Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielono- czerwona

Cesarka wcale nie jest latwiejszym porodem dla dzidziusia!!!

Polecane posty

Ja ostatnio ogladalam program na TVN Style,gdzie wypowiadala sie znana polozna. Mowila, ze odradzalaby kobietom cesarke na zyczenie,bo jest to operacja, a co za tym idzie jest wieksze ryzyko komplikacji i powiklan niz po porodzie naturalnym. Moga sie rozne cuda dziac z rana (np moze pojawic sie ropien), poza tym sam fakt przeciecia powlok brzusznych, miesni i macicy nie jest bez znaczenia. Ale bardziej istotne bylo to,ze porod przez cesarke WCALE NIE JEST LATWIEJSZY DLA DZIDZIUSIA, a wrecz przeciwnie-jest dla maluszka wiekszym szokiem. Chodzi o to,ze podczas porodu naturalnego jest taki moment,ze glowka dziecka jest juz na zewnatrz,a jego tulow jest jeszcze sciskany przez miesnie i sciany pochwy. Ten ucisk wlasnie powoduje,ze wszystkie plyny, ktore jeszcze znajduja sie w drogach oddechowych dziecka sa przez nasze miesnie \"wypychane\" i w efekcie po urodzeniu dziecko moze swobodnie oddychac. Natomiast po cesarskim cieciu dziecko jest takie jakby \"sniete\", tzn ma w drogach oddechowych resztki plynow i automatycznie wzrasta ryzyko zapalenia pluc u tego dziecka. Zreszta ta polozna nawet mowila,ze dzieci utodzone przez cesarke czesciej zapadaja na zapalenie pluc zaraz po urodzeniu,niz dzieci urodzone naturalnie.

Wkurzasz mnie kobieto tymi swoimi wypowiedziami.Ja mialam cc i akurat moje dziecko urodzilo sie sliczne ,rozowiutkie i zadnych chorob nie mialo.Tydzien temu rodzila moja kuzynka i dziecko owinelo sie pepowina,urodzilo sie fioletowe-jakie beda tego skutki pokaze czas... A ja nie uwazam,ze cc jest lepsze,ale na Boga -zyjemy w demokratycznym kraju i kazdy powinien robic to co uwaza za stosowne.Moja cc byla na zyczenie i nie uwazam sie za osobe nieodpowiedzialna.A ta polozna ,no coz.W innych czasopismach uslyszysz odmienne opinie.Kazdy powinien swoj rozum miec.

Dlaczego cie wkurzam? Dlatego,ze przytoczylam czyjas wypowiedz? Czy napisalam gdzies, ze porod naturalny to jedyna sluszna droga? Ciesze sie bardzo,ze twoje dziecko urodzilo sie zdrowe. Ale to nie znaczy,ze cesarka zawsze konczy sie dobrze. Zreszta poczytaj sobie moje wypowiedzi na tym topiku,to moze zrozumiesz,o co mi chodzi,bo jak na razie kompletnie tego nie zrozumialas. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1045516&start=60

Dlaczego cie wkurzam? Dlatego,ze przytoczylam czyjas wypowiedz? Czy napisalam gdzies, ze porod naturalny to jedyna sluszna droga? Ciesze sie bardzo,ze twoje dziecko urodzilo sie zdrowe. Ale to nie znaczy,ze cesarka zawsze konczy sie dobrze. Zreszta poczytaj sobie moje wypowiedzi na tym topiku,to moze zrozumiesz,o co mi chodzi,bo jak na razie kompletnie tego nie zrozumialas. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1045516&start=60

Gość Axaa
CC, jak każda operacja, powinno być wykonywane wtedy, gdy są ku temu powody, czyli wskazania medyczne.

Gość Axaa
CC, jak każda operacja, powinno być wykonywane wtedy, gdy są ku temu powody, czyli wskazania medyczne.