Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza..

Bardzo proszę o odpowiedz!

Polecane posty

Gość iza..

kobietki może Wy wiecie cos na temat urządzenia do karmienia piersią firmy Avent-a dokladnie to są takie specjalne,silikonowe nakładaki.Jestem w 7 m-cu ciąży i mam płaskie sutki.Moge je wyciągnąć bez problemu,jednak po jakiejsc chwili wracaja do poprzedniego stanu.W związku z tym zaczelam sie zastanawiac czy nie bede miec problemow z karmieniem.....Slyszalam ze te nakladki Avent moga pomoc dziecku zlapac sutek i ssac.Zastanawiam sie czy u was takze te nakladki tak wygladaja po zalozeniu jak u mnie,mianowicie:brodawka zapelnia pol a moze i mniej miejsca w tej nakladce..czy dziecko poradzi sobie ze zlapaniem takiego pol mojego pol silikonowego sutka i czy bedzie przez to bez problemu lecialo mleko??:( Nie wiem czy nie wydalam tylko kasy na darmo:( wiem ze jest tez inne urządzenie,ale kosztuje 270 zl ,jednak na takie mnie nie stac. z góry dziekuje bardzo za pomoc Pozdrawiam

Gość plum 30
Silikonowych nakładek do karmienia użyłam dopiero, jak moje dziecko zaczęło ząbkować, niestety nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów-dziecko albo je gryzło jak smoczek, albo wypluwało. Jeśli masz wciągnięte brodawki lepiej użyj takich nakładek /Aventu do wyciągania brodawek (zakłada się je i chyba za pomocą strzykawki wywołuje podciśnienie), jednak najpierw poradź się lekarza bo słyszałam na prezentacji produktów Aventu, że takie wyciąganie brodawek może powodować skurcze, więc chyba zaleca się stosować je w 5-6 m-cu ciąży-ale tego to nie jestem pewna-moje dziecko kończy 2 lata więc wiele spraw wyleciało mi już z głowy. Poza tym jeśli przed ciążą nie miałaś drastyczniw wciągniętych brodawek, to wierz m ,że po porodzie nie powinno być problemu.

Gość iza..
no tak,to urządzenie o ktorym piszesz nazywa się Niplette i kosztuje prawie 300zł- to jak dla mnie za duzo:( wlasnie sie obawialam ze dziecko moze gryzc te nakladki....Ludze sie ze od razu po urodzeniu moze jest tak silnie rozwiniety zmysl ssania ze nie bedzie gryzlo ale wlasnie ssalo....W kazdym razie dziekuje za odpowiedz Moze ktos jeszcze ma doswiadczenia zwiazane z tymi nakladkami?

Iza, co do nakładek, nie znam się, ale chcialam napisac o brodawkach. Ja też mam na pierwszy rzut oka płaskie, ale dają się wyciągac-nawet jeśli za chwilkę wracają do poprzedniego stanu, to dają się, a więc nie sa to z definicji brodawki wklęsłe i nie trzeba nic używac dla ich wyciągnięcia. Zaleca się wręcz, aby nic z tym nie robić-one podczas karmienia same sie trochę wyciągną, a dziecko, nawet jeśli troche się pomęczy, będzie je ssać, bo nie ma porównania, ze jakies inne są lepsze:) Moja pani dr przestrzegala jeszcze, zeby w razie klopotów z przystawianiem nie dawać butelki, bo to może zaburzac mechanizm ssania i wtedy będzie jeszcze gorzej. Pozdrawiam i życzę lekkiego rozwiązania:D

Gość iza././
Pszczółko a jak sądzisz , czy dac dziecku do ssania na dzien dobry piers z taka nakładką? w sumie pocieszylas mnie bardzo. dziekuje:)

Gość miałam te nakładki
nie polecam. Synek nie umiał przez nie ssać. Nie zdawaly egzaminu w praktyce. Wyrzuciłam do kosza.....szkoda kasy.

Ja nie dawałam. Mały ssal od początku gołą piers i to tak zapalczywie, czy nie mogłam go odstawić ani na minutę:) Niegdy nie mialam problemów z tym, aby ssal-jesli juz, to złe przystawianie spowodowało awarie moich piersi, ale to juz inna historia. Nic sie nie martw, a będzie ok:D