Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko............

pierwszy raz u ginekologa - jakie badania

Polecane posty

Gość pytanko............

jakie badania zrobic sobie przy pierwszej wizycie? jakie sa ich orientacyjne ceny?

Możesz zrobić sobie USG, cytologię może posiew jak potrzeba. Ceny zależą od lekarza. Ja płcę za USG i cytologie 50 zł za posiew 40zł.

Gość pytanko............
jak to nic nie placilas? a posiew po co sie robi? w jakich przypadkach? i cytologie po co ? ile sama cytologia kosztuje? jestem zielona :/

Gość gertrudik
ale to chyba zależy czy jestes dziewicą czy nie ..bo jak dziewicom sie robi cytologię???

Posiew robi się jak masz jakies zapalenia. A cytologię wykonuje się dziewicom , ale trzeba lekarza uprzedzić. Pewnie nie płaciła bo była u państowego lekarza;-)

Gość susi
ja za wizyte z cytologia, usg dopochwowym oraz posiewem zapłacilam 60zł. posiew jest robiony tylko w wyniku nawracających grzybic lub jakiś infekcji. na 1 wizycie koniecznie zrób cytologie, usg oraz badanie piersi. oczywiscie nie obejdzie sie tez bez zwykłego badania palcem. ale nie ma sie czego bać :)

ja rowniez nie placilam nic (nasz NFZ) prywatna wizyta kosztuje ok 60 zl... cytologia i USG no i badanie piersi powinno wystarczyc (posiew?? nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest :P) nieprzyjemne,ale da sie przezyc ;)

Czasami wziernika używają niezależnie czy jesteś dziewicą czy nie

Gość pytanko.......
dziewica nie jestem, ide z NFZ ale myslalam ze dodatkowe badania jak cytologia, posiew, usg sa platne..... dziekuje za odpowiedzi!