Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andziaaaa

Czy ogórki kiszone są zdrowe?

Polecane posty

Gość andziaaaa

Skoro walimy do kiszenia tyle soli aby sie ukisiły to chyba nie sa zdowe, bo pzreciez só nie jest zdrowa , co Wy na to kobitki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andziaaaa
a ja sole 1 łyż, na 1 litr wody, taki mam przepis....ale mimo wszystko to sporo tej soli przeciez one sie kisza w słonej wodzie!!do potraw innych dajesz przeciez mniej soli, a wystarczy sprubowac tej zalewy z ogorkow, ona jest słona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale taka jest prawda ze nie jesz tych ogorkow w kilgoramach tylko jednego dwa. a do ciasta tez sie daje duzo cukru. jednak ogorki maja duzo zdrowych rzeczy tak jak kapusta kiszona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ogórki kisza sie w solonej
wodzie nie wkłądasz tej soli do srodka :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andziaaaa
''ogorki maja duzo zdrowych rzeczy ''???? podobno ogorki surowe nie maja zadnych wartosci...a kiszone w soli maja? to ta sól dodaje im wartosci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie gdzies czytalam ze maja witam c to co zachodzi proces fermentacji powoduje cos tam no i woda z ogorkow wplywa dobrze na trawienie. to skoro sa takie niezdrowe jak twierdzisz to po co je robisz i jesz? a mi one po prostu smakuja jakos malo mnie interesuje czy ejst zdrowe czy nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JAK TO NIE MAJĄ
ogórki mają dużo mikroelementów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak jesz kwasne rzeczy
to nie masz owsików w dupie i spada ci poziom cukru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość andziaaaa
mikroelementów? ale surowe czy kiszone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiszone
wszysko co jest ukiszone naturalnie jest zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poza tym jakby czlowiek sie zastanawial co w czym jest i jak bardzo ejst to szkodliwe to badzcie pewne sol nie ejst taka zla. a ogolnie nikt by nic nie jadl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JAK TO NIE MAJĄ
i surowe i kiszone kwas mlekowy, który w nich powstaje w trakcie fermentacji ma korzystny wpływ na florę jelitową. A tej soli bym się nie czepiała, ona jest po to, żeby się nie psuły!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×