Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dusza Poety

Czym jest dla Ciebie prawdziwa Miłosc

Polecane posty

Czy stac Ciebie na poswiecenie sie dla drugiej osoby Jesli przezyles przezylas prawdziwa milosc ktora nadal trwa napisz

Miłość jest to złożone pojęcie którego nie można ująć w sztywną definicję. Często utożsamiana z uczuciem, które przejawia się w relacji do drugiej osoby (lub obiektu), połączone z silnym pragnieniem stałego obcowania z nią, czemu może towarzyszyć pociąg fizyczny do osoby będącej obiektem uczucia, także jest to relacja między osobami oparta na uczuciu miłości. Od wieków jest przedmiotem fascynacji. Obecna w sztuce, literaturze, psychologii, religii. Uważana za sens życia ludzkiego – czyniąca prawdziwe i w pełni szczęśliwym. Miłość jest dziwnym zjawiskiem - przeobraża ludzi tak, że czynią oni rzeczy dawniej dla nich niewyobrażalne, osiągają niedoścignione dotychczas cele, a wszystko w imię wszechwładnej miłości. Można ją rownież rozumieć jako wzajemne zaufanie, lecz owo zaufanie tak naprawdę jest tylko drobną częścią miłości, której zdefiniować samej w sobie nie można. Tak mowi Wikipedia. A Wikipedia nigdy sie nie myli ;) W przeciwienstwie do mnie :O

a dlaczego miłośc to od razu poświęcenie? a istnieje miłość nieprawdziwa? poza tym - to topik na forum Życie uczuciowe

jeśli dla kogoś miłość nie wiąże się z poświęceniem, nie kocha on. Miłość to poświęcenie. Zawsze.

tak mówią męczennice miłości które najpierw się poświęcają a potem jęczą, jak to one się poświęciły dla miłości, a on taki niewdzięcznik

Gość krowka bordo
ale kojarzenie milosci z poswieceniem brzmi jakos pesymistycznie i meczensko dla mnie milosc to bezdenna akceptacja, to szacunek do drugiego czlowieka za to jaki jest, za jego innosc, odrebnosc, za jego zalety ale i wady, to trzezwe umilowanie go za to jaki jest

Ewa :D Bingo!! Uwielbiam takie \"poświęcaczki\", które własnego życia nie mają, bo musialy zrezygnowac ze wszystkiego dla NIEGO :P

Gość PRAWDZIWA MILOSC TO DAC KOMUS
ODEJSC I BYC SZCZESLIWYM Z INNA LUB INNYM, TO POSWIECENIE , WLASNE CIERPIENIE...SKRYWANE PRZED UKOCHANA OSOBA

Poświęcenie, cierpienie?? Zawsze jesteście takimi pesymistkami?? Nic dziwnego, że faceci was zostawiają :D "ODEJSC I BYC SZCZESLIWYM Z INNA LUB INNYM" - no nie wierzę :D

Gość krowka bordo
a co Wy tak ciagle o tym cierpieniu? :o przeciez milosc to powinna byc przede wszystkim radosc :)

powiem na to mało górnolotnie srutututu prawdziwa miłość to cierpienie i bycie szczęśliwym w innym związku kupy się nie trzyma

chyba ktos tu myli kompromis z poswieceniem... Kompromisy tak ale poswiecenie...?? Zeby na koniec miec co wypominac chyba ;)

miłość to radość z bycia/życia razem z kimś, kto jest dla nas bardzo ważny, kogo kochamy i kogo sznujemy Z WZAJEMNOŚCIĄ

ale co to ma wspólnego z miłością? tak podpowiada zdrowy rozsądek w końcu jak ktoś nie kocha, to się nie zakocha tylko dlatego, że my go kochamy czyli jak nei kocha, to niech idzie proste jak drucik

Prawdziwa miłość to chęć czucia drugiej osoby całym ciałem.Ja właśnie kocham całym ciałem.Widać tą miłość moją na każdym kroku..w każdym uśmiechu..w każdym geście i spojrzeniu.To miłość,która wszystko przetrzyma np.rozłąke na jakiś czas.Kiedy moje Kochanie idzie do pracy już za Nim tęsknię i On za mną...Oddałabym wszystko dla Niego.Bez chwili zastanowienia nawet życie.

jeżeli wyznacznikiem prawdziwej miłości jest pozwolić komus odejść, to cos tu jest nie tak :O Miłość wiąże się z wieloma wspanialymi uczuciami, a wy się uparliście na tak skrajny przypadek. Może czegoś wam brak??

Gość no to teraz ja
MIŁOŚĆ TO "AKCEPTACJA" ZALET I PRZEDE WSZYSTKIM WAD DRUGIEJ OSOBY :)

Gość miłość to ściema
faceci nie potrafią kochać, z tego względu ja też nie pokochałabym faceta. to jakaś bzdura wymyślona przez artystów

Gość milosc to
zwiazek 2 ludzi pomagajacy rozwijac siebie i poznawac jakim sie jest naprwde - praca nad soba