Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panna miulsińska

Czy to dobry powód do zwolnienia?

Polecane posty

Gość Panna miulsińska

Chodzi mi o to, że w tym roku szkolnym będę miała basen, co tydzień, dwie godziny. Lekarz musi wypełnić kartkę, czy mogę pływać. Zastanawiam się, czy ten powód byłby dobry: - Nie może pływać z powodu częstych infekcji górnych dróg oddechowych. Często choruję, a po basenie też bywa, że jestem przeziębiona... Jak myślicie?

Gość a to ja
jeśli lekarz zwolni Cie bez badań, to jest idiotą, a jeśli sama się o to starasz, to miejmy nadzieję, że rodzice nie pozwolą

Gość Panna miulsińska
lekarz zna mnie, moje historie choroby, leczę się długo u niego... pytam się tylko, czy to mógłby być ważny powód.

Gość Panna miulsińska
no tak, wiem, ale odpowiedzcie mi, czy to może być dobry powód. Lubię pływać, ale nie chcę narażać swojego zdrowia.

no przeciez mozesz sie dobrze wysuszyc poczekac chwile co za problem bo ja nie wiem o co ci dokladnie chodzi.

Gość Panna miulsińska
no wiem, chociaż czasu nie będę miała na suszenie zbyt... Ciągle choruję, i już mam tego dosyć. Po basenie zazwyczaj zaczyna mnie boleć gardło (od chloru) i w ogóle źle się czuję, często przez takie pływanie mam infekcje.

Gość Panna miulsińska
up up

Gość to wytlumacz
temu lekarzowi, to i owo. powinien napisac zwolnienie, w koncu tu chodzi o twoje zdrowie.

Gość Panna milusińska
A jeżeli miałabym pływać, to ciekawa jestem, czy wuefistka zgodziła by się na to, żebym nie skakała do wody (boję się, mam mały uraz, w dzieciństwie wpadłam do studni)

Gość nie da ci zwolnienia na bank

Gość higffdss
Jesli chodzi Ci tylko o te infekcje, to zacznij sie leczyc echinacea w kroplach swietnie sie sprawdza jako coś co ma zapobiegać. A wiem co mówię, przez 15 lat swojego zycia non stop łapałam infekcje górnych dróg oddechowych... moja najlpesza przyajciółka angina! Echinacea była dla mnie wybawieniem. A jak tylko zaczyna cie łapać to amol, kwiat lipy i mój najlepszy sposób: otarty korzeń obranego imbiru (około1 łyżeczki), sok z cytryny i łyzka miodu zalać gprącą ale nie wrząca wodą bo miód straci swoje właściwości. A jak masz lenia to powiem tylko tyle basen jest zbawienny dla figury i wogle bardzo zdrowy. No i kup sobie olejek pod prysznic i super oliwke do nawilżania ciała po tym basenie.

Gość basen jest super
ale miec go na uczelni to koszmar!! szczegolnie jak potem jeszcze musisz biec na zajecia - ja mam dlugie wlosy i czesto suszenie trwa u mnie z 20 minut a przerwa 15 i trzeba potem biec z mokra glowa na zajecia. przerabialam to i potem zalatwilam sobie zwolnienie, a na basen chodze prywatnie. moim zdaniem lekarz bez problemu powinien ci dac zwolnienie - zwlaszcza ze cie zna. powiedz ze zamiast basenu bedziesz chodzila np na silownie - na mojej uczelni wlasnie tak bylo - jak ktos mial zwolnienie z basenu to zamiast tego chodzil odrabiac na sale albo silownie. ja powiedzialam ze oczy mi strasznie lzawia od wody i szczypia - i dostalam zwolnienie bez problemu od okulisty, ktory nie dosc ze mnie nie znal to jeszcze byl okulista uczelnianym.