Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Camomile.

Jak sie pogodzić ze stratą przyjaciela?

Polecane posty

Gość wiesz co Camomile
lepiej tak tu tego nie opowiadaj bo zawsze to moze do niej dojśc, wiesz ile ludzi wie jak wyglądasz?

Okropne uczucie :( Ja swoja przyjaciolke stracilam ok. 4 lata temu. Mieszka niedaleko mnie, wiec czasami jesteśmy skazane na minięcie się w sklepie, przejściu, ale oczywiście się do siebie nie odzywamy. Mnie rownież zabolalo, to co ona mi zrobila i z perspektywy czasu, nie brakuje mi jej w ogole. Ona ma swoje życie, ja swoje, chociaż czasem mam chęć z nia pogadać, jak to w ogole u niej, ale jak sobie przypomnę, co mi zrobiła, od razu mi się odechciewa. Pomogli mi też znajomi. Każdy mi mówił, że dobrze, że skończyłam z nia znajomość, bo z niej był kawał suki, do dziś mi to mówia :) Jest cieżko, ale postaraj się znaleść teraz innych przyjaciół...staraj sie o niej nie myśleć..

Gość też tak mialam..i zaczal
ja nauczylam sie jednego...ze nie nalezy obwiniac sie siebie,powaga bo kurcze mozna wpasc w skrajnosc...a po tych 6 miesiacach milczenia zmienieniu nr tel to kurcze odzylam...jak mam handre to ide na zakupy albo na spcer albo cokolwiek zeby wyzyc sie a nie zwierzac sie i potem byc wlasnie obwinionym.Dlatgo nie obwiniaj sie!!! Kurcze to kawal ode mnie:P:P

a można wiedzieć ile czasu trwały Wasze przyjaźnie ? moja trwa już 16 lat, mam nadzieję że to do końca :) kiedy miała chłopka, jednego, drugiego, trzeciego nawet ;) wiadomo że wtedy czasu dla mnie jak na lekarstwo, ale to przecież normalne, angażowała się w te związki i nimi żyła a ja spokojnie przeczekałam ich wszystkich , byli, przestali być, faceci się zmieniają, ale przyjaźń to jednak coś ważniejszego ;) tak jak siostra :)

znalysmy sie jakies 8 lat a przyjaznilysmy sie od 6

wiesz co Camomile -- co Ty w ogóle piszesz!! :O 5 lat. :O wiem, że w facecie mam przyjaciela. najwierniejszego. ale wiecie co baba to baba? ;)

niom baby maja swoje teamty ale facet czasami tak bywa ze zna sie;) kurcze wiec nie ma co szkodowac...:P:P

prawda jest taka, że jak jest się z kimś szczesliwym. i jest ok. to wtedy facet jest najwierniejszym przyjacielem. mój napewno. ;)

Camomile. i to jest najpiekniejsze nie doluj sie oczekuj na niego jutro i nie przejmuj sie...Moze ta eks przyjaciółka zazdroscila Tobie wlasnie tego ze masz takiego FAJNUCHNEGO CHŁOPAKA

ona wszystkim wszystkiego zazdrościła. ;) \'ooo masz nową bluzke. ooo masz nowe spodnie.. oo\' :D:D:D dobra humorek lepszy :D:D:D

właśnie dzownił mój skarb i stwierdził, że mam iść już spać, bo jutro kończy o 6 rano i odrazu idzie na grzybki.. a ja razem z nim :D no cóż. jak mus to mus :D :):) 🌼 :)

Camomile. to dobrze ze lepszy masz humorek...a ja dla odstresowania sie popijam winko slucham muzyczki i wspominam dawne czasu;);)

to dobranoc.zycze milej nocki i glowa do gory.NARAZICHO...POZDRAWIAM:):):):):)

PIFFFFFKO:):) ALE REEDS KURCZE TAK TO NIE PRZPEADAM...

Oj popatrz. ja też tylko i wyłącznie redds :D zielony oczywiście :) ale dziś w lodówce tylko warka strong była. :O i musiałam wypic hehe :)):):) Dziękuje za wsparcie :)

kurka nie ma sprawy:):):):): jeszce kiedys poklikamy i powymieniamy sie wspolnymi pogladami:):) a co do reedsa to tylko i wyłacznie zielony:P:P:P

Trzymaj sie ciepluchno DOBRNAOC Do jutra;);)

Gość dominika1997
JA miałam przyjaciółkę która nie chciała sie ze mną pogodzić wyjaśnić pewnej kłótni , to później jak mnie olała to zaczełam na nia mówić od najgorszej i byłam wściekła że ona to ma komu sie wyżalić bo miała chłopaka a ja miałam tylko ją , życzyłam jej jak najgorzej , nadal życze najchętniej to bym jej przywaliła ale nie mogę bo to mi nic nie da , ja to bym chciała tylko usłyszeć od niej przepraszam ,ale wiem że nie usłysze i użeram sie z tym wszystkim , nie gadam z nią, nie widze jej a cały czas gadam o niej i nie wiem co mam zrobic , już 3 miesiace miną jak z nia nie gadam , co ja mam zrobić czy z nia pogadać i to może cos mi da ? czy próbować zapomnieć ale dla mnie to strasznie trudne

Gość Młodsza
Ja jestem w podobnej sytuacji, ale jeśli jest to dość "świeża zdrada" są rozwiązania: 1. Jeśli była taka, że nie miała dla ciebie czasu to daj jej chwile, masz szanse za miesiąc. 2. Jesli była chciwa i chciała mieć wszystko dla siebie znajdź pudełko dość małe i włóż tam coś o czym pragnie (do ok. 30zł) i dołącz liścik (muszą być przeprosiny i delikatne uświadomienie, że traci ciebie - najważniejszą osobę i zrób tak żeby poczuła winę w sobie, ale jej nie wypominaj) 3. Wrażliwa prowadź krótkie rozmowy raz w tygodniu, ale tak żeby zrozumiała step by step że ona jest winna 4. Wszystko jej wisi podejdź do nuej i rozmawiaj jagby nigdy nic. 5. Imprezowiczka poproś inne koleżanki by zaprosiły ją np. Do baru (też przyjdź) bawcie się, śmiejcie iwgl, poproś koleżanki, żeby zmieniały tematy, gdy qspominacie o przyjaźni 6. Prawdziwa lecz widzi wady w TOBIE spotkaj się z nią i przypadkiem zacznijcie wspominać najlepsze chwile (możesz pokazać zdj. Itp.)