwania. - do modelowania używam pianek róznych firm, ale niezbyt mocno utrwalających, i tylko odrobinę. Susze włosy z głową pochyloną w dół, a kiedy włosy sa juz prawie suche, wtedy biorę okrągłą szczotkę i nadaje włosom odpowiedni kształt. - lakierów do wlosów nie uzywam, bo daja strasznie nienaturalny efekt (jak dla mnie), poza tym jesli ma się naprawde dobrze ostrzyżone wosy, nie trzeba specjalnych umiejętności, ystarczy odrobina pianki i kilka ruchów szczotką, żeby włosy się układały. No i staram się zdrowo odżywiać, dużo surówek, sałatek, warzyw iowoców, często piję tez soki czy wode mineralną. Ale przede wszystkim systematyczność! Dziewczyny, zaczynając jakiekolwiek kuracje na włosy trzeba zacisnąć zęby i cierpliwie czekac na efekty.

Gość Piękne_włosy
A włosów nigdy w życiu nie farbowałąm, mam naturalny jasny blond i wole nie eksperymentować.

Gość pssst
Ja równiez mam bardzo cienke włosy i niestety malo ich... A jednak nie potrafie sie przelamac i je sciac... Teraz mam troche za ramiona i chce miec dluzsze... NIe nakladam odzywek by ich nie przeciazac.... OStatnio mylam je szamponem vichy i swietnie na nie podzialal. Staly sie duzo bardziej blyszczace... Czesze sie miekka szczotka, albo rzadkim grzebieniem... Zazdroszcze dziewczynom, ktore maja cale burze gestych i grubych włosów. Z takimi nawet brzydka dziewczyna wyglada o niebo lepiej... MOzna jakos wzmocnic takie slabe wlosy?

Gość wejdźna topik
kto zapuszcza włosy... tam jest mnóstwo porad i kuracji itp, więcej tam o pielęgnacji niżzapuszczaniu nawet :)