Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rw

Krew w moczu u faceta ??? ktos wie co to

Polecane posty

Gość rw

mam pytanie.Moj facet zaczal sie skarzyc..ze czasami z moczemleci u krew..twierdzi zejak sie przeziebi to takie cos mu sie dzieje...ale ja sie zaczelam bac.... poza tym nie moge gom zaciagnac do lekarza !! ktos moze slyszal o takim przypadku?

Gość tak taaaaaaak
to moze byc cos z nerkami, musi pojsc do lekarza koniecznie

Gość faceci to bezrozumne istoty
powiedz mu, że jeżeli marzy o dializach, to jest na dobrej drodze :P

Gość oddpowiadam
owszem zapalenie pecherza, rak...

powiedz mu , że na długo nieleczony krwiomcz jedyne antidotum to kastracja... a na serio- moa to byc nerki , kamica , pęcherz , prostata.... moze na początek niech zrobi badanie ogólne moczu + osad , można bez skierowania

Gość alajaa
moj tata tez tak mial i okazalo sie ze rak

Gość Facet_taki_se
moj znajomy to mial i sie okazalo, ze mial kamien nerkowy, ktory mu sie "przeciskal" przez cewke na zewnatrz. wspolczucia. ale tak czy siak, sorryyyyyyyy.. ale na jego miejscu biegiem bym do lekarza lecial. I faktycznie, o tej kastracji mozesz wspomniec ;) ew o amputacji jądra czy czegos takiego heh.

Gość przesadzacie
Moj facet tak mial i okazalo sie, ze nic sie nie stalo. Zrobil badania i jedyna diagnoza to taka, ze mu jakas zylka, czy naczynko krwionosne pekli. Zagoilo sie, krwi w moczy nie ma, zadnych dolegliwosci tez nie ma.

Gość przesadzacie
' pękło' mialo byc, sorry. Zle trafilam w klawisz :)

Gość rw
dzieki wam za informacje....jutro rano zabieram mu moczi ide najpierw zrobic badanie... a potem zagonie go do lekarza......mam nadzieje ze to nic powaznego....wyczytalam w interenecie ze faktycznie albo NERKI...albo tez z przemeczenia fizycznego tak sie dzieje czasami...aon faktycznie pracuje od rana do nocy..ostatnio 24h..... jutro sie okaze co jest .

Gość rw
SLUCHAJCIE a do jakiego specjalisty nalezy sie udac...by to sprawdzic ?? nerki, rak itp??? czy z badania moczu mozna uzykac juz informacje czy to np rak ???? czy takiebadanie cospokazuje konkretnego?

Gość SMUTNA-A
Najpierw do internisty a on da skierowanie dalej

Gość rw
majjju ..to mój mąż ma 34 lata...i niestety jak wiekszosc facetow boi sie chodzic do lekarza...ona jest taki sam....z tym problemem ma juz od jakiegos czasu klopoty...bal mi sie przyznac....wczoraj sie przyznal...i co mam zrobic....naturalnie pojde z jego moczem do laboratorium na badania...to nic zlego...jak nie wezme sprawy w swoje rece...to nie wiem..poza tym to nie zarty..my mamy córeczke...

Gość oczywiscielekarz koniecznie
ale to nie musi byc nic strasznego. W mojej rodzinie byl taki przypadek,ze krew w moczu pojawila sie przy znacznie podwyzszonym cholesterolu. Moga to byc rowniez nerki jak i wiele innych rzeczy. Trzeba sie przebadac ale jutro proponuje aczac od rannego zebrania moczu i zrobienia badania ogolnego i posiewu. Dalej decyzje podejmie lekarz.

Prawda, skierowanie daje internista (chyba że idzie się prywatnie, bo, niestety, prywatnie urolodzy dostają przypływu wiedzy i energii i od razu stają się superkompetentni, a na NFZ tylko rozkładają ręce i nic nie mogą poradzić), ale tymi problemami zajmuje się głównie urolog.

Tylko jak juz bedzie robił , to pamietaj- mocz ze środkowego strumienia , najpierw troche siknie , potem do pojemnika z apteki-najlepiej jałowego , nie do zadnej butelki czy słoika. Aha , no i najpierw musi umys penisa.To wsyztko pozwoli uniknac zafałszownia wyniku. Mozna od razy zrobic posiew.Razem to jakieś 45-50 zł.

Gość aseik
u mnie tez sie tak zaczynalo wykryto ze to bylo zapalenie nerek lepiej niech zbada go lekarz

Gość dsjcsdhjsgc
CHLAMYDIA!

Gość rw
dobrze ze zajelam sie samata sprawa....zanioslam dzis jego mocz do zbadania...i lakarz od razu powiedizal ze cosna nerce????teraz musze go koniecznie zaciagnac do lekarza... wszystkim dzikeuje za opinie i pomoc