Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagódka9

przed cytologia...

Polecane posty

Gość jagódka9

czy to prawda ze na 3 dni przed cytologia nie wolno wspolzyc ??

Gość jagódka9
ja to po prostu wyczytalam na necie , nie na zadnym forum....dlatego chcialabym sie upewnic , robie ja 1 raz i dlatego nie wiem ... pliss pomozcie

Gość Aneta30
Ja myślę, że powinno się zrobić przerwę, nie powinno się też robić irygacji. Może to zafałszować wynik.

Gość ellcia 23
nie powinnas wspolzyc jesli on w tobie konczy ani tez brac zadnych globulek dopochwowych tak ze 3 dni przed

ja też słyszałam,że nie wolno współżyć przec ytologią do 3 dni przed badaniem,słyszałam też że pochwa nie powinnac byc podrażniona,czyli sex w gumce też nie wchodzi w gre. lepiej poczekać te 3 dni:) na wszelki wypadek;)

Gość z tego co ja wiem
to cytologię robi się od 4 dnia po zakończeniu krwawienia, do 4 dnia przed datą spodziewanej miesiączki. O współżyciu nic mi nie wiadomo. Aha i nie należy zbyt głęboko myć pochwy ani wykonywać wcześniej irygacji. I tyle

Gość aga*69
A takie pytanko - w jakim okresie cyklu najlepiej robić cytologię??

żaden lekarz mi nigdy nic takiego nie powiedział

Gość to co przeczytałas to prawda
http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,72295,3246873.html Cytologię najlepiej jest wykonać w pierwszej połowie cyklu, 3-4 dni po ustaniu krwawienia miesiączkowego. Jeśli w tym czasie kobieta ma jakiś stan zapalny narządu rodnego (mogą o tym świadczyć m.in. upławy), lepiej jest badanie przesunąć w czasie i najpierw się wyleczyć. Przez trzy dni poprzedzające cytologię nie należy stosować leków dopochwowych (również dopochwowych środków antykoncepcyjnych), wykonywać irygacji, trzeba powstrzymać się od współżycia płciowego i/lub nie korzystać z wibratora. Cytat z tej strony