Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przenoszę

Temat JAK TO JEST Z TYMI DIOPTRIAMI

Polecane posty

Temat: JAK TO JEST Z TYMI DIOPTRIAMI [01.09] 17:06 fhtfhf NIE WIEM JAK TO NAZWAC... MIEC OKULARY Z MINUSOWYMI ?????? TZ BYC DALEKO CZY KROTKOWIDZEM I JAK SIE MA MINUSY TO ILE TEGO MOZE BYC, ZAKLADAJĄC OKULARY DO CZYTANIA, ALE NIE MA SIE DUZEJ WADY WZROKU???? [01.09] 17:12 ja mam minus i jestem krotkowidzem... ale do czytania mi nie potrzebne okulary na tyle widze jeszcze [01.09] 17:17 fhtfhf czekaj... bo mi sie cos teraz popieprzyło krótkowidz? czyli widzisz dobrze z bliska?? napisz mi cos jeszcze bo jestem z tego cała zielona, czy minusowe maja jakies dioptrie??? ile ty masz??? [01.09] 17:17 fhtfhf aa sorka przeciez nie masz breli

Gość minusy nosi krótkowidz
plusy dalekowidz

Gość aaaaaaaaa.....
krotkowidz to taki co dobrze widzi tylko z bliska??? i ile takich dioptrii tylko do czytania z maleńką wadą wzroku???

Gość aaaaaaaaa.....
chodzi mi cały czas o te minusowe

Gość krótkowidz nie potrzebuje
okularów do czytania. Bo z bliska wszystko widzi. Dalekowidz potrzebuje, bo ręce ma za krótkie do odsuwania od siebie gazety:-)

Gość ammmmmmm
a kiedy okulary mają tzw denka od słoików?? to są plusy czy minusy?? a do czytania ile dioptrii (teraz plusowe:P ) - najmniej

Gość plus pół dioptrii