Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puderek

Pomóżcie mi proszę z ... kremem, podkładem, pudrem ...

Polecane posty

Gość puderek

Mam problem z malowaniem się, a dokładnie z nakładaniem wszelkich kremów, podkładów, pudrów itp. Mam cerę tłustą, błyszczącą się, z trądzikiem i przebarwieniami po nim, a w dodatku bardzo bladą. Do tej pory robiłam tak: po umyciu twarzy żelem Iwostin do cery trądzikowej, smarowałam ją kremem matującym Siarkowa moc, następnie na to podkład Miss sporty "So Matte" 01 light, no i na to jeszcze fluid matujący Lirene "nature Matte 7 h" 12 naturalny, ale efekt niestety mi się bardzo nie podoba. Twarz nie wygląda naturalnie, po krótkim czasie zaczyna się błyszczeć, poprostu czuję, że tak być nie poinno. Bardzo Was proszę, napiszcie mi jakieś rady, rady co i jak powinnam stosować, by twarz wyglądała naturalnie i ładnie. Będę bardzo wdzięczna 🌻.

Gość a więcej
tapwety nie dalo sie nawalic? :O

Gość puderek
Przecież napisałam, że mam z tym problem i wiem że robię źle. Nie musisz od razu mnie krytykować !! Widocznie nie każdy jest taki mądry jak Ty.

Gość a więcej
wez sie stuknij w leb.nawalisz podklad, fluid, puder i bog jeden wie co jeszcze i sie dziwisz, ze wygladasz nienaturalnie? :D :D :D :D :D No naprawde, tu potrzeba nie wiadomo jakiej madrosci!

Gość puderek
Wiem, że za dużo :(, ale jak mam zakryć te niedoskonałości mojej cery ?

Gość puderek
Nie wiem czy widzisz, ale wspomniałam o 3 rzeczach, czyli o kremie, podkładzie i fluidzie.. ja się stuknę, ale Ty załóż okulary !!

Gość puderek
A możesz mi polecić jakiś dobry, sprawdzony, bo się nie orientuję niestety :(.

Gość hzm
na pewno nie w ten sposob, bo jeszcze uwydatniasz wszelkie niedoskonalosci i efekt jest koszmarny. umyj twarz żelem do mycia, nałóż krem, poczekaj chwilę aż się wchłonie, następnie użyj korektora punktowo na wypryski, poczekaj chwilę żeby wysechł i nałóż podkład - JEDEN, w żadnym wypadku dwa. uważaj, żeby nie przesadzić z ilością - to, że nałożysz go więcej, żeby zamalować niedoskonalości nie znaczy, że będziesz wygladała lepiej - efekt będzie odwrotny do zamierzonego. na koniec możesz nałożyć puder w kamieniu, chociaż to nie jest konieczne.

Gość a więcej
goń się, tapeciaro :D Na te twoje pryszcze to tylko zaoranie ryja może pomóc. A i to niekoniecznie :)

Gość najlepiej JEST
nałożyć fluid i na to puder, cera będzie bardziej matowa.

Gość puderek
Pokazałaś swój prawdziwy poziom, nie ma co !! Dzięki za wypowiedzi osób, które mnie nie skrytykowały. Pytam się po to, by nie robić takich błędów i by się czegoś dowiedzieć, nauczyć. W takim razie rozejrzę się za tym korektorem.

Gość super super
oj musisz sobie poeksperymentowac sama niestety, bo jestesmy rozni ja polecam podklad i puder w kamieniu antybakteryjny oraz korektor, ja uzywam zwyklego Loreala i mi sluzy ( teraz lekko opalona tylko uzywam pudru w kamieniu ) polecam zadbac o diete!!! wyeliminowac cukier rafinowany, biala make, mocno ograniczyc nabial jesc brazowy ryz, kasze gryczana, warzywa owoce itp wyeliminowac alkohol,kawe i mocna herbate, pic oczyszczajace ziolka po jakims czasie skora sie poprawi,cierpliwosci i dyscypliny zycze:) oddychanie wazne! wg medycyny chinskiej skora to odzwierciedlenie pluc, poczytaj o pranajamie;) watroba, jelita do oczyszczenia:)

Gość rece opadaja
do tego przemywaj twarz porannym moczem i rob maseczki z popoludniowego gowna :O A moze latwiej pojsc do dermatologa (i po drodze zahaczyć o psychiatrę)

Gość puderek
super -> jeśli chodzi o moją cerę, to zapewniam że to nie wynik moich zaniedbań. Od ponad 2 lat leczę się u dermatologa, zażywałam już mnóstwo antybiotyków, stosowałam różne maści, środki, niestety wszystko z różnym skutkiem i o ile jest poprawa, to tylko chwilowa. Dzięki za rady,,

Gość puderek
deamn, masz może jakiś konkretny na myśli ? Dzięki.

Gość puderek
Niektóre z Was, nie powiem, potrafią "podnieść na duchu" ... czasem lepiej coś przemilczeć, niż Kogoś obrażać ... to taka moja mała rada.

Gość rece opadaja
dla nikogo tutaj nie jestes kims przez wielkie K :P a rady mozesz sobie wsadzic :D

Gość super super
puderek! antybiotyki sa bardzo bardzo szkodliwe! moze masz przerost drozdzakow po nich? poczytaj o candidia

Gość super super
znajdz PRZYCZYNE klopotow z buzia i WYELIMINUJ ja, a pudry i inne kosmetyki beda zabawnym dodatkiem do...

Gość puderek
Tylko nietety tę przyczynę nie tak łatwo jest znaleźć. Było podejrzenie że to Demodex, ale jednak nie, lekarka twierdziła że widocznie taka moja uroda, więc ją zmieniłam. Ta "nowa" zbytnio też nie może nic odkryć, mówi że mam się uzbroić w cierpliwość i w końcu moja cera się poprawi, ale ile można czekać - ja mam 22 lata !! Dzięki za info o tej glince, na pewno później sobie poczytam, tym bardziej że ją zachwalasz :).

do puderek > polecam ci kosmetyki z vichy , ten krem vichy normaderm, przede wszystkim nie stosuj zadnych zeli i tonikow na bazie alkoholu, nie wysuszaj cery ale ja nawilzaj, stosuj 1 raz w tygodniu maseczke z glinki zielonej do kupienia w aptece , kiedy tylko nie musisz nie pudruj sie ... stosuj korektor punktowo, i np tylko fluid ...ja moge ci polecic albo dr eris lirene matujacy ...albo z astor anti schine ... lykaj cynk ...witamine B .... noi na dzien jakis kremik matujacy ja uzywam z nivea visage matujacy

No ja używam raczej drogich podkłądów, nie wiem, czy takie się przydadzą.... Lancome Teint Idole Ultra albo Clinique Stay True. A puder sypki Shiseido... Ale też bardzo dobry jest puder sypki Rimmel, tyle że dla bladych osób- nie ciemnieje, wygląda ładnie, nawet lepiej niż puder Clinique czy Guerlain:p Przynajmniej na mojej cerze i według mojego widzimisię;) Tyle, że ma gówniane to pudełko, trzeba poiększyć dziurki i dokupic pędzel, najlepiej w Sephorze, tam mają super pędzle z naturalnego włosia:) A z tańszych podkładów kryjących wiele osób chwali Vichy dermablend, Unifiance La Roche Possay czy MF Lasting Performance- tylko tutaj kiepsko z jasnymi odcieniami, ale może coś znajdziesz...?

Aha, no i dodam od siebie, że jednak puder sypki mniej szkodzi skórze niż podkład;) Może pora na badania hormonalne? Twarz nawilżaj, nie stosuj kremów i maści wysuszających, najwyżej Acnederm na noc. Ta maść jest bardzo skuteczna, tylo trzeba stosować dość długo, kilka miesięcy.

Gość dopiszę się
To ja od siebie dodam jeszcze jedno pytanko: czy na podkład należy nakładać puder sypki bądz prasowany o odcień ciemniejszy od podkładu, tego samego koloru, czy tzw bezbarwny?