Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddf

moj pierwszy dzien w budzie - z perpektywy nauczyciela

Polecane posty

Gość dddf

Byłam dziś na Radzie i się załamałam. Po pierwsze przeraziła mnie ta cała robota związana z awansem zawodowym; ale luz, ogarne to jakoś. Cały ten system panujący w szkole też pewnie ogarnę, chociaż nie wiem kiedy :| Ale ci nauczyciele... jenyy jacy to zbelfrzeni ludzie!! Jakieś lewe poczucie humoru ( brak poczucia humoru!!) i główne problemy, czyli kto chlał z mojego kubka i jak zmusic uczniow do przebierania kapci... Smutno mi, bo nie znajde chyba przyjaciół w pracy. Uświadomiłam sobie, że jestem po prostu nadal bardziej przy uczniach niz przy sorach w tym podziale... A jak tam wasze pierwsze odczucia, nauczyciele stażyści???

Gość fochaj
nie martw sie...kilka lat i staniesz sie taka jak oni

Gość dddf
nigdy nigdy przenigdy!

Gość fochaj
tak Ci sie tylko wydaje :O taka prawda

Kilka dobrych lat temu też się czułam jak Ty, bo zaczynałam pracę w szkole. Dla mnie to była udręka z powodów które wymieniasz. Na szczęscie nie pracuję już w szkole i nie za takie pieniądze. Dziś gdy rozmawiam z ludźmi, ktorzy pracują w oświacie to czuję ulgę, że się szybko wycofałam.... Ale co kto lubi.

Gość koobi
Poczatki sa fatalne. Ja sie cieszę,że dawo mam to za soba---zamin się załapie, o co w tym wszystkich chodzi, zanim się pogodzi (raczej nie) teorię z praktyka, zostawi własne wyobrazenia o uczniach i zawodzie za drzwiami, zanim sie człowiek zaklimatyzuje....Mordęga.

Gość fochaj
Balbina a czego uczylas? i co robisz dzis ?

Gość belfer stary
Nieprawda, nie będziesz tacy jak oni. Tzn. nie musisz. Ja np. pracuję już 20 lat w szkole i się taki nie stałem. tylko dlaczego te pieprz...e bachory kapci nie zmieniają i kto do k...wy nędzy pił z mojego kubka :O

Uczyłam j. polskiego, potem zrobiłam studia podyplomowe z zarządzania i pracuję w firmie medycznej.

Pracowalam w szkole panstwowej pol roku i nigdy w zyciu z niczego nie cieszylam sie wiecej, kiedy okazalo sie, ze wyjezdzam z mezem (teraz juz bylym) za granice i musze zrezygnowac z tej pracy!!! Skakalam z radosci!!! A pracowac gdzies panstwowo musialam, bo ZUS, etc, a dzialanosci gospodarczej nie chcialam zakladac. Glownie pracowalam w prywatnej szkole jezykowej i robilam to na umowe o dzielo poki studiowalam, a potem juz sie skonczylo... :(

Gość belfer stary
i te pinezki mi ciągle podkładają :O