Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2006niewiadomaWIELGA

1H spóźnienia w tabsach i wymioty pomocy!!!

Polecane posty

Oki to w skrócie powiem ze chodzi o to czy jeśli każdego dnia brałam cilest ok godziny 22 a tak sie zdarzyło ze w sobote byłam na imprezie i zapomniałam o tabletce ale wziełam ją zaraz jak mi facet przypomniał to bylo ok 23 wiec spoznienie niewielkie bo godzinka to czy ma to jakieś konsekwencje? czy raczej moge normalnie brac tabletki dalej? i dodam jescze ze na opakowaniu pisze ze jesli w przeciagu 3 godzin od przyjecia tabsa nie wystapily wymioty to jest okey a jesli o 10 nastepnego dnia wymiotowalam po poprzedniej imprezie (od zażycia tabletki mineło już 11 godzin) to czy zdążyła sie ona wchłonąc?

Gość No nie wiem wiem
na pewno zdążyłą sie wchłonąć! a godzinne opóżnienie jest nie groźne. Takie wahania w braniu tavletek,np godzinne luib półgodzinne opóźnienia mogą spowodować jedynie plamienia miedzymiesiaczkowe. Działanie mogłoby być osłabione gdybys wzięła tabletke pźniej niż 12 godzin. a tak nic sie nie stało!:)

dziekuje bardzo..uspokoiłam sie troche:)

Gość 19tkaaa
nie koniecznie musza wystapic plamienia.. do 12 h mozna sie spoznic z tabletka.. tak do 3/4 h tabletki sie juz wchłaniaja wiec nie ma obaw:)