Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janasiątko

Czy kobietom w życiu zależy tylko na ślubie i dzieciach???

Polecane posty

Gość Janasiątko

hmmm??

skoro mają już inne materialne rzeczy, to dlaczego nie?

Gość nienoccoty
niino zaleze przedewszystkim natym żeby spełnic swoje mazenia aspiracje, zeby byc spełnionym zawodow i miec szczesliwe zycie osobiste a dopiero potem gdzies sie pojawia pomysł - dziecko

Gość toto loto
wątpię żeby wszystkie kobiety biorące slub lub rodzące miały górę pieniędzy, super pracę i dom z basenem .te biorące ślub to a) te które są z facetami już bardzo długo i facet chce ślubu - te mają honor b) lub kobiety - nieudacznice - bez honoru płaczącem skowyczące o ślub. Muszą o to błagac bo facet sam nie wpadnie na pomysł ślubu z kims takim jak one - bez pracy, ambicji, zwykłe maszynki do rodzenia i kuchty domowe.

nie chcę dzieci uważam że związek dwojga ludzitraci na jakości gdy w grę wchodzi dziecko. Mam 26 lat i stałego partnera Chyba nie wbijam sie w stereotyp :classic_cool:

toto loto wszystko zależy jakie kto ma potrzeby.... nie pomyślałam o chałupie z basenem... widać jestem mniej wymagająca.... A tak przy okazji, co złego jest do cholery w dziecku i małżeństwie????

Złego nic nie ma. Jak ktoś to lubi? To prosze bardzo. Ja nie lubię. Wazniejsza jest dla mnie więz partnerska i miłość niż pieluszki i zatracenie siebie dla dziecka :classic_cool:

Gość toto loto
bershka :-) pozdrawiam nic nie jest złego - złe jest to błaganie o lsub faceta które uprawia wiekszość kobiet. Do czego się tak pchacie??? błagacie o sluby po to zeby nic nie robić??? czy moze po to aby gotować do końca życia i służyc męzowi?? czy moze po to zeby nie pójśc do roboty?

Gość toto loto
to prawda - małżenstwa z dziećmi są mniej szczęśliwe i udanie niż te bez nich. Po kilkunastu latach małżeństwo dzietne jest ze sobą tylko ze względu na dziecko a bezdzietne ze względu na to ze nadal się kochają.

Gość karolina////
nosic 9 miesiecy dziecko, urodzic je, zajmowac sie nim to wieksze przedsiewziecie i poswiecenie niz kazda praca zawodowa. Ja mam kochanego meza, prace, mieszkanie, samochod, pieniadze a wciaz nie mam dziecka poniewaz wciaz nie mozemy sie na nie zdecydowac. Mysle ze tak naprawde to najbardziej w zyciu zalezy mi na mezu i dzieciach, to najwieksza wartosc.

ojjjjjjjj toto loto brzmi to tak jakbyś już musiała komuś służyć wiernie.... a może przy tej okazji warto spróbować nie zartacać swojego ja?

Gość toto loto
ja nikomu nie służe. Mój facet prosił mnie o rękę ale się nie zgodziłam. nie potrzebuję jeszcze ślubu. Mimo to jestesmy nadal razem i on nalega na ślub co jakis czas. I to jest kobieta godna a nie taka która sama niemal klęka i wciska facetowi pierścionek:-)

coz kazdy ma inną hierarchie wartosci...mi akurat najbardziej zalezy na karierze e.t.c...a komus moze zalezec na tym by miec parew dzieci i chlopa...ich wybor...wazne by kazdy zyl TAK jak chce,jak mu ztym dobrze i tym co myslą inaczej nie uprzykrzal zycia...troche tolerancji:P peace:classic_cool:

Gość toto loto
no moja hierarchia wartości jest podobna do furious właśnei może kazda napisze swoją hierarchię wartości 1...kariera (umowa na czas nieokreślony, wysokie stanowisko) 2. własne pieniądze - niezalezność finansowa 3.własne mieszkanie 4.własny samochod 5. facet

oj popieram :) i zeby lubi to co sie kocha i miec z tego kaske...a facet owszem kiedys moze,ale taki w porzadku i zaradny zyciowo...

Tak się składa, że karierą zawodową potrafię bardzo dobrze zarządzać, zresztą zawsze mi na tym ogromnie zależało. Ale spokojnie można połączyć szczęśliwe życie osobiste i udaną karierę, ba... śmiem twierdzić, że lepiej się pracuje, mając świadomość, że w domu wszystko doskonale gra :) Co do dzieci - nie wypowiadam się, nie mam i jeszcze nadal nie planuję. Póki co jestem szczęśliwa w obecnym układzie :)

Gość coyotte ugly
moja hierarchia 1.kariera 2. pieniądze 3. reszta

a.... no i muszę przyznać, że mam już wszystkie powyższe punkty ;) teraz szykuję się do budowania domu :)

Gość remote control
1.pieniądze 2.praca 3. miłość 4.rozrywka

No cóż, wygląda na to, że też się wyłamuję z tych stereotypów - mam honor, bo to nie ja się oświadczałam ;-) (trochę dziwne patrzenie w ten sposób, ale ok., to są słowa autorki), najważniejszy dla mnie jest facet - własny - tutaj się chyba nie wyłamuję ;-) a zaraz za Nim, a może i na równi kariera ? Marzenia materialne w sumie w jakiejść tam części zrealizowałam, dzieci nie chcę. Więc nie zawsze i nie dla wszystkich kobiet - nawet tych wychodzących za mąż, najważniejszy jest mąż (jakikolwiek) i dzieci. Aczkolwiek nie mam nic przeciwko takim marzeniom - wszystko jest dla ludzi 🖐️

Gość Kociczka029
1.pieniądze 2. praca 3.miłość i seks 4. fajna willa i super szybkie auto o dzieciach nie myśle - nie ma ich w mojej hierarchi - dzieci są dla mało ambitnych

ja bym powiedziala,ze chec posiadania dzieci wywodzi sie z czystych popedow ewolucyjnych by przedluzyc rod...tak samo z miloscią...to jest zwykla chemia trwajaca pare lat i tez sluzy ku reprodukcji....wszystko sie kreci wokol tego... nie wierze tam w ajkies cuda niewidy,ze milosc to ch...j wie co itd....zwykla przyziemna rzecz...................

Gość do kocicka 29
z przykrością cię informuję, ze twoi rodzice byli mało ambitni, bo spłodzili ciebie - i'm so sorry for you :-o

Trzy Kropki - zgadzam się :) nie byłabym tym kim jestem bez mojego partnera - daje mi ogromny spokój i stabilizację :) jest przy mnie, kiedy najbardziej go potrzebuję, jest wsparciem i największym przyjacielem :) walczyć mogę w pracy, w domu potrzebuję miłości i to właśnie mam :) dzięki temu jestem lepszym człowiekiem...

Gość do furjos
przykro mi - znaczy, ze nikt nigdy cie nie kochał, no cóż zdarzają sie takie przypadki :-p Ile lat trwa wg ciebie ta "reprodukcyjna miłość", i co z ludzmi, którzy kochają sie już np. 20 lat, a sie nie reprodukują, bo nie chcą ? znaczy się pewnie wg ciebie się nie kochają naprawdę, tak ? ;-)

Gość Kociczka029
no zgadza się - moi rodzice za ambitni nie byli - matka nigdy nie pracowała a ojciec był górnikiem. Oboje nie mają studiów. ja na szczęście mam 2 fakultety i dobrze płatną pracę - o dzieciach nigdy nie myślałam i nigdy nie pomyślę.

Gość do kocicka
a ile masz lat ? 29 ? tak praktycznie, to bezpieczna możesz sie zacząć czuć dopiero po 35 roku życia, bo tak to do tej pory może cię ścignąć tzw. "instynkt macierzyński", i co wtedy ?? nie mówie, że ci sie to przydaży, ale w tym wieku bym sie jeszcze tak buńczucznie co do dzieci nie wypowiadała ;-)

Gość kola -----
Nawet dla eodziców szacunku nie masz, beznadziejna dziewczyno

Gość buuaaaa hahahhahahhahahaa
Wy tak powaznie z tym topikiem? te hierarchie w zyciu??????????? powinnyscie od razu wrzucic do jednego wora: kariera, pieniadze, praca, nauka, wlasne mieszkanie, wlasny samochod itd = materializm milosc (facet, dzieci, milosc do rodzicow itd), przyjazn, uczciwosc itd = duchowosc :P co z tego wynika? ze wiekszosc z was to materialistki... :-O